לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
אוזני פיל 

רכיבים: 
בצק עלים.

סוכר.

 

1. מפזרים סוכר בצורה אחידה על משטח העבודה.
 





2. מניחים על המשטח את בצק העלים ומהדקים אותו אל המשטח על מנת שהסוכר ייטמע בו.

חוזרים על הפעולה מצדו השני של בצק העלים.

 





3. מגלגלים את בצק העלים משתי הפאות הארוכות, כלפי פנים במקביל.
 





4. מקבלים "נקניק כפול".
 





5. חותכים את ה"נקניק" לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה עם להב חלק (לא משונן).

טובלים כל אחת מהפרוסות בתלולית הסוכר משני צידיה.

 





6. מסדרים את האוזניים בתבנית אפייה על נייר אפיה.
 





7. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שמזהיב.

מצננים וזוללים.

 





הערות: 
אני, אגב, עשיתי תערובת של סוכר עם קינמון.

יש אינספור אפשרויות שיכולות לצאת מהבסיס הזה.... למשל להכין עם תערובת של שקדים, פיסטוקים קינמון וסוכר גרוסים דק... יוצא מן טעם "ערבי", מזכיר קצת את המתוקים הקלאסיים מהמטבח הערבי.

וכמובן ניתן להכין גירסה מלוחה עם גבינה צהובה וזעתר למשל.

 


נכתב על ידי: סיון  |  תאריך עידכון: 30/3/2006
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.