לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: הלחמניות הרגילות... שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 24/07/2004 בשעה 09:40 | IP רשוּם צטט את אמירה

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
alexit
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
הודעות: 3610
נשלח בתאריך: 24/07/2004 בשעה 09:53 | IP רשוּם צטט את alexit

ואיזה לחם זה?
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה alexit's פרופיל חפש הודעות אחרות של alexit גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 24/07/2004 בשעה 10:21 | IP רשוּם צטט את אמירה

הלחמניות לפי המתכון מפעם...

התוספות היחידות-2 חלמונים מיותמים שנותרו מהעוגה...

ו-2 כפות סוכר..

ואפיתי ב-200 מעלות ולא כמו שכתוב במתכון...

כל השאר כרגיל

לחמניות של אמירה

החומרים
1 ק"ג קמח ללחם או רגיל
1 שמרית / 2 וחצי כפות שמרים יבשים / קובית שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן
מים פושרים

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום/קצח/מלח גס


אופן ההכנה

אם משתמשים בשמרים טריים-
יש לפורר הקוביה בקערית עם הסוכר וכוס מים ולתת לתסוס כ-10 דקות.
אם משתמשים בשמרית / שמרים יבשים, יש להוסיף אותם ישירות לקמח.
בקערת המיקסר או כל קערה גדולה לשים את הקמח, להוסיף את השמרים , הסוכר המלח והשמן, להתחיל לערבל/ללוש תוך כדי הוספת מים, עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
לקמח משטח עבודה וללוש עליו את הבצק עד שהופך להיות רך ואחיד, בערך 5 עד 10 דקות.
לשמן קערה גדולה ולהניח את הבצק לתפוח במקום חמים, במשך כ-שעה וחצי.
לאחר שתפח, לטפוח עליו על מנת להוריד את הנפח, ולהתפיח שוב כ-1/2 שעה.
לאחר מכן, ליצור מהבצק לחמניות, להניח בתבנית מצופה בניר אפיה, ולתת לתפוח לפחות חצי שעה מכוסה במגבת.
לחמם בינתיים תנור לחום של 230 מעלות.
לפני ההכנסה לתנור, לצפות בביצה הטרופה-בעדינות, ולפזר שומשום.
לאפות בין 20 ל-40 דקות, תלוי בגודל הלחמניות, הן צריכות להיות זהובות.
לאחר שמוציאים מהתנור, לכסות שוב במגבת.
ניתן להקפיא את הלחמניות, רצוי מיד ברגע שמתקררות, ולאחר חימום קצר הן יוצאות טריות וטעימות

ב ת א ב ו ן

מקור המתכון: אמירה

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
הרואה דברים
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 10/07/2004
הודעות: 1077
נשלח בתאריך: 25/07/2004 בשעה 07:11 | IP רשוּם צטט את הרואה דברים

כמה לחמניות יוצאות מהכמות הזו?

ו...נראה לך שיישאר משהו להקפיא?

הן נראות משהו טוב.............

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הרואה דברים's פרופיל חפש הודעות אחרות של הרואה דברים גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide