לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: קניידלך! שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
alexit
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
הודעות: 3610
נשלח בתאריך: 17/04/2005 בשעה 06:48 | IP רשוּם צטט את alexit

חבריה,תכף פסח ולא שיתפתם במתכוני הקנייידלך שלכם.
אז אנא מכם שתפו.
 
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה alexit's פרופיל חפש הודעות אחרות של alexit גרסת הדפסה
 
lilit
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3830
נשלח בתאריך: 17/04/2005 בשעה 07:53 | IP רשוּם צטט את lilit

קניידלך ממולאים כבד קצוץ

2 כוסות קמח מצות
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור טחון
2 ביצים שלמות
כוס וחצי מים רותחים
3 כפות שמן

לערבב את כל החומרים ולהניח את התערובת למנוחה של חצי שעה.

בינתיים להכין כבד קצוץ (כל אחד לפי מי מתכונו)

להרתיח סיר עם מי מלח. אחרי הרתיחה הראשונה, להוריד את להבת האש לבינונית.
לקרוץ עיגולים מגוש של קמח מצה (להרטיב ידיים) לעשות גומה קטנה בגוש, ולהכניס כפית של כבד לגומה. לסגור את גוש "הבצק" ולהחליק לתוך המים. כך עם כולם. אחרי שהם צפים, לבשל עוד כ-5 דקות ולהוציא עם כף מחוררת.

ה ע ר ה: - צריך לסגור היטב היטב את כדור "הבצק" על מנת שלא יברח המילוי.
לא לבשל את הקניידלך בתוך המרק. כשעה לפני האוכל, להכניס למרק כמות של קניידלך לפי מספר הסועדים, ולחמם את המרק ביחד.

 

עידכון כמויות W2



נערך על ידי ווין תו על 17/04/2005 בשעה 09:22


____________________________________
"הדברים היפים בעולם לא נראים ולא ניתנים למישוש.
צריך להרגיש אותם בלב."
(הלן קלר)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה lilit's פרופיל חפש הודעות אחרות של lilit גרסת הדפסה
 
mumzee
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 03/07/2004
מדינה: United States
הודעות: 1392
נשלח בתאריך: 17/04/2005 בשעה 08:05 | IP רשוּם צטט את mumzee

כופתאות משובחות

6 ביצים
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל
כמון
אבקת שום
1 כוס קמח מצה (או יותר)
2 כפות חמאה רכה
אבקת מרק עוף או פטריות

להקציף חלמונים לקציפה בהירה, להוסיף תבלינים אבקת מרק וחמאה
להקציף חלבונים עם המלח ולקפל אל החלמונים
להוסיף קמח מצה כף אחר כף עד לתערובת אחידה, להכניס למקרר לשעה.
ליצור כופתאות קטנות בידיים רטובות ולבשל במים רותחים+אבקת מרק למשך חצי שעה על אש נמוכה בסיר מכוסה.  

אצלינו אוהבים אותם די קשים (לא ברמת אבנים אבל בהחלט לא ספוג) ואני תמיד מוסיפה יותר קמח מצה אחרי השהיה במקרר.

המתכון המקורי נלקח מחוברת שצורפה לעיתון לאישה לפני כ30 שנה ובמשך השנים השתכלל מעט כדי להתאים לטעם בני הבית.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה mumzee's פרופיל חפש הודעות אחרות של mumzee גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 17/04/2005 בשעה 09:17 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

קניידלך בשתי גירסאות

קניידלך ממולאים כבד: 40 יח' בגודל כדור פינג פונג
1/2 ק"ג כבד עוף
1 בצל בינוני קצוץ דק
מעט שמן לטיגון (עדיף שומן אווז).
מלח פלפל פפריקה מתוקה. לפי הטעם.
לטגן בצל עד שנעשה שקוף להוסיף כבדים ולטגן עד ששחומים מבחוץ וורודים מבפנים. לצנן. למעוך עם מזלג (לא כדאי להפוך למשחה במעבד מזון).
לקניידלך:
2 כוסות קמח מצה
1 כוס מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן או 1 כף שומן אווז.
2 שיני שום מעוכות
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
מלח פלפל פפריקה מתוקה.
לשפוך על קמח המצה את המים הרותחים ולהמתין עד שיצטנן מעט. להוסיף את יתר המצרכים עד לקבלת תערובת שנוחה לעיבוד ואינה דביקה. לעבוד עם ידיים רטובות!. לקחת כמות של כף גדושה מהתערובת לשטח אותה על כף היד הרטובה לעיגול בקוטר 5 ס"מ, להניח במרכז העיגול כפית מהכבד. להרים את השוליים מעל המלית ולסגור לכדור. (בדיוק כמו קובה סולת). לגלגל לצורת עיגול מושלם. כשכל הכדורים מוכנים, להרתיח סיר עם מים ומעט אבקת מרק,(אפשר כמובן לבשל במרק אבל המרק יוצא עכור, ובמי מלח פשוט מאבד מהטעם) להכניס כל פעם כמות של כ 5 קניידלך כדי לא להוריד את טמפרטורת המים. להמתין 5 דקות אחרי שצפים ולהוציא. מאוד טעים במרק וגם בלי...

גירסה 2 - קניידלך ללא מילוי

להכין תערובת ממצרכים זהים אבל להוסיף לעיסה גם תפוח אדמה מבושל או אפוי מעוך לפירה. נותן לקניידלך קלילות נהדרת.
אפשר להוסיף תיבול מגוון כמו חווייג' למרק, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה, זנגוויל, ובכלל כיד הדמיון.

מקור: אמא שלי.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 17/04/2005 בשעה 09:25 | IP רשוּם צטט את ווין תו

דווקא היה שירשור על קניידלך , אבל לא בהקשר לפסח

____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
odeia
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 213
נשלח בתאריך: 17/04/2005 בשעה 22:20 | IP רשוּם צטט את odeia

קניידאלך פשוטים שאצלנו אוכלים אותן כמו גרעינים.

כוס ועוד טיפה של קמח מצה

טיפטיפונת אבקת מרק טעם עוף

כפית שטוחה מלח

קצת פלפל שחור

4 כפות שמן

מערבבים

מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים טוב.

מוסיפים 3 ביצים מקושקשות היטב, אחת אחת.

מערבבים טוב טוב.

 

מרתיחים מים וכשהם רותחים מוסיפים אבקת מרק טעם עוף ושמן.

מכניסים עד 10 כדורים בנגלה (תלוי בגודל הכדורים והסיר) מבשלים 15 דקות עם מכסה.

 

 



____________________________________
אני זאת אני,
ואני מי שאני!
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה odeia's פרופיל חפש הודעות אחרות של odeia גרסת הדפסה
 
alexit
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
הודעות: 3610
נשלח בתאריך: 18/04/2005 בשעה 06:52 | IP רשוּם צטט את alexit

תודה לכם.
 
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה alexit's פרופיל חפש הודעות אחרות של alexit גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 18/04/2005 בשעה 11:53 | IP רשוּם צטט את droli

לברייז, אמא שלי מכינה תמיד.

מישהו מכיר את הכינוי הזה?

קניידלך עם כבד.



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 18/04/2005 בשעה 15:13 | IP רשוּם צטט את ווין תו

יש למעלה שתי גרסאות. של אם החיטה ולילית

____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
חנהפ
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3024
נשלח בתאריך: 18/04/2005 בשעה 18:15 | IP רשוּם צטט את חנהפ

קניידלך רק את המתכון של אמבר ואז אם רוצים דווקא קניידלך קשים יותר:
3 ביצים
12 כפות מים
4 כפות שמן
כוס מים
מלח, פלפל שחור, ג'ינג'ר, פטרוזיליה קצוצה
קמח מצה לקבלת עיסה רכה
משאירים לעמוד כחצי שעה
צרים עיגולים ומבשלים במים עם מלח ואבקת מרק בטעם עוף

____________________________________
חנה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה חנהפ's פרופיל חפש הודעות אחרות של חנהפ גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 19/04/2005 בשעה 16:19 | IP רשוּם צטט את אמירה

לדעתי אלו של אמבר אכן הקניידלך הכי הכי

אני מכינה עם 3 ביצים -יותר מזה דליל מדי לטעמי.

הוספתי כוסברה קצוצה...יצא משגע.

השאלה איך אומרים לחמותי שאני מכינה אותם?

מתכון: קניידלך של אמבר

רכיבים:
החומרים:
1 כוס מים
100 ג"ר מרגרינה
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק
קצת פלפל גרוס
(אפשר להכניס גם כף של שומן עוף או אווז)
1 כוס קמח מצה
4 ביצים

אופן הכנה:
אופן ההכנה:
שמים בסיר מים, מרגרינה, מלח, אבקת מרק, פלפל ושומן אם שמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים קמח מצה, מערבבים כשהתערובת עוד על האש עד שהיא מתנתקת מדפנות הסיר. מורידים מהאש ומקררים כמה דקות.
מוסיפים ביצים, אחת אחת. מערבבים אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת בתוך התערובת.
מרטיבים את הידיים ועושים כדורים. מרתיחים מי מלח בסיר גדול, זורקים פנימה, מחכים עד שהקניידלך יצופו למעלה, ומבשלים על אש גדולה בערך 10 דקות אחרי שהם צפים.
מוציאים. אפשר להכניס למקרר, ואז לחמם למחרת במרק.

הערות: אפשר גם למלא או בכפית של גריוונס או בבשר עוף מכובס, חתוך לחתיכות קטנות ומטוגן עם בצל קצוץ גס

הערות:
מעולה



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
חנהפ
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3024
נשלח בתאריך: 19/04/2005 בשעה 22:40 | IP רשוּם צטט את חנהפ

ומה שישמח את ליבי יותר מכל זה האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן?? יעני כמה שמן במקום???

____________________________________
חנה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה חנהפ's פרופיל חפש הודעות אחרות של חנהפ גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide