לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: מתכון: מפרום - שלב שלב שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:27 | IP רשוּם צטט את אמירה


בהמשך אראה את אופן ההכנה שלב שלב..


מתכון: מפרום של אמירה


רכיבים:

המצרכים לקציצות-
1 ק"ג תפוחי אדמה....רצוי חלקים
חציל בינוני
1 ק"ג בשר טחון (כמו תמיד רצוי לשלב לפחות שני סוגים)
בצל גדול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
5-6 שיני שום גדולות כתושות (או 2 כפיות שום כתוש)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון/לא חובה
מעט אגוז מוסקט/חובה


לטיגון
1 כוס שמן-רצוי קנולה
3 ביצים טרופות (לפעמים לא מספיק....אז מוסיפים עוד אחת)
1/4 כוס מים
קורט מלח
1 כף גדושה רסק עגבניות-28-30 אחוז ריכוז
1 כוס קמח רגיל


לבישול
עגבניה גדולה בשלה חתוכה לפרוסות
בצל גדול פרוס
1 כף גדושה רסק עגבניות
מלח , פלפל, שוב מוסקט..רתוי מגורד טרי
מים


אופן הכנה:

הקציצות-
לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לפרוסות אורך בעובי של קצת פחות מס"מ אחד. (כשלוש חתיכות מכל תפו"א)
כל פרוסה לחתוך באמצע כמעט עד הסוף-כך שנוצר מין פה כזה.
להניח את הפרוסות בקערה עם מים קרים מומלחים.
את החציל לפרס לפרוסות של 1/2 ס"מ למלח ולשים בצד.
כל פרוסה לחתוך באמצע כמעט עד הסוף-כך שנוצר מין פה כזה.


המלית
לערבב את כל חומרי המלית.
למלא כל פרוסת תפוחי אדמה במלית(לא להעמיס כדי שתפוח האדמה לא יקרע).


לטרוף את הביצים עם המים ורסק העגבניות.
לחמם את השמן במחבת, לטבול את הקציצות בקמח, ואחר כך בתערובת של הביצים עם הרסק, ולטגן מכל הכיוונים עד לצבע זהוב, להוציא ולהניח על מגבת ניר לספיגת
השמן.

בסיר רחב להניח את פרוסות העגבניות, ואת פרוסות הבצל, עליהן את קציצות המפרום.
מעליהן ניתן להניח את פרוסות תפוחי האדמה שפוספסו בחיתוך.
להתחיל לבשל על אש בינונית(בלי להוסיף מים).
לאחר כרבע שעה להוסיף כוס מים מעורבבת עם הרסק והתבלינים, ולשפוך מעל.
ניתן לפזר מעט אגוז מוסקט טחון מעל, להביא לביעבוע, להנמיך את האש, לבשל
כשעה, שעה וחצי, להוסיף מעט מים לפי הצורך, המפרום לא צריך לטבוע ברוטב.

למי שאוהב חריף, ניתן להוסיף לתערובת הרסק והמים 1 כף פפריקה חריפה.

ולמי שאוהב יותר רוטב, להוסיף עוד רסק ועוד מים...ותבלינים...

בתאבון.


הערות: ניתן להקפיא את הקציצות כשהן כבר מטוגנות ולאחר מכן רק להכין את הרוטב.

מומלץ


מקור המתכון: אמירה


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



נערך על ידי Lord על 15/07/2004 בשעה 00:11
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:37 | IP רשוּם צטט את אמירה

תפוחי האדמה חתוכים לפרוסות



נערך על ידי Lord על 04/07/2004 בשעה 12:47
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:39 | IP רשוּם צטט את אמירה

פרוסה מוכנה למילוי



נערך על ידי Lord על 04/07/2004 בשעה 12:48
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:43 | IP רשוּם צטט את אמירה

המילוי..ולידו קערה עם תפוחי האדמה מכוסים במים למניעת השחרה...



נערך על ידי Lord על 04/07/2004 בשעה 12:48
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:45 | IP רשוּם צטט את אמירה

פרוסה אחת מלאה

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:50 | IP רשוּם צטט את אמירה

חומרי הציפוי

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:54 | IP רשוּם צטט את אמירה

מוכנות לטיגון אחרי הטבילה בקמח ובביצה

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 12:57 | IP רשוּם צטט את אמירה

בתוך המחבת

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 13:02 | IP רשוּם צטט את אמירה

לאחר הטיגון

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 13:04 | IP רשוּם צטט את אמירה

הקציצות  מסודרות בסיר




נערך על ידי Lord על 14/07/2004 בשעה 23:45
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 13:05 | IP רשוּם צטט את אמירה

וזהו...הרבה עבודה...אבל מאד טעים...

ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון ולבשל בהזדמנות אחרת...

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
במבה
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
הודעות: 501
נשלח בתאריך: 04/07/2004 בשעה 13:53 | IP רשוּם צטט את במבה

מעורר תאבון עוד לפני הבישול

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה במבה's פרופיל חפש הודעות אחרות של במבה גרסת הדפסה
 

עמוד של 4 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide