לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: מחפשת מתכון מנצח למרק עדשים שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
odeia
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 213
נשלח בתאריך: 29/07/2005 בשעה 17:03 | IP רשוּם צטט את odeia

שיהיה פשוט להכנה, טעים ומלא ברזל ובריאות.

 



____________________________________
אני זאת אני,
ואני מי שאני!
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה odeia's פרופיל חפש הודעות אחרות של odeia גרסת הדפסה
 
זיו2
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 19/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3448
נשלח בתאריך: 29/07/2005 בשעה 17:49 | IP רשוּם צטט את זיו2

הנה מרקי עדשים מספר מתכוני החורף:

מרק עדשים ואטריות

מחברת: יוד2

מצרכים והרכבה:

קוצצים 1 בצל גדול ומשחימים ב-2 כפות שמן בסיר מרק.

מוסיפים:

2 ליטר מים.

 ½ 1 כוסות עדשים חומים שהושרו שעה.

1 חבילת אטריות, ברגים או סהרונים.

1 כף רסק עגבניות.

1 כף מרק עוף.

שום גבישי, מלח ופלפל לפי הטעם.

מערבבים הכל ומבשלים כ 30 דקות.

מרק עדשים ירוקות עם כוסברה ושום

מחברת: חופית1

מצרכים:

½ 2 עדשים ירוקות

1 חב כוסברה קצוצה (לא כל כך דק)

6 שיני שום קצוצות

כף שטוחה של כמון

1 בצל קצוץ

פלפל

כורכום

מלח

מרק  עוף

מים.

 

אופן ההכנה:

משרים את העדשים הירוקות במים רותחים למשך ½ שעה, שוטפים ומסננים.

מטגנים בצל עם מעט שמן, ומוסיפים כורכום ופלפל שחור כאשר הבצל מזהיב.

מוסיפים את העדשים וקולים מעט עם הבצל והתבלינים.

מוסיפים את הכוסברה והשום וממלאים ¾ סיר מים, ומביאים לרתיחה.

כאשר העדשים נעשות רכות, מתבלים ב: כמון, מרק עוף ומלח לפי הצורך.

מרק עדשים מדהים

מחברת: איילת ב.

החומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים גדולים פרוסים דק
225 גר' עדשים כתומות שטופות וברורות (אין צורך להשרות)
1.5 ליטר מים רותחים (-+)
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 כף שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס
4 חופנים אטריות ביצים דקות
2 כפות כוסברה קצוצה (ולמי שלא אוהב: פטרוזיליה קצוצה)

אופן ההכנה:
1. לטגן בשמן זית בצל, שום, גזר עד לשקיפות והברקה.
2. להוסיף עדשים.
3. להוסיף מים +מל"פ +אבקת מרק.
4. להביא לרתיחה ועל אש קטנה - כחצי שעה.
5. לרסק מעט במערבל ידני.
6. להוסיף אטריות לא מבושלות ולבשל יחד כ- 5 דקות
7. מכבים אש, מוסיפים כוסברה מערבבים ויש!

אומרים שטעים עם יוגורט

 

מרק עדשים מעולה שכיף לאכול בחורף

מחברת:iris+1

מצרכים והכנה:

לטגן בשמן רגיל 2 בצלים קצוצים עד שנהיים שקופים
להוסיף 4 גזרים טריים מגוררים על פומפייה.
להוסיף כ-10 שיני שום פרוסות
להוסיף כוס עדשים כתומות (לבדוק שאין לכלוך או אבנים בתוכן)
לערבב הכל כדקה.
להוסיף מים רותחים.לערבב.
להוסיף כמון + פלפל שחור + אבקת מרק.לערבב. לבשל כחצי שעה.
להוסיף 3-4 כפות אטריות דקיקות ביותר (לא מבושלות) ולבשל עוד כ-10 דק'.
להוסיף ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה ולבשל עוד כ-5 דק'.
המרק יוצא סמיך מהאטריות ומהעדשים שנמסות-חבל"ז

 

 

 

 

מרק עדשים עם טריפלך - משהו חורפי-חורפי מבית אמא

מחברת: יעל מוינה

מרק עדשים עם טריפלך,
לטגן 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק, בשמן, להזהיב.
להוסיף לסיר כוס עדשים כתומים (או כתומות?
) איך שלא יהיה בצבע כתום......, להוסיף מים, עד כיסוי, עד שמתקבלת דייסה סמיכה, להוסיף מים, מלח ופלפל שחור, לבשל.
בצקניות: כוס קמח+ מעט שמן+ מלח+ כחצי כוס מים= לערבב ולצקת עם כף למרק, הבית מתמלא בניחוחות של חורף, וזה מה זה ביתי.

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה זיו2's פרופיל חפש הודעות אחרות של זיו2 גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 29/07/2005 בשעה 18:17 | IP רשוּם צטט את ווין תו

מרק עדשים נפלא של עדיגרין


3 גזרים מגוררים בפומפיה דקה
1 בצל בינוני קצוץ בינוני
1-2 שיני שום קצוצות דק
3 גיבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים דק
1/2 חבילה פטרוזיליה או שמיר או 1/4 1/4
2 כפות מרגרינה או שמן זית
1 כף מלח, 1
1 כף אבקת מרק,
פלפל שחור
250 גר' עדשים כתומים (לברר קודם ולהוציא אבנים קטנות)

קומקום מלא מים רותחים

לטגן בסיר לחץ את כל הירקות החתוכים 5 דקות
לצקת את המים הרותחים על התכולה שטוגנה
להוסיף מלח, ואבקת מרק ופלפל שחור

להוסיף העדשים לסיר הרותח
לבחוש היטב.
לבשל בלחץ 1/2 שעה.
טעים ומזין.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
odeia
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 213
נשלח בתאריך: 29/07/2005 בשעה 20:16 | IP רשוּם צטט את odeia

יש אולי למישהו את מרק העדשים של מסעדת סברס?

 



____________________________________
אני זאת אני,
ואני מי שאני!
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה odeia's פרופיל חפש הודעות אחרות של odeia גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide