לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
קישוט וילון לעוגת RFM - זהבה הולצמן 

רכיבים: 
בצק סוכר.

בצק פרחים.

 




1. מודדים את גובה העוגה ומכינים מלבן מנייר אפיה בגובה המתאים.
 





2. מרדדים בצק סוכר מעורבב ביחס של 50% ובצק פרחים 50%.

חותכים את הבצק לפי המידה שהכנו מנייר האפיה.

 





3. מניחים 3 מקלות צרים ומעליהם את הבצק המרודד לפי המידה.
 





4. יוצרים קיפולים בעזרת הזרת לכל אורך הבצק.

מוציאים את המקלות בזהירות במשיכה מתחת לבצק ומהדקים את הקצוות.

 





5. מורחים מים על ציפוי העוגה ומדביקים את הוילון בשני הצדדים, למטה ולמעלה על מנת לחזק אותו.

יש לודא שהוילון אינו כבד מדי, כי אז הוא נוטה ליפול.

 





6. ממשיכים להדביק את החלקים הנוספים באותה הטכניקה, מסביב לעוגה.
 





7. כדי להכין את הפפיון שמחבר את קצוות הוילון. מכינים את שלב 1-4, חוצים לשני חלקים ומהדקים בשני הצדדים.
 





8. מעגלים כל חצי למעין פרפר.
 





9. מצמידים כל חלק לחיבור שבין הוילונות בעזרת מים.
 





10. להכנת הפפיון הגדול, חוזרים על שלב 8-9 ומדביקים את שני הקצוות בעזרת מים.

מכינים שני חלקים זהים.

 





11. מוסיפים לשני החלקים של הפפיון חלק מרכזי בדומה לחלק מספר 9.
 





12. להכנת הסרטים המתווספים לפפיון מכינים וילון דומה, חוצים אותו לשניים ובודקים ששני החלקים שווים.
 





הערות: 

מדריך זה, נכתב ע"י: זהבה הולצמן.

זהבה הולצמן מעבירה סדנאות בנושא אפייה ופיסול בבצק סוכר.

 
אתם מוזמנים להתרשם מעבודותיה של זהבה הולצמן באתר האינטרנט שלה
 


נכתב על ידי: זהבה הולצמן  |  תאריך עידכון: 23/3/2006
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.