לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: מתכוני פטריות שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
הצמחונית
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 15/11/2004
הודעות: 2276
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 13:30 | IP רשוּם צטט את הצמחונית

אני מאד אוהבת פטריות.

אשמח לשמוע מה אתם עושים איתן.

אה, ומתכונים של בשר קצת פחות מעניינים אותי.

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הצמחונית's פרופיל חפש הודעות אחרות של הצמחונית גרסת הדפסה
 
הצמחונית
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 15/11/2004
הודעות: 2276
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 13:36 | IP רשוּם צטט את הצמחונית

המבורגר פורטבלו  - של מסעדת לילית

1 ק"ג פורטבלו
1/2 כוס גזר, קוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
1 שאלוט קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות מיונז
2 כפות חומץ בלסמי
1 ביצה
2 כוסות פירורי לחם
מלח, פלפל

למרוח פטריות בשמן, לתבל במלח ופלפל. לשים בתנור בגריל עד שהנוזלים מתאדים. לטחון במעבד מזון.
לטגן שאלוט, גזר ושום עד להזהבה. לערבב עם הפטריות. לחלק ל 4 חלקים. לעצב 4 המבורגרים. לטגן את ההמבורגרים.
אפשר למעלה לשים גבינה כמו גאודה שתימס.
להגיש על לחמנית המבורגר פתוחהעם מיונז ופרוסת עגבניה, מלפפון חמוץ וצ'יפס.


חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הצמחונית's פרופיל חפש הודעות אחרות של הצמחונית גרסת הדפסה
 
זיו2
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 19/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3448
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 14:42 | IP רשוּם צטט את זיו2

פטריות יער גדולות,

לצפות כמו שניצלים עם פירורי לחם איכותיים ומטובלים. לטגן ולהגיש



____________________________________
בראשית ברא אלוהים זה גם בראש יתברא אלוהים, למחפשים עוד הסבר לבלתי מוסבר...רוחניות של שחקים ורב חב"דניק שישב לידי 12 שעות...
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה זיו2's פרופיל חפש הודעות אחרות של זיו2 גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 14:55 | IP רשוּם צטט את droli

ראיתי המלצה בפורום YNET

סלט פטריות

מקור המתכון: מירה רום –מתוך הספר "פסח" של על השולחן
ל-6 מנות
2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות או פרוסות (תלוי בגודל)
1/2 כוס אגוזי פקאן סיני (מסוכרים) שלמים או קצוצים גס
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
לרוטב:
1/4 כוס סויה
1/4 כוס שמן קנולה (אני שמתי פחות)
1/4 כוס חומץ טבעי
2-3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1.בקערה שמים את הפטריות,הבצל והאגוזים
2.מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול
3.יוצקים את הרוטב על הסלט, מניחים לרבע שעה לפחות (אפשר עד שעתיים) לספיגת טעמים לפני ההגשה.

מישמיש



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
במבה
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
הודעות: 501
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 15:11 | IP רשוּם צטט את במבה

הסלט של דרולי מעולה, במקום הסוכר אני שמה רוטב צ'ילי מתוק.
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה במבה's פרופיל חפש הודעות אחרות של במבה גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:33 | IP רשוּם צטט את ווין תו

פסטה בפטריות ועירית

1/2 חבילה פסטה (250 גרם)
1 סלסלה פטריות טריות חתוכות לרבעים
1 בצל בינוני
1/2 כוס עירית קצוצה
2 כפות שמן זית
3/4 כוב אגוזי פקאן
3 תיבוליות שום ופיטרוזליה

לחמם את השמן במחבת ולאדות את הבצל, להוסיף את הפיטריות ולאדות כ- 4 דקות.
להוסיף את התיבוליות ולערבב עד להמסתן.
לבשל את הפסטה לפי ההוראות ולסנן.
להוסיף למחבת ולערבב היטב
להוסיף את אגוזי הפקאן, להגיש בכלי שטוח ופזר מעל את העירית הקצוצה.

מקור: קנור



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:35 | IP רשוּם צטט את ווין תו

פטריות פורטבלו בתחמיץ לימון, שום ושמן זית של בני סיידא

10 פטריות פורטובלו בגודל בינוני
1 כפית מלח גס 
לתחמיץ: 
1/4 כוס מיץ לימון 
6 שיני שום כתושות
3/4-1/2 כוס שמן זית 
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי טימין 
1 כפית פלפל שחור גרוס 
1 בצל ירוק קצוץ דק

1. מנגבים את הפטריות במטלית לחה, מסירים את הרגליים ומניחים בקערה שטוחה.

2. מערבבים בקערה אחרת את מרכיבי התחמיץ, יוצקים על הפטריות ומשהים לכמה שעות. מדי פעם הופכים את הפטריות בתחמיץ.

3. קולים את הפטריות בגריל פחמים או במחבת ברזל לצליית סטייקים, 2-3 דקות מכל צד. יוצקים עליהן את שארית התחמיץ, זורים את המלח ומגישים פושר.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:37 | IP רשוּם צטט את ווין תו

מבנה בטטות במילוי פטריות של eingedi

 פירמידה לצמחונים עשויה עלים דקים ומאורכים של בטטה. נבנה אותה בתוך כלי מתאים
נמלא בפטריות מוקרמות ונאפה בתנור.


2 בטטות קלופות ופרוסות לאורכן בעובי 2-3 מ"מ
פטריות
בצל קצוץ
שום
טימין טרי
כל מיני גבינות.

להגשה:
קוביות עגבניה
נענע
שמן זית
לימון
רוקט

לטגן את פרוסות הבטטה בשמן זית דקה שתיים מכל צד ונספוג משמן.
להקפיץ פטריות  עם הבצל שום טימין טרי . נוסיף את הגבינות. 
למרוח  במעט שמן את הדפנות של  כלי חסין חום כמו מרקיה קטנה.
לדפן ברצועות של נייר אפיה.
ואז בחפיפה של אחד לשני להניח את רצועות הבטטה מהמרכז החוצה
לסגור מעל עם יתרת רצועות הבטטה להדק ולהכניס לתנור על חום 120 מעלות לחצי שעה.

להגשה
להניח צלחת מעל המאפה ולהפוך בזהירות
להוריד מעל המבנה את המרקיה ואת נייר האפיה
להגיש את המנה עם קוביות עגבניה ונענע מתובל בשמן זית ולימון
קצת רוקט לעיטור

 



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
הצמחונית
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 15/11/2004
הודעות: 2276
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:39 | IP רשוּם צטט את הצמחונית

אני לא אוהבת בטטה, אבל זה נראה לי רעיון מצוין לעשות עם תפוחי אדמה.

אפשרי?

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הצמחונית's פרופיל חפש הודעות אחרות של הצמחונית גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:39 | IP רשוּם צטט את ווין תו

סלט ארטישוק, פטריות ושעועית ירוקה

1  שימורי פטריות 
1 שימורי ארטישוק 
1 שימורי שעועית ירוקה
2 בצל בינוני קצוץ דק
3 גבעולי סלרי אמריקאי  חתוך קטן
4 עגבניות  חתוך לקוביות
1 מלפון ירוק חתוך לקוביות קטנות
1 מלפפון  חמוץ חתוך לקוביות קטנות

לרוטב:
5 ביצים קשות
8 כפון שמן זית
5 כפות חומץ  יין לבן
מלח
פלפל לבן
3/4 כוס עשבי תיבול  (פטרוזליה, נענע, שמיר)

לסנן ירקות משומרים ולחתוך את הנחוץ.
להוסיף בצל ,  סלרי, עגבניות  ומלפפונים.

להכניס למעבד מזון את חומרי הרוטב ולרסק ורוטב חלק.
לצקת על הירקות ולהגיש

נרשם ע"י ווין תו



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:41 | IP רשוּם צטט את ווין תו

סלט לבבות ארטישוק ופטריות בשמנת ואגוזים של תנובה

2 קופסאות לבבות ארטישוק משומרים (לא קפוא!)
300 גרם פטריות שמפיניון טריות
4 כפות עירית קצוצה
4 כפות חומץ

לרוטב:
2 גביעי שמנת חמוצה
5 כפות מיונז משובח
1 כפית חרדל
4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור

לקישוט:
80 גרם אגוזי מלך קלויים

מסננים את הארטישוק , חותכים לחצאים או רבעים ושמים בקערה בינונית.
מסירים את רגלי הפטריות, שוטפים ומייבשים היטב. מוסיפים לארטישוק יחד עם עירית וחומץ ומערבבים. אם הפטריות גדולות יש לחתוך אותן לחצאים, אך לא לפרוסות.
מכניסים את מרכיב הרוטב לצנצנת בעלת סגר טוב, מנערים היטב ויוצקים על הארטישוק והפטריות.
מפזרים את האגוזים ומגישים עם באגט חם ויין לבן צונן.

.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 21/03/2005 בשעה 16:42 | IP רשוּם צטט את ווין תו

סלט פטריות עם בצל ירוק ופטרוזיליה

2 סלסלות פטריות שמפניון טריות פרוסות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בן יין
מלח
פטרוזיליה קצוצה דק

לערבב פטריות ובצל.
לערבב  בצנצנת  שום, שמן, חומץ, מלח.
לצקת מעל הפטריות. לערבב בזהירות.
לפזר פטרוזיליה
ולהגיש בתוך שעה.

נרשם ע"י ווין תו



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide