לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
פיתות קטנטנות במילוי חציל וגבינה 

רכיבים: 
1 קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2/3 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
כ 2.5 עד 3 כוסות של מים חמימים (לפי הצורך)

למילוי:
פרוסות חציל מטוגן
פרוסות גבינת חמד
אורגנו מיובש

מעל:
מים (או ביצה) + סומסום + סוכר
שמן זית + זעתר

 

1. מערבבים את חומרי הבצק היבשים.
מוסיפים חצי מהחומרים היבשים ל רטובים. מערבבים היטב ומוסיפים את החצי השני. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
(אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח) לשים מספר דקות. מכסים במגבת נקייה למשך 30 דקות.

 


2. מרדדים, ומוציאים עיגולים בעזרת רינג.
מניחים עיגול בצק, מעליו מניחים פרוסת חציל, מעליה פרוסת גבינה, מפזרים מעל מעט אורגנו יבש (ניתן להוסיף גם זיתים או עגבניות מיובשות).

 





3. מניחים מעל עוד עיגול בצק ומהדקים את הקצוות.
 





4. מורחים בביצה או שמן או מים, מפזרים סומסום ומעט סוכר.
 





5. אופים בגריל חשמלי (אלומניום), האפייה מאוד מהירה, יש להזהר שהפיתות לא ישרפו.
 





6. מתקבלות פיתות קטנטנות, כשחוצים אותן, מתקבלת ההפתעה.
 





הערות: 

יש לחמם את הגריל החשמלי מספר דקות לפני השימוש.

 


נכתב על ידי: מערכת מטעמים  |  תאריך עידכון: 5/12/2003
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.