לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
סדנאות און ליין
 מטעמים - פורומים : סדנאות און ליין
נושא נושא: סדנת דים סאם - beagle שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:34 | IP רשוּם צטט את beagle

ניסיונות ראשונים בדים-סאם -

יאללה, תלמדו איתי.
חושפת את כל הניסיונות שלי, כולל הפשלות שבדרך. רק ככה לומדים.
אפילו צילמתי את כל השלבים.

אז חמש שעות עבודה במטבח היום הפיקו חמישה סוגי דים-סאם, אבל זה לא מספיק, אני אצטרך ניסיונות נוספים. מקווה שלא אתייאש מלהעלות הכל היום - מקסימום אמשיך מחר.

קודם כל, הסבר כללי על דים-סאם: תרגום מצומצם וחופשי מתוך האתר chinesefood.com

במקור מסורת קנטונזית, הדים-סאם היה חלק ממסורת שתית התה. הנוסעים לאורך דרך המשי היו זקוקים למקום לנוח בו, אז בתי תה החלו לצוץ לאורך המסלול, אבל עברו כמה עשרות שנים לפני שהחלה להתפתח האמנות הקולינרית של הדים-סאם. בהתחלה זה נחשב בלתי-הולם להגיש מזון יחד עם תה, אך העובדה כי התה עוזר לעיכול ולניקוי החך התבררה בהקדם, ובתי תה החלו להגיש חטיפים יחד עם המשקה.

כיום הדים-סאם מוגש בכל סין, בעיקר בשנגחי. נהוג לומר כי הדים-סאם הטוב ביותר מוגש בקנטון, וכיום בהונג-קונג.

(הערת המתרגמת - כשאבדוק את הנושא לעומק ואסע לכל אחד מהמקומות, אני מבטיחה לדווח איפה הדים-סאם הטוב יותר)

למערב הגיע הדים-סאם יחד עם המהגרים הסינים - רבים מהם קנטונזים.

והנקודה החשובה ביותר - מה מוגש כדים-סאם? ובכן, הכך. נוהגים לחשוב על דים-סאם כמאודים ומטוגנים בלבד, ורוב המנות אכן מאודות או מטוגנות, אולם קיימות שיטות הכנה רבות - טיגון, אפיה, הקפצה. גם נתחי דג אפויים נחשבים כדים-סאם. וקינוחים, כמובן. או בקיצור - דים-סאם הוא ארוחה, ולא מנות מסוימות. זה הבראנץ' של הסינים.

טוב, מספיק בלבולי מח. מתכונים בהודעות הבאות.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:39 | IP רשוּם צטט את beagle

שקיקי טופו במלית "ירוקים"

אילתרתי את המתכון, אז אין לו שם אמיתי.

חומרים:
שמן
כף שום כתוש
כף גי'נג'ר קצוץ
3 פטריות שיטאקי
1 חבילת בצל ירוק, קצוץ
1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל

חצי חבילת עלי טופו
עירית לקשירה



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:44 | IP רשוּם צטט את beagle

מטגנים בשמן את השום והג'ינג'ר

קוצצים את פטריות השיטאקי ומוסיפים למחבת. מטגנים כדקה.



מוסיפים את ה"ירוקים" ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים סויה, מלח ופלפל, ומקררים.





____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:47 | IP רשוּם צטט את beagle

ככה נראים עלי הטופו:



מרטיבים את העלים במיים, הם מתרככים די מהר.



חותכים לריבועים (5 ס"מ על 5 ס"מ בערך), ומניחים כף של מלית במרכז הריבוע.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:51 | IP רשוּם צטט את beagle

מרימים למעלה את קצוות הדף, וקושרים בעירית לשקיק.



מניחים על נייר אפיה, ניתן להקפיא.



מאדים 30 דק', ומוכן.



מסקנות: המלית טעימה לאללה. עלי הטופו לא רעים. קל להתעסקות - הכנת השקיקים קלה מאד.

____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:56 | IP רשוּם צטט את beagle

כיסוני שרימפס - עם בצק חוץ של זושי

חומרים:

לבצק
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1 כף חומץ
1 ביצה טרופה
1/3 כוס מיים רותחים

למלית
300 גר' שרימפס קלופים וקצוצים
200 גר' בשר חזיר קצוץ
5 ערמוני מיים, קצוצים
1 בצל ירוק, קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף קורנפלור
1/2 כף רוטב צדפות
1/2 כף שמן שומשום
1 כפית סוכר
מלח, פלפל

12 שרימפס שלמים קלופים - להשאיר את הזנב
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 00:58 | IP רשוּם צטט את beagle

מכניסים לקערה את חומרי הבצק



לשים לכדור ונותנים לו לנוח שעה בצד.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 01:03 | IP רשוּם צטט את beagle

בקערה מערבבים את השרימפס הקצוץ והחזיר.



קוצצים את הירקות ומוסיפים. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. מקררים לחצי שעה.



את השרימפס השלמים מערבבים עם מלח, פלפל וסוכר (1/4 כפית מכל אחד), ומניחים בצד.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 01:10 | IP רשוּם צטט את beagle

לוקחים כדור קטן מהבצק (קוטר 2.5 ס"מ)
הוא דביק מאד, אז רצוי לשמן את הידים.



על משטח משומן למתוח אותו דק דק לעיגול. אני מאד לא מיומנת בזה, כפי שתשימו לב...



מניחים במרכז הבצק כדור של מלית, בתוך הכדור מכניסים שרימפס שלם - עם הזנב בולט החוצה. חותכים את השוליים של הבצק (החלק העבה יותר).




____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 01:16 | IP רשוּם צטט את beagle

מרימים את הקצוות של הבצק ומהדקים מסביב לזנב השרימפ.



גם כאן, ניתן להקפיא על נייר אפיה.



לאדות 45 דקות.



מקור: בצק חומץ - של זושי
מלית - מתוך האתר asiasrecipesonline.com

מסקנות: הבצק דורש מיומנות (שאין לי), עקב היותו דביק, ונטיתו לחזור לגודלו המקורי אחרי מתיחות חוזרות ונשנות. אבל הוא טעים מאד. המלית, לעומת זאת... למה בחרתי מתכון עם pork אני לא יודעת. העיב על טעם השרימפס. לא אוהבת pork. גם לא אוהבת אויסטר-סוס, אם כבר מדברים על זה. אבל זו כבר הבעיה שלי. רעיון זנב השרימפ הבולט מקסים.

____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 01:19 | IP רשוּם צטט את beagle

דפי אורז במלית סורימי.

למה סורימי? כי לא מצאתי בשר סרטנים בטיב-טעם. לא אותו דבר, בכלל לא. אני יודעת. ובכל זאת:

חומרים:

30 דפי אורז
1 חלבון ביצה טרוף

200 גר' בשר שרימפס קצוץ
200 גר' pork
200 גר' סורימי קצוץ
2 פטריות שיטאקי
3 ערמוני מיים
1 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל
1 כף שמן
2 כפות קורנפלור
1/2 כף שמן שומשום

20 גר' סורימי קצוץ לקישוט

____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/08/2005 בשעה 01:24 | IP רשוּם צטט את beagle

מערבבים את השרימפס, ה- pork והסורימי



מוסיפים מלח, פלפל, שמן שומשום, חלבון ביצה, ולשים את התערובת. מוסיפים שמן וקורנפלור ולשים היטב.קוצצים את הפטריות וערמוני המים.



מוסיפים לתערובת עם הבצל הירוק ומערבבים היטב. מניחים במקרר לשעה.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 

עמוד של 3 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide