לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: חלת רולדות שמרים ממולאות-המלצה חמה!!! שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
הרואה דברים
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 10/07/2004
הודעות: 1077
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 11:51 | IP רשוּם צטט את הרואה דברים

סוזי אזכרי מעפולה עלית 

        

המצרכים לבצק:

1 קג' קמח

½ 2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה

גרדת קליפת לימון אחד

1 חבילת מרגרינה רכה

1/4  כוס שמן

3 ביצים

½ 1 -2 כוסות מים פושרים

 

המצרכים למילוי:

½ 1 חבילות מרגרינה רכות

6 כפות קקאו

1 כף מלאה נס קפה

3 כפות ריבה

3 כפות ליקר שוקולד

3 כפות מים

 

לציפוי:

בלילת ביצה

פרג

 

המצרכים לסירופ:

1/2 כוס סוכר

כוס רום (מבקבוק)

 

ההכנה:

* מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים: הקמח, השמרים, הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפיה וגרדת הלימון.

* לחוד מערבבים את המצרכים הרטובים: המרגרינה, השמן, והביצים ומוסיפים אותם תוך ערבול אל המצרכים היבשים.

* מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, רך וקצת דביק.

* מחלקים את הבצק ל-9 כדורים שווים בגודלם (כדאי להיעזר במשקל)

* מכסים את הכדורים במגבת ומכינים את המילוי.

* מקציפים את המרגרינה ומוסיפים בחלקים, תוך הקצפה את הקקאו ואחר כך גם אחד אחרי השני את שאר המצרכים.

* מרדדים כל כדור לעלה דק, מורחים עליו שכבה דקה מהמילוי ומגלגלים לרולדה דקה ומהודקת.

* קולעים חלות מכל 3 רולדות ומניחים את החלות הממולאות על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה (אפשר להכניס כל צמה לתבנית אינגליש קייק מספיק גדולה משומנת )

* מכסים ומעמידים במקום חם להתפחה (אפשר בתוך התנור הכבוי)

*מחממים תנור ל180 מעלות

* מורחים בלילת ביצה על הרולדות התפוחות ומפזרים פרג.

* אופים בתנור כ20, 25 דקות עד שהעוגות משחימות יפה, בינתיים מכינים את הסירופ.

* מבשלים יחד את הסוכר והרום עד לקבלת סירופ.

* כשהעוגות כמעט מוכנות מוציאים אותן מהתנור, שופכים עליהן מהסירופ ומחזירים לתנור לעוד כמה דקות.

 

 

אצלי(הרואה)הן יצאו לפני כמה דק' מהתנור,כמובן שלא עמדתי בפיתוי,הן יצאו טעימות!!!!!

 

מקור המתכון:האתר של רדיו כל רגע

http://www.kol-rega.co.il/sir_leshabat_recipe.phtml?id=127&a mp;i=26

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הרואה דברים's פרופיל חפש הודעות אחרות של הרואה דברים גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 29/01/2006 בשעה 08:43 | IP רשוּם צטט את droli

ואיך העוגה הבוקר? נשאר משהו?

לא מורגש עודף שומן בעוגה?

מישהו יכול לעזור לצנזר קצת את השומן.



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
הצמחונית
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 15/11/2004
הודעות: 2276
נשלח בתאריך: 29/01/2006 בשעה 10:35 | IP רשוּם צטט את הצמחונית

מצטרפת לבקשה...

וגם רוצה לדעת האם הוכן לפי המתכון המקורי, או שודרג - חמאה במקום מרגרינה וכו'.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הצמחונית's פרופיל חפש הודעות אחרות של הצמחונית גרסת הדפסה
 
הרואה דברים
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 10/07/2004
הודעות: 1077
נשלח בתאריך: 30/01/2006 בשעה 10:08 | IP רשוּם צטט את הרואה דברים

הצמחונית כתב/ה:

מצטרפת לבקשה...

וגם רוצה לדעת האם הוכן לפי המתכון המקורי, או שודרג - חמאה במקום מרגרינה וכו'.

מאחר וזו פעם ראשונה שהכנתי את הרולדות הללו ,ניצמדתי להוראות,וגם אני אודה למי שיכול לומר איך אפשר להמיר את כמויות השומן,העוגה טעימה גם למחרת ( השאירו לי,לפי בקשתי מס' פרוסות בצד ואכן טעים.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הרואה דברים's פרופיל חפש הודעות אחרות של הרואה דברים גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide