לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - מדריכים
בייגלה ירושלמי 

רכיבים: 
לבצק (כ 5 ביגלה גדולים):
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום לפיזור
מעט סוכר לפיזור

 

1. לערבב את חומרי הבצק היבשים בקערה ולהוסיף את הנוזלים.
 





2. ללוש מספר דקות לבצק אחיד וגמיש.
 





3. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.
 





4. להוציא את הבצק מהתפחה וללוש מעט את הבצק על משטח מקומח.
 





5. לחלק את הבצק ל 5 כדורים.
 





6. להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח בתנועה סיבובית לבייגלה.
 





7. להמשיך ולפתוח את הבצק לביגלה ארוך (קצת פחות מאורך התבנית), תוך כדי סיבוב ומתיחה.. ובעדינות שלא יקרע.
 





8. להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים. לא לשכוח להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.
 





9. למרוח את הבצק בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום. מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות, כמו בפיתות סומסום של אבולעפיה).
 





10. לכסות עם מגבת ולהתפיח כחצי שעה במקום חמים.
 





11. האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.
 





12. אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר… אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות.
 


הערות: 

וריאציות נוספות:
ניתן ליצור גלילים ארוכים ודקים ולפזר על חלק סומסום, על חלק פרג ועל חלק סוכר וקינמון.
ניתן לחלק ל 10 כדורים קטנים ולהכין לחמניות עגולות קטנות

 


נכתב על ידי: מערכת מטעמים  |  תאריך עידכון: 3/12/2003
 

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.