לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: אוכל מקסיקני שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
ניב 1
חברים מתקדמים
חברים מתקדמים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 28/10/2006
מדינה: Israel
הודעות: 25
נשלח בתאריך: 25/12/2006 בשעה 23:46 | IP רשוּם צטט את ניב 1

יש למישהו רעיון על ארוחה  על סגנון מקסיקני ואיך עושים אום אפשר לצרף מתכונים  אני ישמח מאוד

 

                         תודה....

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ניב 1's פרופיל חפש הודעות אחרות של ניב 1 גרסת הדפסה
 
tamari
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3689
נשלח בתאריך: 26/12/2006 בשעה 14:54 | IP רשוּם צטט את tamari

קודם כל תחליט על כיוון ותן קצת יותר אינפורמציה לגבי מספר משתתפים והגבלות שונות אם קיימות. את הפטריות ממולאות הבשר הכנת?

 



____________________________________

say no more
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה tamari's פרופיל חפש הודעות אחרות של tamari גרסת הדפסה
 
yaelha
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Iceland
הודעות: 1505
נשלח בתאריך: 26/12/2006 בשעה 20:49 | IP רשוּם צטט את yaelha

צ'ילי קון קרנה
מלווה בטורטיות (גם צ'יפס וגם פיתות)
גוואקמולי
סלסה טובה
שמנת עם עירית קצוצה

טקילה או בירה מקסיקנית



____________________________________
היא הגיעה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה yaelha's פרופיל חפש הודעות אחרות של yaelha גרסת הדפסה
 
yaelha
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Iceland
הודעות: 1505
נשלח בתאריך: 26/12/2006 בשעה 20:53 | IP רשוּם צטט את yaelha

בהודעה של פיירי יש מתכונים של גוואקמולי וסלסה

____________________________________
היא הגיעה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה yaelha's פרופיל חפש הודעות אחרות של yaelha גרסת הדפסה
 
mozal
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4950
נשלח בתאריך: 27/12/2006 בשעה 05:00 | IP רשוּם צטט את mozal

נאצ'וס עם רוטב סלסה וסלט אבוקדו עם עגבניות וכוסברה

סטייקים על האש עם רוטב חריף (הידעת? גם במקסיקו אוכלים בשר על האש)

לשם השבלונה - טורטיות (יש לקנות מוכן בחנויות לבשלן החובב) ממולאות בסלסה, סלט אבוקדו, מחית שעועית שחורה ושמנת חמוצה.



____________________________________
FAT is BEAUTIFUL
"מה זה חשוב? גם ככה הכל מתערבב בסוף בתוך הבטן..."
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה mozal's פרופיל חפש הודעות אחרות של mozal גרסת הדפסה
 
קשיו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 1650
נשלח בתאריך: 27/12/2006 בשעה 12:29 | IP רשוּם צטט את קשיו

הכנתי די מזמן ארוחה מקסיקנית, העניין הוא שאני לא זוכרת באילו מתכונים בדיוק השתמשתי..

היה שם עוף בשוקולד (שהרוב לא התלהבו ממנו..)- הרוטב נקנה מוכן בחנות בדיזנגוף, בערך פינת בן גוריון- שם גם נקנו טורטיות וכו'. מכינים גווקאמולי, עוד איזו סלסה על בסיס עגבניות וכוסברה, נתחוני עוף, סביצה דג כלשהו (יש מלא מתכונים בחיפוש) וכמובן הרבה בירה קורונה..

מילון מונחים

טורטיה צ'יפס- טורטיית תירס, לעיתים מקמח לבן, מטוגנת בשמן עמוק ומוגשת עם סלסה, או גוואקמולה, מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

גוואקמולה- ממרח על בסיס אבוקדו וסלסה. במטבח המקסיקני נהוג להכינו גס, עם גושים, ומתובל בחריפות.

נאצ'וס- טורטיה צ'יפס ועליהם שכבה של מחית שעועית מטוגנת פעמיים, סלסה וגבינת צ'דר חריפה מוקרמת.

קסדיה- טורטיית קמח לבן או תירס לבן ממולאת בגבינה קשה וקלויה במהירות כמו טוסט.

טוסטדה- טורטיית קמח לבן או תירס לבן המיובשת בתנור . על גבי הטוסטדה מניחים ירקות חתוכים לסלט ויוצקים רוטב.

טלקויוס- טורטיה מקמח לבן או קמח תירס, ממולאת במחית שעועית, גבינה, בשר לבן ועוף. את המלית מניחים במרכז וסוגרים את שולי הטורטיה העגולה כסגירת אוזני המן. קולים במהירות משני הצדדים.

צ'ילקילס- ארוחת הבוקר המקסיקנית. חותכים רצועות של טורטיה תירס או קמח לבן ומטגנים במחבת ברזל כבדה במהירות עם הרבה בצל קצוץ. פותחים מלמעלה ביצים כמספר הסועדים, מטפטפים סלסה ירוקה ושמנת לקצפת ומכסים במכסה. מבשלים עד שהביצים קרושות, ומפזרים מעט שומשום קלוי. אפשר להכין מנה זו בתנור, אפשר לגוון עם רצועות עוף או בשר מעושן.

פסקדייס- טורטיה ממולאת בדג מבושל ומפורר בתוספת סלסה ועגבניות טריות. סוגרים בצורת כיסון ומטגנים.

פריחולס- ממרח שעועית המשמש בכמה תפקידים. בארוחת הבוקר מכינים אותו דליל מאוד, וממלאים אותו לתוך קערית העשויה טורטיה מטוגנת. מפזרים מעל קזה פרסקה- גבינה טריה חצי קשה בסגנון הצפתית שלנו ומגישים חם לצד צ'ילקילס. להכנת הפריחולס המקסיקני: מבשלים שעועית ומעט ירקות (בצל, גזר, קישוא, שום ותבלינים) במים עד רכות, מסננים , שומרים את מי הבישול בצד. טוחנים את השעועית והירקות במעבד מזון או מכונת בשר ומדללים במי הבישול בהתאם לצורך. ממליחים רק אחרי הבישול.

טאקו- טורטיית תירס, לעיתים קמח, תמיד בקוטר 10 ס"מ, עליה מניחים מליות שונות, בד"כ קוביות או רצועות חזיר או עוף או בקר שהוקפצו עם בצל ןפלפלים. את הטאקו מניחים כקלפים החופפים זה לזה, 3-5 יח' למנה, ומעליהם מניחים את המלית. מגישים בצד עם מבחר סלסלות ושמנת חמוצה. לא להתבלבל עם הטאקו האמריקאי שאותו מטגנים מראש לצורת האות U  עד פריכות ודוחסים לתוכו מילוי בתקווה שלא ייתפרק.

אנצ'ילדה- התשובה המקסיקנית לקנלוני האיטלקי. ממלאים טורטיה מקמח לבן במליות שונות (רצועות עוף או בשר ולעיתים רק ירקות) ואופים בתבנית שיצקו בה קודם סלסה. את הסלסה מכינים  סמיכה מעט יותר, (בעזרת מעט רסק עגבניות) ומכסים גם את חלקה העליון של האינצ'לדה. מפזרים גבינה קשה מגוררת או גבינת ווחאקה (דומה למוצרלה) ומקרימים בתנור.

סופאס- מיני טורטיה בקוטר של 4 ס"מ, עשויה ידנית, עבה מעט מהרגיל ובעלת שוליים מוגבהים. ממלאים במעט סלסה ומלית ככל העולה על הדימיון, החל מגבינה מפוררת ועד בייבי שרימפס. משמשת כמנת קוקטייל קטנטנה או כמנת פינוק לילדים שמסרבים לאכול.

מולה- מלך הרטבים המקסיקניים, עשוי ממבחר פלפלים חריפים מיובשים או קלויים או מעושנים (תלוי באזור ממנו מגיע מתכון המולה) בתוספת ירקות מבושלים, גרעיני חמינה, או דלעת או שומשום, הרבה שומן חזיר ואת כל העסק טוחנים במטחנה מקסיקנית אותנטית ההופכת את הרוטב לחלק סיותר. את הרוטב הבסיסי ניתן לשמור ללא קירור לשנה לפחות, תודות לשומן החזיר המונע קילקול. להכנת מולה מוכן, שאת הבסיס שלו ניתן למצוא במעדניות גם בארץ, מערבבים בסיר קטן 4 כפות מולה מרוכז עם 1/2 1 כוסות מרק עוף או ירקות, 1-2 כוסות עגבניות מרוסקות ויש האוהבים להוסיף 2 קוביות שוקולד מריר. מוגש על טורטיה ממולאת ברצועות עוף או אורז לבן.

נופאל- עלי סברס צעירים ורעננים בקוטר של לא יותר מ- 10 ס"מ שקוציהם לא התפתחו עדיין. המקסיקנים מאמינים שכוס של נופאל טחון עם מיץ אשכוליות כל בוקר מאזנת את רמת הסוכר בדם ואת מצב הפרוסטטה. את הנופאל חותכים לרצועות ומבשלים עם מבחר ירקות נותני טעם. מסננים ומפזרים על סלט טרי או מגישים פושר כתוספת ירק. מתבלים ברוטב ויניגרט או  מקפיצים בחמאה ושום.

ויטלקוצ'ה- הטראפלס של המקסיקנים. זוהי פטריה טבעית הגדלה על קלחי התירס הלבן. את הפטריה שצבעה שחור לבן, ממלאים לתוך טורטיות או עלי תירס ומגישים חם עם מבחר גבינות.

טמאלה- תערובת של קמח תירס (ניתן להכין מקמח תירס עבה המשמש להכנת פולנטה) ושומן. במקור משומן חזיר, אך גם חמאה טובה לזה. את התערובת מתבלים במלח ופלפל ומכאן, כיד הדימיון הטובה, מוסיפים פירות ים קצוצים או בשר או עוף או דגים. ממלאים לתוך עלי תירס וקושרים עם רצועה מהעלים. מניחים בתוך סיר אידוי ומאדים 20-40 דקות. מגישים חם. לדעתי כל רוטב שמנת או על בסיס חמאה יתאים, אך גם סלסה חריפה תהיה טעימה.

סביצ'ה- מוגשת במקסיקו כמעט בכל פינה, ולא כמנה של מסעדות עילית אלא כמנה עממית. את הסביצ'ה המקסיקני מכינים  בעיקר מדגים, אך גם ממבחר פירות ים וגם ירקות. את הסביצ'ה המקסיקני מכינים 24 שעות קודם להגשה. חותכים דג לרצועות גסות ומוסיפים כמות גדולה של בצל קצוץ. משרים בהרבה מאוד מיץ לימון טרי (עד כיסוי) ושומרים לילה במקרר. למחרת מסננים ומוסיפים מעט זיתים קצוצים, סלסה אדומה, כוסברה קצוצה ומגישים קר עם נאצ'וס או טורטיות.

הערות:
מקור המתכון:
www.ynet.co.il

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: טאקו תירס עם עוף ופלפלים

רכיבים:
16 טורטיות תירס בקוטר 12-10 ס``מ
1/2 עוף צלוי, ללא עור, מפורק מהעצמות.
1/2 פלפל אדום קצוץ
1/2 פלפל ירוק קצוץ
1/2 פלפל צהוב קצוץ
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
מנט שמן לשימון המחבת
2 כוסות סלסה ירוקה
(מכונה - ורדה, והיא רוטב העשוי עגבניות ירוקות מזן מיוחד הניתן להשגה רק במקסיקו. בישראל ניתן להשיג סלסה מוכנה מעגבניות ירוקות)
2 כוסות סלסה אדומה
2 כוסות גואקמולה
אופציה למי שאוהב חריף:
3-2 כפות פלפל חלפניו חריף קצוץ, או פלפל צ`יפוטלה מעשן קצוץ (להשיג במרכולים)

אופן הכנה:
עוטפים את הטורטיות ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך חצי שעה, עד שהטורטיות חמות.
מחממים מחבת ומקפיצים בה את הפלפלים עד שיתרככו. מוסיפים את העוף, קרוע לרצועות דקות. מערבבים.
מוסיפים מחצית מהסלסה ורדה והכוסברה. טועמים ומוסיפים אם צריך עוד סלסה.
מוסיפים את פלפלי החלפניו או הצ`יפוטלה ומערבבים.
מגישים לשולחן בקערות את הסלסה הירוקה (ורדה), האדומה והגואקמולה.
מחלקים את הטורטיות לצלחות, כשהן מונחות בחצי חפיפה, האחת על השנייה. מחלקים את מלית העוף החמה בצורת שדרה באמצע הטורטיות, כך שכל סועד יטפטף קודם סלסה או גואקמולה ויאסוף בידיו את 2 קצוות הטורטייה כשהמלית בפנים, ויאכל לתיאבון.
כך הלאה, גם עם שאר הטורטיות.

הערות:


מקור המתכון:
שרי אנסקי

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ממרח גבינה חם

רכיבים:
גבינה צהובה חריפה חתוכה לקוביות (צ'דר או טל העמק)
בשר מעושן חתוך לקוביות או פטריות קטנות
בצל קצוץ
פלפל חריף
מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:
1.  מטגנים במעט שמן את הבצל עם הבשר או הפטריות והפלפל החריף

2.  מוסיפים את קוביות הגבינה וממיסים למעין פונדו ומגישים חם.

3.  ממלאים לתוך טורטיה חמה או לתוך טאקו.

הערות:


מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה קשיו's פרופיל חפש הודעות אחרות של קשיו גרסת הדפסה
 
ניב 1
חברים מתקדמים
חברים מתקדמים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 28/10/2006
מדינה: Israel
הודעות: 25
נשלח בתאריך: 05/01/2007 בשעה 13:40 | IP רשוּם צטט את ניב 1

כן הכנתי את הפטריות הממלואות בבשר היה ממש טעים

תודה

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ניב 1's פרופיל חפש הודעות אחרות של ניב 1 גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide