לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
עוגיות שטרודל לקום 

רכיבים: 
קילו וחצי בצק עלים (קנוי או מוכן)
מעט שמן

למילוי:
3 כוסות אגוזים טחונים דק
2 כוסות סוכר
כוס פירורי לחם/ פתי בר טחונים (לא חייבים)
שקית סוכר וניל

קילו לקום רך (שניתן לעיבוד)

אבקת סוכר

 

1. מערבבים את רכיבי המילוי (תערובת האגוזים) בקערה.
 





2. מרדדים בצק עלים לעלה בעובי של 3 - 2 מ"מ ובצורת מלבן (25 ס"מ על 50 ס"מ).

מורחים שמן על הבצק עם מברשת.

 





3. מפזרים שכבה דקה של תערובת האגוזים (משאירים בצד הרחוק, פס דק ללא אגוזים כדי שאפשר יהיה להדק את הבצק).
 





4. מגלגלים גליל של לקום באורך 50 ס"מ וברוחב של כ-1 עד 2.5 ס"מ (תלוי כמה אוהבים לקום) ומניחים על הבצק בקצה הקרוב אלינו.
 





5. מגלגלים את הבצק על הלקום כמו רולדה ארוכה.
 





6. מקפידים ללחוץ תוך כדי גלגול ומהדקים בעדינות.
 





7. עם סכין מעט משומנת בשמן או עם שפכטל חותכים גלגלים באלכסון ברוחב של 3 ס"מ.
 





8. מניחים על תבנית משומנת או על נייר אפייה במרחק של כ 1 ס"מ אחד מהשני.
 





9. אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב (אין צורך לחמם את התנור מראש) .
 





10. כשמתקרר מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
 





11. מסדרים על צלחת הגשה או מאחסנים בקופסה אטומה.
 





הערות: 
אפשר לאפות בטורבו.

בתנור רגיל אפשר לשים 2 תבניות וכעבור כחצי שעה להפוך את הסדר שלהן.

 


נכתב על ידי: סופי  |  תאריך עידכון: 15/9/2005
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.