לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
סדנאות און ליין
 מטעמים - פורומים : סדנאות און ליין
נושא נושא: עוגת מוס חלבה ושוקולד - ווין תו שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 19:49 | IP רשוּם צטט את ווין תו

מתכון: עוגת מוס חלבה ושוקולד

רכיבים:
תבנית 26 לפאדג', תבנית 28 למוס חלבה, רינג קוטר 20 למוס שוקולד. תחתית קרטון לעוגה קוטר 28  (מותאמת לתבנית ה-28)

תחתית פאדג':
250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
3 ביצים

לקרם מוס שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
7 גר' ג'לטין
200 גר' שוקולד מריר
כף נס קפה

מוס חלבה:
400 גר' חלבה
1/2 כוס חלב
650 מ"ל שמנת מתוקה
14 גר' ג'לטין


לציפוי:
100  מ"ל   חלב
100  מ"ל   שמנת מתוקה
200 גרם שוקלד מריר
כף גלוקוז
כפית תמצית אגוזים (לא חובה)

אופן הכנה:
לפאדג':
להמיס שוקולד, חמאה ואבקת סוכר לקרם חלק.
לצנן מעט
להבליע פנימה במהירות ותוך כדי עירבוב מתמיד ביצה אחר ביצה.
לאפות בתבנית 26 מרופדת בחום בינוני כ- 30 דק.
לקרר היטב.

להניח את תחתית הפאד'ג במרכז הקרטונית ועל הפאדג,' רינג בקוטר 20 מצופה שקף

למוס שוקולד:
להמיס שוקולד בחלב.
להמיס ג'לטין ולהוסיף לתערובת.
לצנן לטפ' החדר
להקציף שמנת לקצפת יציבה ולערבב שתי התערובות
לצקת לתוך הרינג וקרר להתקרשות.
לקיצור תהליכים - להקפיא.

להוציא את הרינג והשקף ממוס השוקולד, להניח את העוגה (כולל תחתית הקרטון) בתוך תבנית 28 ודפן בשקף

למוס חלבה:
לפורר את החלבה בסיר.
להוסיף את החלב ולחמם עד להמסה של החלבה.
להמיס ג'לטין ולהוסיף לתערובת.
לצנן  לטמפ' החדר
להקציף  השמנת לקצפת יציבה.
לערבב שתי התערובות
ולצקת את מוס החלבה על ובצידי מוס השוקולד.
לקיצור תהליכים - להקפיא.

לציפוי:
להמיס שוקולד וגלוקוז בשמנת וחלב. להוסיף תמצית. לערבב בעדינות ולהשתדל לא להכניס בועיות אויר.

לצקת על מוס החלבה.

הערות:
כשמקפיאים נוח יותר לצקת את שכבת המוס השניה.
מומלץ להעביר את תערובת השוקולד/חלבה  שמוסיפים לתוך השמנת המוקצפת דרך מסננת . כך נמנע השתרבבות גושים גם אם התערובת לא הומסה לחלוטין .

הערות:
הרעיון העיצובי- עוגת מוס שוקוד וקוקוס מה-   The Chocolate Bible

מקור המתכון:
נרשם ע"י ווין תו

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עוגת_מוס_חלבה_ושוקולד.mat




____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:06 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

את הפאדג' אפינו בתבנית 26.

חותכים את קרטונית תחתית העוגה כך שתתאים בדיוק לתבנית ה-28.
מניחים את הפאד'ג במרכז הקרטונית, וכך לא נצטרך להתמודד אח"כ עם ענין העברת העוגה   



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:10 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

במרכז הפאדג' מניחים רינג בקוטר 20 (כדאי להחדיר אותו מ"מ לתוך הפאדג' ואז גם אם המוס יצא דליל משהו, הוא לא יגלוש החוצה מתחת לרינג). מצפים בשקף.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:12 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

יוצקים את מוס השוקולד לתוך הרינג



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:14 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

לאחר שהמוס מוצק מסירים את הרינג והשקף



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:17 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

להניח את העוגה (כולל תחתית הקרטון) בתוך תבנית 28 ודפן בשקף



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:19 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

לצקת את מוס החלבה מסביב ועל מוס השוקולד ותחתית הפאדג'.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/07/2005 בשעה 20:22 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

לאחר שהמוס התקשה, לצקת מעל את ציפוי השוקולד ולקשט לפי רצונכם

 

 



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide