לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
חלת לחמניות 

רכיבים: 
לבצק:
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה

סומסום + מעט סוכר לפיזור
פרג + מעט סוכר לפיזור
גרעיני חמנייה

 

1. לערבב בקערה את חומרי הבצק היבשים ולהוסיף את הנוזלים.
 





2. ללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש.
 





3. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו).
 





4. ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 9 כדורים.
(אם רוצים, ניתן בשלב של לישת הכדורים לערבב כל כדור עם מעט גרעיני חמניות / גרעיני דלעת / זרעי פשתן / עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים ונקצצו וכו…).

 





5. לצפות תבנית קפיצית "26 בנייר אפייה (עיגול לתחתית + פס לדופן).
לסדר 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי לחלק ל 3 כדורים שווים ולסדר במרכז התבנית.

למרוח בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי המתאים.

 





6. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים (בתמונה - הבצק לאחר ההתפחה ולפני ההכנסה לתנור).
 





7. האפיה: כ 30 דקות, במרכז תנור שחומם ל-180 מעלות (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

כשמוציאים מהתנור, יש להעביר את החלה (בזהירות), על נייר האפייה אל רשת הצינון. להסיר את מסגרת תבנית האפייה (או הרינג) ולבדוק שתחתית החלה הושחמה. במידה ותחתית החלה לא הושחמה, יש להחזיר את החלה (על נייר האפייה) בחזרה לתחתית התנור ולהפעיל רק את גוף החימום התחתון של התנור לכ 5 דקות (ושוב לחזור על פעולת הבדיקה).

בסיום האפייה, לצנן את החלה על רשת.

 





הערות: 

המתכון מאוד דומה למתכון של הבייגלה הירושלמי… רק שהוא יותר שומני (בשל העבודה עם שמן לאחר ההתפחה הראשונה) וגם האפייה בתוך תבנית המגבילה את התפשטות הבצק לצדדים… גורמת לקבלת לחמניות גבוהות ואווריריות… המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל לא באותה המתיקות.

 
למדריך לחלת לחמניות משולבת
 


נכתב על ידי: מערכת מטעמים  |  תאריך עידכון: 5/12/2003
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.