לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
קליעת חלה משלושה חלקים 

רכיבים: 
ניתן להשתמש בכל מתכון לחלה.. מתכונים מומלצים (וקלים להכנה) הם החלה של אמירה ב"מטעמים אישי" או חלת אקספרס ב"בנקו-Mat".
 

1. מכינים את הבצק ע"פ הוראות המתכון שבו השתמשתם, מתפיחים פעם ראשונה. לאחר הכפלת הנפח, מוציאים את האויר מהבצק ולשים מעט.
 


2. על משטח משומן או מקומח. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ויוצרים שלושה גלילים (נקניקים). שימו לב שבכל אחד מהגלילים המרכז עבה יותר מהקצוות.
 





3. מצמידים את הקצוות הרחוקים של גלילי הבצק.
 





4. מעבירים את הגליל הימני אל בין שני הגלילים האחרים (בתמונה, מעבירים את הכתום, אל בין הלבן והצהוב).
 





5. מעבירים את הגליל השמאלי אל בין שני הגלילים האחרים (בתמונה, מעבירים את הצהוב, אל בין הלבן והכתום).
 





6. מעבירים את הגליל הימני אל בין שני הגלילים האחרים (בתמונה, מעבירים את הלבן, אל בין הצהוב והכתום).
 





7. וכך חוזרים על הפעולה, פעם מימין ופעם משמאל.
 





8. עד שמגיעים לסוף. בסיום מצמידים את הקצוות היטב כדי שלא יפרדו באפייה.
 





9. וכאן שוב ע"פ המתכון שבידיכם.. לרוב מורחים בביצה ומפזרים שומשום או פרג, מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת שבסיומה הבצק מוכנס לאפייה.
 


הערות: 

במהלך הקליעה יש להקפיד לא להדק מידי את הגלילים ולהשאיר מעט מרווח כך שהבצק יוכל לתפוח ולא יקרע.

 


נכתב על ידי: מערכת מטעמים  |  תאריך עידכון: 15/9/2005
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.