לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: קינואה בעגבניות יבשות- ב/קנגה שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
Dr Kynes
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2511
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 14:03 | IP רשוּם צטט את Dr Kynes

אנחנו מאד אוהבים קינואה ויתרונה המרכזי ( מלבד סגולות בריאות ואופנתיות עכשוית ) הוא בתכונת הזיקית שלה = אימוץ חם של הטעמים המתלווים להכנתה.

לשתי כוסות קינואה מבושלות ( כמו אורז: שטיפה +טיגון במעט שמן לקבלת טעם "אגוזי" ובישול כ- 30 ד' על אש קטנטנה ) להוסיף:

10 עגבניות מיובשות (שטופות ומושרות במים רותחים עד התרככות ) קצוצות
2 קישואים חתוכים לקוביות
1/2 כוס אפונה קפואה
לימון כבוש קצוץ ( לא כדאי לותר )

לתבל ב-:

חומץ בלסמי + רכז רימונים + סילאן תמרים + מלח/פלפל

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Dr Kynes's פרופיל חפש הודעות אחרות של Dr Kynes גרסת הדפסה
 
Shoshwe
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 01/08/2004
הודעות: 1747
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 15:44 | IP רשוּם צטט את Shoshwe

נשמע מצוין.  תודה !
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Shoshwe's פרופיל חפש הודעות אחרות של Shoshwe גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 16:16 | IP רשוּם צטט את droli

או, תודה.

ראיתי את זה בשרשור השבת שלכם ורציתי לבקש את המתכון.

מה אתם עוד עושים עם קינואה?



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
Ayelet
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4191
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 17:05 | IP רשוּם צטט את Ayelet

את הקישואים והאפונה מבשלים יחד עם הקינואה? או שמבשלים לחוד ואח"כ מוסיפים? או שלא מבשלים כלל ומוסיפים?
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Ayelet's פרופיל חפש הודעות אחרות של Ayelet גרסת הדפסה
 
Kanga & Ru
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Australia
הודעות: 2850
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 18:13 | IP רשוּם צטט את Kanga & Ru

את הקישואים פרסתי - חתכתי - אידיתי בנפרד והוספתי לקינואה הפושרת, את האפונה הקפואה הוספתי לקינואה ללא בישול כלל.

דרולי: אני מכינה טבולה ע"ב קינואה ( במקום בורגול ) ואפשר להשתמש בקינואה לסלטים בסגנון סלטי פסטה.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Kanga & Ru's פרופיל חפש הודעות אחרות של Kanga & Ru גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 18:29 | IP רשוּם צטט את droli

דרך הבישול של הקינואה הוא כמו של אורז??

____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
Kanga & Ru
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Australia
הודעות: 2850
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 18:32 | IP רשוּם צטט את Kanga & Ru

droli כתב/ה:
דרך הבישול של הקינואה הוא כמו של אורז??

כן - כדאי רק לאריך קצת את זמן הבישול.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Kanga & Ru's פרופיל חפש הודעות אחרות של Kanga & Ru גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 18:48 | IP רשוּם צטט את droli

ועוד שאלה

קינואה פחמימה? והערך הקלורי שלה כמבושלת יש לך מושג?



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
Kanga & Ru
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Australia
הודעות: 2850
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 18:59 | IP רשוּם צטט את Kanga & Ru

קינואה היא דגן בעל ערך תזונתי גבוה. לא מצאתי עדויות על הערך הקלורי שלה. בעיניי היא טעימה וזהו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Kanga & Ru's פרופיל חפש הודעות אחרות של Kanga & Ru גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 19:23 | IP רשוּם צטט את droli

אותגרתי ומצאתי - ב- 100 גר' קינואה יש 374 קלוריות.
רק לא מצאתי שם אם 100 גר' קינואה מבושלת או לא.


____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 20:08 | IP רשוּם צטט את ווין תו

ואני מכינה בדיוק כמו סלט טבולה. שמן זית, נענע/פטרוזליה קצוצה, לימון עגבניות חתוכות לקוביות.

הקינואה מותרת לחולי צליאק .

הסבר שקיבלתי מחברה:

אם הדגנים" כפי שהייתה ידועה ע"י האינקה אינה ממש דגן, אך היא נחשבת לדגן בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. בעצם זהו פרי בוטני של צמח הגדל באזור האנדים. יש לה גרעינים קטנים וצהבהבים (ניתן למצוא זנים שונים בצבעים המשתנים מחום כהה ועד ללבן. הסוג הלבן- בז` הוא הנפוץ ביותר ונחשב לבעל הערך התזונתי הגבוה ביותר). כשמבשלים אותה הנבט מתעגל למעין זנב והיא הופכת שקופה יותר.

העלים של צמח הקינואה אכילים גם כן, אך הם מגיעים לעיתים רחוקות בלבד לחנויות (גם בארה"ב).

רצוי לשמור את הקינואה במקרר/ פריזר.

לפני הבישול יש לשטוף אותה היטב, מאחר והיא מכילה מעטה סבוני במרקמו, המותיר טעם מריר מעט.

בבישולה משתמשים בכמויות כפולות של מים ביחס לקינואה, כמו עם דגנים רבים אחרים. היא יכולה להחליף את כל הדגנים בתבשילים המוכרים לכם. בשביל לקבל טעם יותר אגוזי- קראנצ`י יש לקלות אותה למספר דקות בחום גבוה ללא שמן לפני הוספת מי הבישול.

אפשר לטחון אותה לקמח ולהכין ממנה לחמים ושאר דברי מאפה, פסטות, מיקסים לפנקייק, טורטילות ועוד. בצורה זו היא יכולה לעזור לבעלי רגישויות ואלרגיות לחיטה ולמוצריה.

במקור היא מאזור האנדים, כאמור, והיא היוותה מזון בסיסי לאינקה ביחד עם התירס ותפוחי האדמה. קיסר האינקה היה שותל בכל שנה את היבול הראשון בטקס מיוחד.

יש בה כמות רבה של חלבון מאיכות גבוהה ביותר- היא מכילה חלבון מלא ביחסים הדומים מאד לחלב (חלב אם או חלב מלא). יש בה גם פחמימות וסיבים תזונתיים, שומנים (הרבה חומצת שומן לינולאית), מינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן, ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E ).

הקינואה קלה מאד לעיכול ומהירה להכנה (בישול של כ- 20-15 דקות), מה שהופך אותה למזון מומלץ ביותר לאנשים עם קשיי עיכול, תינוקות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון ולכל השאר.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 28/01/2006 בשעה 20:58 | IP רשוּם צטט את droli

תודה על ההסברים

____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide