לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: שאלת מרק ירקות שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 06:07 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

אתמול נשאלתי ולא מצאתי תשובה טובה:

למי יש מתכון מוצלח למרק ירקות עז טעם, צמחוני, ללא מונוסודיום גלוטמט, קרי ללא אבקות מרק תעשיתיות?

ניסיתי את התשובות המקובלות: להתחיל באידוי בצל ושום בשמן

לתת לירות "להזיע" לפני הוספת הנוזלים.

ריבוי ירקות שורש ארומטיים. נוסו והתוצאה עדיין היתה לא מספקת.

(האמת שגם אני תמיד נשברת ומוסיפה כף נדיבה של אבקת מרק...). יש רעיונות?

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 08:24 | IP רשוּם צטט את ווין תו

גם אני לא מצאתי לכך פתרונות ראויים לציון בתקופת הצימחונות שחלפה פרחה (וטוב שכך) אצל חלק מבני משפחתי

____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
Portobella
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2607
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 09:21 | IP רשוּם צטט את Portobella

< => יש המוסיפים Marmite או Bovril להעשרת הטעם. אני שמרמייט לא אוכל גם באיומי אקדח וגם אבקות מרק לא (ומאידך גם לא צימחונית) משתמשת בהמון המון ירקות שורש מכל הסוגים ומכל המינים וגם בשאר ירקות וכמובן הרבה מאד עשבי תיבול.

לדעתי משיגים מיצוי טעמים טוב יותר אם הירקות מגוררים. בכלל תוך כדי הכתיבה עלה לי רעיון-אולי להשתמש כנוזל למרק במיץ מירקות?



____________________________________
עברנו את פרעה, נעבור גם את זה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Portobella's פרופיל חפש הודעות אחרות של Portobella גרסת הדפסה
 
lilit
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3830
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 12:58 | IP רשוּם צטט את lilit

גם אני לא מכניסה אףפעם אבקות למרקים, והמרקים שלי יוצאים מאד מאד מרוכזים. אני חושבת שהסוד הגדול במרק מרוכז עם הרבה טעם, טמון בכמות הירקות ובפרט כמות צמחי התבלין. אני שמה צרור ענק של עלי סלרי, המון פטרוזיליה. עלי הסלרי יוצרים טעם מאד מאד מרוכז ופרט למלח אני לא מכניסה שום דבר אחר במרק - אבל טונות של ירקות : גזרים, קישואים, שורשים, דלעת, כרוב, פרסה ועוד.

____________________________________
"הדברים היפים בעולם לא נראים ולא ניתנים למישוש.
צריך להרגיש אותם בלב."
(הלן קלר)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה lilit's פרופיל חפש הודעות אחרות של lilit גרסת הדפסה
 
al55
חברים חדשים
חברים חדשים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 21/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 14
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 13:02 | IP רשוּם צטט את al55

הפתרון שלי הוא הוספת קווקר טחון או נמס לקראת סוף הבישול.

 או אפשר לרסק חלק מהירקות לשם סמיכות המרק.

עם הקווקר זה עובד נפלא ומשפר את הטעם של המרק.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה al55's פרופיל חפש הודעות אחרות של al55 גרסת הדפסה
 
זיו2
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 19/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3448
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 15:06 | IP רשוּם צטט את זיו2

מרק מינסטרונה (ירקות) עם כדורי בשר

מחבר: זיו

ככה אני מכין את המרק:

חומרים:
2 בצלים גדולים
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 עגבניות קלופות
2 קישואים
3 גבעולי סלרי
חצי קופסת אפונה או 3/4 כוס אפונה טרייה/קפואה
2 גזרים גדולים קלופים
5-6 פרחי כרובית (בערך חצי ראש בינוני)
צרור קשור של פטרוזיליה עם כמה גבעולי שמיר
פסטה של קונכיות קטנות
מלחפלפל, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקה

לכדורי הבשר:
250-300 גר' בשר צוואר או שריר טחון
תיבול רגיל, קמח מצה או פירורי לחם, ביצה, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:
מרק - לשקף בצל. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות בלי הקליפה למעט הקישואים. את הקישואים ניתן לקלף ואז הם ימסו במרק ולא נראה אותם רק את הזרעים, ואם הם לא מקולפים אז נראה אותם שוחים בהנאה מרובה. אני מעדיף עם. גם לקוביות. להוסיף את כל הירקות בהדרגה לבצל השקוף ולערבב היטב.

לאדות את הירקות 2-3 דק'.
להוסיף מים שיכסו את כל הירקות ועוד 4-5 ס"מ.
להוסיף, 3 עלי דפנה, אפונה, 1 כף גדושה פפריקה, מלחפלפל וכמה גרגירי פלפל אנגלי.
אחרי 15 דק' להוסיף את הצרור.
בינתיים להכין קציצות קטנות עגולות, לא יותר גדול מכפית, ולטגן כל קציצה בשמן 2-3 דק' מכל צד.
להוסיף בהדרגה למרק. אבל זה לא חובה, אפשר ישר להכניס למרק
להרתיח את המרק ואח"כ על אש בינונית מינוס לבשל 3 שעות. לבדוק מים כל הזמן. כחצי שעה לפני ההגשה להוסיף כוס וחצי של הפסטה לא מבושלת למרק או פסטה מבושלת 5 דק' לפני ההגשה.



____________________________________
בראשית ברא אלוהים זה גם בראש יתברא אלוהים, למחפשים עוד הסבר לבלתי מוסבר...רוחניות של שחקים ורב חב"דניק שישב לידי 12 שעות...
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה זיו2's פרופיל חפש הודעות אחרות של זיו2 גרסת הדפסה
 
SAARCH
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 990
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 15:22 | IP רשוּם צטט את SAARCH

ואני שמה קצת חוויאג' וזה עושה עבודה נפלאה.
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה SAARCH's פרופיל חפש הודעות אחרות של SAARCH גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 02/11/2004 בשעה 05:25 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

תודה על התשובות.

ינוסו לפני שיעברו הלאה...

בתקווה לחורף גשום שיזמין הרבה מרק.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
alex
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Georgia
הודעות: 2973
נשלח בתאריך: 02/11/2004 בשעה 07:11 | IP רשוּם צטט את alex

 

ובכל המרקים ללא בשר הטעימים של אמא שלי יש רביכה .

 

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה alex's פרופיל חפש הודעות אחרות של alex בקר alex's דף בית גרסת הדפסה
 
Ayelet
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4191
נשלח בתאריך: 02/11/2004 בשעה 07:54 | IP רשוּם צטט את Ayelet

אני חושבת שרביכה, וחוויאג' למרק יפתרו את הבעייה....
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Ayelet's פרופיל חפש הודעות אחרות של Ayelet גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide