לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
אוזני המן מבצק פריך 

רכיבים: 
לבצק:
2 חלמונים (צהוב)
ביצה שלמה
1 חבילת מרגרינה או חמאה בטמפ' החדר
כוס סוכר
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 חבילת סוכר וניל
1+1/2 כוסות קמח תופח
כ-3 כוסות קמח רגיל לפי הצורך

למילוי:
כוס אגוזים טחונים דק
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס פירורי לחם או פתי בר מרוסקים (לא חובה)
1/2 כוס קונפיטורה או ריבה
1 חלבון

למריחה:
חלמון ביצה + מעט מים

 

1. מערבבים את רכיבי הבצק בקערה, כולל הקמח התופח (ללא הקמח הרגיל).

מוסיפים את הקמח הרגיל בהדרגה ותוך לישת הבצק עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך- עד שהבצק נעים למגע ולא דביק).

 





2. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המילוי.
 





3. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ.

קורצים עיגולים בעזרת כוס.

 





4. יוצרים כדור של מילוי.
 





5. לוקחים חתיכות מילוי בגודל שווה ומניחים במרכז עיגולי הבצק.
 





6. מתחילים לעצב לצורת אוזן המן.

מקפלים מעט את הבצק כלפי מעלה תוך לחיצה קלה על המילוי, כלפי מטה.

 





7. מהדקים 1/3 מקצוות הבצק מעל למילוי.
 





8. מביאים את הקצה הרחוק של עיגול הבצק, אל נקודת המפגש של הבצק שכבר הידקנו.
 





9. מהדקים מעט.
 





10. ועכשיו מהדקים את הפאות החדשות שנוצרו.
 





11. מניחים את אוזני ההמן בתבנית משומנת (או על נייר אפיה).

מורחים בחלמון + מעט מים באמצעות מברשת.

 





12. אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב (אין צורך לחמם את התנור מראש).

כשאוזני ההמן מוכנים - יש להפרידם מהתבנית ולצנן על רשת (אחרת נדבקים) .

כשמתקרר ניתן לאחסן לתקופה של עד שלושה שבועות בקופסא אטומה.

 





הערות: 
אפשר לאפות בטורבו.

בתנור רגיל אפשר לשים 2 תבניות וכעבור כחצי שעה להפוך את הסדר שלהן.

 


נכתב על ידי: סופי  |  תאריך עידכון: 15/9/2005
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.