לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: מחפשת מתכון לקובה בורגול עירקית שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
נופר30
חברים מתקדמים
חברים מתקדמים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: France
הודעות: 11
נשלח בתאריך: 30/06/2004 בשעה 20:50 | IP רשוּם צטט את נופר30

מחפשת מתכון אמיתי לקובה בורגול עירקית מקורית

תודה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה נופר30's פרופיל חפש הודעות אחרות של נופר30 גרסת הדפסה
 
חנהפ
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3021
נשלח בתאריך: 30/06/2004 בשעה 22:50 | IP רשוּם צטט את חנהפ

מתכון: קובה בורגול

רכיבים:
ק'ג בורגל "דרשה" דק
כף מלח
1.5 כוס קמח
כפית מלח
כפית כורכום

למלית:
1 ק"ג בצל
1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר)
100 גרם צנוברים
3 כפות צימוקים שחורים קטנים
כפית גדושה פלפל,
כף קארי
4 כפות שמן

אופן הכנה:
בורגול:
לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד.

מלית:
בשר – להשחים מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר.

קובה:
מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם). גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור ולהפוך אותו לצורת דיסקית.יש לשים לב שלא ייווצרו "סדקים" בדיסקית. אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה.

בישול
להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת.
אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך.

הערות:


מקור המתכון:
סדנת בישול אורט

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2


____________________________________
חנה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה חנהפ's פרופיל חפש הודעות אחרות של חנהפ גרסת הדפסה
 
shir26
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
הודעות: 1250
נשלח בתאריך: 01/07/2004 בשעה 08:58 | IP רשוּם צטט את shir26

הי חנה שאלה-
את הקובה בורגול לא מטגנים בשמן עמוק?
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה shir26's פרופיל חפש הודעות אחרות של shir26 גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 01/07/2004 בשעה 10:14 | IP רשוּם צטט את ווין תו

מתכון: סדנת קובה - פנינה המקורית

רכיבים:
1.    קובה צהוב
3.    קובה דלעת
4.    קובה אדום

למספרים 1 3 ו-4 המלית ועיצוב הכדורים לקובה זהה:

חומרים ל25-30 כדורים:

1/2 ק"ג בשר טחון עבה   (למטרה הזו מבקשים מהקצב לטחון עבה)
2-3 בצלים קצוצים

למעטפת:
1/2 ק"ג ג'ריש (בורגול טחון דק ולדברי יניבניב מוסיפים לזה עוד משהו אני לא יודעת מה)
1 ק"ג סולת


אופן ההכנה:
מלית:
בסיר רחב או מחבת מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שהם מקבלים קוון חום בהיר מאוד מאוד רק מתחילים לקבל צבע ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שכל הבשר מטוגן היטב, מורידים מהאש מוסיפים פלפל שחור מעט אבקת מרק (אצלי בבית אוהבים גם כמון אבל גם בלי למי שלא אוהב כמון עדיין יוצא טעים) טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח.
מקררים.

מעטפת:
בקערה שוטפים את הג'ריש היטב (ניתן להשרות במים כמה דקות)
מוסיפים לג'ריש הנקי את הסולת ומוסיפים מים (וכמו הזקנות אני לא יודעת כמה מים אבל כל פעם קצת עד אשר החומרים מתאחדים לבצק שקל לעבוד איתו).

כעת בידיים שכל הזמן רטובות יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך מהבצק ומניחים אותם על מגש או משטח אחר רטוב, לוקחים כל כדור כזה ובידיים יוצרים ממנו קערה .
מכניסים בתוכה בערך כף מהמלית סוגרים  ומגלגלים לכדור.
לזכור!!! כל הזמן ידיים רטובות, מניחים חזרה במגש וממשיכים כך עם כל הכדורים.


למרקים:
לקובה הצהוב:
חומרים
2 בצלים קצוצים
1/4 ק"ג גרגרי חומוס (שהושרו ללילה במים או מקופסא משומרים)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בסיר, כאשר הוא שקוף מוסיפים את גרגרי החומוס ואת שאר התבלינים מוסיפים מים עד לגובה 3/4 מהסיר ומבשלים בערך 1/2 שעה או עד אשר החומוס רך .

לקובה דלעת:
חומרים:
דלעת חתוכה לקוביות לא קטנות
2 קישואים חתוכים לפרוסות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
בצל אחד קצוץ
בעונת הבמיה אפשר להוסיף גם 1/4 ק"ג במיה למרק
2-3 כרשות פרוסות
2 עגבניות מקולפות ומגורדות
3-4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
כפית מלח לימון
3 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
לאדות בצל להוסיף את כל הירקות כולל העגבניות לאדות עוד כמה דקות להוסיף מים תבלינים ורסק לבשל עד אשר הגזר מתרכך.

לקובה אדום:
חומרים:
4-5 סלק אדום קלוף ופרוס
פלפל שחור
מלח
כפית מלח לימון
3 כפיות סוכר

את כל הנ"ל לבשל עד אשר הסלק מתרכך

כאשר המרקים מבושלים מספיק אני מגביהה שוב את הגז בכדי שהמרק ירתח היטב ואז מוסיפה את כדורי הקובה ומבשלת רק עוד 15 דקות!!!!

אופן הכנה:
2. קובה חמוסטה
בשר:
1/2 ק"ג בשר טחון עבה
ראש אחד של שום
4-5 עלים של סלרי

למעטפת:
כמו הסוג השני.

אופן ההכנה:
בשר:
את הבשר מטגנים בשמן עד אשר הוא עשוי היטב היטב כמעט שרוף
מקלפים את שיני השום ושוטפים את עלי הסלרי, קוצצים דק דק (אני מעדיפה במג'ימיקס) את השום והסלרי ומוסיפים לבשר תבלינים כאמור לעיל.

מכאן דרך ההכנה  לסוג השני  אבל והכין  כדורים ולשטח אותם כמו קציצה.

מרק לקובה חמוסטה:

חבילת עלי סלרי
חבילת עלי פאזי
2-3 כרשות
2 חבילות בצל ירוק
ראש אחד של שום
כף מלח לימון
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:
את כל הירקות הנ"ל שוטפים היטב וטוחנים במג'ימיקס פרט ל"מקלות" של הפאזי אותם משאירים שלמים. מכניסים לסיר גדול ומוסיפים
את התבלינים מבשלים בערך 1/2 שעה.

 

כאשר המרקים מבושלים מספיק אני מגביהה שוב את הגז בכדי שהמרק ירתח היטב ואז מוסיפה את כדורי הקובה ומבשלת רק עוד 15 דקות!!!!

הערות:
פנינה המקורית

מקור המתכון:
1 פורום תפוז

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
סדנת_קובה_-_פנינה_המקורית.mat

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
נופר30
חברים מתקדמים
חברים מתקדמים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: France
הודעות: 11
נשלח בתאריך: 01/07/2004 בשעה 19:28 | IP רשוּם צטט את נופר30

תודה לכולן ינוסה בקרוב
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה נופר30's פרופיל חפש הודעות אחרות של נופר30 גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide