לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
חלת לחמניות משולבת 

רכיבים: 
לבצק:

מנה אחת של בצק (1/2 ק"ג) - ע"פ המתכון של חלת הלחמניות (נמצא בבנקו-mat).

מנה אחת של בצק (1/2 ק"ג) - ע"פ המתכון של חלת לחמניות סילאן (נמצא בבנקו-mat).


לציפוי:

ביצה להברשה

סומסום + מעט סוכר לפיזור
פרג + מעט סוכר לפיזור
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת
זרעי פשתן

 

1. להכין את הבצק הראשון ע"פ המתכון של חלת הלחמניות, עד לסיום ההתפחה הראשונה.
 





2. להכין את הבצק השני ע"פ המתכון של חלת הלחמניות סילאן, עד לסיום ההתפחה הראשונה.
 





3. לחלק כל בצק ל 9 כדורים. חמישה כדורים מכל סוג להשאיר בגודל המקורי ו 4 כדורים מכל סוג - לחלק כל כדור לשניים כך שיתקבלו כדורים קטנים יותר.

להשתמש בטבעת (רק בטבעת) של תבנית קפיצית "28 או ברינג מתכוונן באותו הגודל.
לצפות את הטבעת בנייר אפייה (פס נייר מסביב לדופן) .
לצפות תבנית אפייה רגילה בנייר אפייה ולהניח מעליה את הטבעת.
לסדר כדורים בהיקף התבנית אחד מסוג א' אחד מסוג ב' וכו'.

 





4. לאחר שמסיימים לסדר את כדורי הבצק בהיקף. מסדרים את כדורי הבצק הקטנים בחלק הפנימי (ע"פ התמונה).

יתכן שתשאר שארית של בצק - לא להבהל… ניתן לאפות כלחמניות רגילות בצד.

 





5. למרוח את כדורי הבצק בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי הרצוי.

לתוצאה מרשימה - מומלץ לגוון בציפויים שונים ולהקפיד על סידור סימטרי של סוגי הציפוי.

 





6. לכסות עם מגבת דקה וקלה (שמשקלה לא יפריע לתפיחת הבצק) ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים.
 





7. האפיה: כ 30 דקות, במרכז תנור שחומם ל-180 מעלות (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

כשמוציאים מהתנור, יש להעביר את החלה (בזהירות), על נייר האפייה אל רשת הצינון. להסיר את מסגרת תבנית האפייה (או הרינג) ולבדוק שתחתית החלה הושחמה. במידה ותחתית החלה לא הושחמה, יש להחזיר את החלה אל תבנית האפייה (על נייר האפייה) ובחזרה לתחתית התנור. להפעיל רק את גוף החימום התחתון של התנור לכ 5 דקות (ושוב לחזור על פעולת הבדיקה).

בסיום האפייה, לצנן את החלה על רשת.

 





למדריך לחלת לחמניות
 
למתכון לחלת לחמניות סילאן - בבנקומט
 


נכתב על ידי: מערכת מטעמים  |  תאריך עידכון: 15/9/2005
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.