לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
פלפלים ממולאים 

רכיבים: 
12 פלפלים (לא גדולים)
2 בצל קטן קצוץ דק
שמן זית לטיגון
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף כוסברה מיובשת טחונה
מלח, פלפל שחור
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (אני משתמשת בבקר מעורבב עם מעט שומן כבש)
1/2 ק"ג אורז שטוף ומסונן
2 כפות רסק עגבניות

רוטב עגבניות*

 

1. מטגנים את הבצל בשמן זית, עד להזהבה.

מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים כדקה.

 





2. מוסיפים את הבשר, ומפוררים היטב תוך כדי טיגון.
 





3. מוסיפים את האורז, ומטגנים יחד עם הבשר כשתי דקות.
 





4. מוסיפים את רסק העגבניות.
 





5. מערבבים היטב ומורידים מהאש.

זהו. המלית מוכנה.

 





6. חותכים לפלפלים את "הראש", ומרוקנים אותם מגרעינים.

ממלאים במלית המוכנה.

 





7. מסדרים את הפלפלים בסיר עמוק ורחב, עומדים יפה יפה כשהמלית כלפי מעלה.

שופכים את הרוטב מעל.

מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, ומבשלים על רתיחה עדינה כשעתיים.

 





הערות: 
* אם אתם מחובבי הז'אנר הרטוב, טוב תעשו אם תשקיעו ברוטב עגבניות שווה. אני, שאוהבת את הז'אנר היבש, משתמשת ברסק עגבניות מדולל במים, עם קצת פפריקה, מלח ופלפל.

הכנת ממולאים, כמו בהרבה מנות, היא עניין של הרגל וטעם.
יש כאלה שמבשלים את הבשר לפני המילוי. יש כאלה שלא.
יש כאלה שמבשלים את האורז. יש כאלה שלא.
יש כאלה שממלאים רק באורז...
יש כאלה שמבשלים בסיר, על הגז, אחרים דוגלים אך ורק בתבנית בתנור.
יש כאלה שאוהבים את ההממולא שלהם צף ברוטב, אחרים (אני למשל) אוהבים אותו מעט יבש.

וכל זה עוד לפני שדיברנו על תבלינים...

אז המתכון להלן מייצג רק את השיטה שלי. ממליצה להתפרע ולנסות כל מיני שיטות, עד שתיפלו על התוצאה האהובה עליכם.

 
למדריך לעלי גפן ממולאים
 
למתכונים נוספים של beagle בבנקומט
 


נכתב על ידי: beagle  |  תאריך עידכון: 20/5/2006
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.