לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: איך עושים קניידלעך? שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
הצמחונית
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 15/11/2004
הודעות: 2276
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 08:15 | IP רשוּם צטט את הצמחונית

חורף, קר, אני קצת חולה (חלושס וכאלה, לא משהו שמרק עם קניידלעך לא ירפא).

כבר אין לי סבתא שתוכל להכין לי, נראה לי שלמצוא משהו כזה לא על ציר בשר זו משימה בלתי אפשרית, ככה שכנראה אצטרך להכין לבד.

יש מתכונים? (ניסיתי פעם לפי מתכון של חיים כהן וזה לא יצא אכיל).

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הצמחונית's פרופיל חפש הודעות אחרות של הצמחונית גרסת הדפסה
 
Jude
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2221
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 09:49 | IP רשוּם צטט את Jude

לא קשה, אבל אין לי מתכון מסודר, זה יותר "לפי העין".
יש לך שמאלץ? רוצה שיורגש טעם שמאלצי? אם יש לך חלקים תחתונים של עופות, הסירי מהם את השומן (לא צריך הרבה) והתיכי במחבת בתוספת שמן קנולה. טגני בו בצל קצוץ. אם אין לך שומן עוף, טגני בצל רק בשמן.
קחי חצי חבילת קמח מצה [חבילה של 500 גר'], כפית שטוחה מלח ופלפל שחור. הוסיפי בצל מטוגן וביצה אחת. ערבבי.
ועכשיו "לפי העין": שפכי מים רותחים על העיסה וערבבי. צריך לחכות כ-10 דקות כדי שקמח המצות "ישתה" את המים. כמה מים? תתחילי בכוס וסביר להניח שתצטרכי להוסיף עוד. ככל שהתערובת מוצקה פחות, כך הקניידלך רכים יותר.
בזמן שאת מחכה לתערובת שתתגבש, הרתיחי סיר מים [אני מוסיפה כף אבקת מרק עוף אבל זה לא חובה].
צרים כדורים מהעיסה ומשליכים אותם לבישול במים ל-10 דקות בישול. מוציאים לכלי אחר ושמים במרק.
לא מבשלים את הקניידלך במרק עצמו כי המרק מעכיר.



____________________________________
Life Is What Happens To You When You Live
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Jude's פרופיל חפש הודעות אחרות של Jude גרסת הדפסה
 
Jude
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2221
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 09:49 | IP רשוּם צטט את Jude

ותהיי בריאה:)

____________________________________
Life Is What Happens To You When You Live
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Jude's פרופיל חפש הודעות אחרות של Jude גרסת הדפסה
 
חנהפ
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3024
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 10:11 | IP רשוּם צטט את חנהפ

קניידלך? זה רק חודש אדר

הנה לך מתכון מעולה:

מתכון: קניידלך של אמבר

רכיבים:
החומרים:
1 כוס מים
100 ג"ר מרגרינה
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק
קצת פלפל גרוס
(אפשר להכניס גם כף של שומן עוף או אווז)
1 כוס קמח מצה
4 ביצים

אופן הכנה:
אופן ההכנה:
שמים בסיר מים, מרגרינה, מלח, אבקת מרק, פלפל ושומן אם שמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים קמח מצה, מערבבים כשהתערובת עוד על האש עד שהיא מתנתקת מדפנות הסיר. מורידים מהאש ומקררים כמה דקות.
מוסיפים ביצים, אחת אחת. מערבבים אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת בתוך התערובת.
מרטיבים את הידיים ועושים כדורים. מרתיחים מי מלח בסיר גדול, זורקים פנימה, מחכים עד שהקניידלך יצופו למעלה, ומבשלים על אש גדולה בערך 10 דקות אחרי שהם צפים.
מוציאים. אפשר להכניס למקרר, ואז לחמם למחרת במרק.

הערות: אפשר גם למלא או בכפית של גריוונס או בבשר עוף מכובס, חתוך לחתיכות קטנות ומטוגן עם בצל קצוץ גס

הערות:
מעולה

מקור המתכון:


הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



ורפואה שלימה!

____________________________________
חנה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה חנהפ's פרופיל חפש הודעות אחרות של חנהפ גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 10:29 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

קניידלך 

 40 יח' בגודל כדור פינג פונג
לקניידלך:
 2
כוסות קמח מצה

1תפוח אדמה מבושל או אפוי מעוך לפירה.
כוס מים רותחים
 2
ביצים
 2
כפות שמן

 2 שיני שום מעוכות
1/4
כפית אגוז מוסקט מגורד
מלח פלפל פפריקה מתוקה.
לשפוך על קמח המצה את המים הרותחים ולהמתין עד שיצטנן מעט. להוסיף את יתר המצרכים עד לקבלת תערובת שנוחה לעיבוד ואינה דביקה. לעבוד עם ידיים רטובות!. לקחת כמות של כף גדושה מהתערובת ולגלגל לכדור.. כשכל הכדורים מוכנים, להרתיח סיר עם מים ומעט אבקת מרק פרווה . או ישירות למרק הרצוי. (הבעיה שאז המרק נעשה עכור מעט) להכניס כל פעם כמות של כ 5 קניידלך כדי לא להוריד את טמפרטורת המים. להמתין 5 דקות אחרי שצפים ולהוציא. מאוד טעים במרק וגם בלי...

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
הצמחונית
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 15/11/2004
הודעות: 2276
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 11:09 | IP רשוּם צטט את הצמחונית

תודה לכולם.

שמתי לב לשונות גדולה פה בין המתכונים מבחינת היחס של הביצים וקמח המצה.

איך זה משפיע על הטעם, המרקם?

וכמובן ששמאלצים למיניהם לא באים בחשבון אצל צמחונית כמוני...

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הצמחונית's פרופיל חפש הודעות אחרות של הצמחונית גרסת הדפסה
 
AmAliA
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 372
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 11:59 | IP רשוּם צטט את AmAliA


היי ג'וד, מדובר בצימחונית?! דה.....


המתכון שלי לקניידלך

הכמויות אינן מדוייקות, בערך:
שתי ביצים
כחצי כוס מים (בערך ככמות הביצים)
כפית אבקת מרק בטעם עוף
3 כפות שמן
מלח והרבה פלפל גרוס
מעט פטרוזיליה קצוצה
בערך כוס קמח מצה

הכנה:
טורפים בעזרת מזלג את כל החומרים מלבד קמח המצה. מוסיפים את קמח המצה עד לתערובת רכה, אבל לא נוזלית (יש לקחת בחשבון שקמח המצה סופח את הנוזלים). משהים כ-10 דקות עד חצי שעה.
מרתיחים מים עם אבקת מרק. ליצור כדורים (במידה והתערובת רכה מידי, להוסיף קמח מצה. ואם קשה מידי להוסיף מעט מים), ולזרוק למים הרותחים, מבשלים כ-10-15 דקות.

*אפשר להוסיף בצל מטוגן.

*קל להכנה וטעים מאוד.

בתיאבון והחלמה מהירה





____________________________________




חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה AmAliA's פרופיל חפש הודעות אחרות של AmAliA גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 12:35 | IP רשוּם צטט את ווין תו

ואלה הקנידלך שלי, אבל לגלות לך סוד?  בזמן האחרון אני מתעצלת ומשתמשת הרבה באבקת קנידלך המוכנים של תלמה. הם נהדרים, טעימים ואוורירים. אני מוסיפה להם עישבי תיבול/אגוזים וכו' כיד הדמיון השורה עלי באותו רגע.

אבל בכל זאת - מתכון: קנידלך

רכיבים:
15  יח'

2 ביצים
2 כפות שמן
2 כפות מים
1/2 כוס קמח מצה
1 מצה
מלח
פלפל
זנגוויל

אופן הכנה:
להרטיב מצה
לטרוף ביצים עם שמן ומים
להוסיף תבלינים
לפורר מצה ולהוסיף לבלילה ביחד עם קמח המצה

להשהות במקרר לפחות 1/2 יום
לבדוק דלילות

הערות:


מקור המתכון:
נרשם ע"י ווין תו

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
Jude
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2221
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 16:08 | IP רשוּם צטט את Jude

AmAliA כתב/ה:

היי ג'וד, מדובר בצימחונית?! דה.....

סליחההההההההההה



____________________________________
Life Is What Happens To You When You Live
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Jude's פרופיל חפש הודעות אחרות של Jude גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 18:19 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

הצמחונית כתב/ה:

תודה לכולם.

שמתי לב לשונות גדולה פה בין המתכונים מבחינת היחס של הביצים וקמח המצה.

איך זה משפיע על הטעם, המרקם?

וכמובן ששמאלצים למיניהם לא באים בחשבון אצל צמחונית כמוני...

מה זה לא ברור? לכל אחת המתכון ה"סודי" שלה לקניידלך אוריריים קלים כמו נוצה, ורק כל האחרות מכינות אבני בליסטראות... 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
Jude
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2221
נשלח בתאריך: 09/02/2005 בשעה 18:36 | IP רשוּם צטט את Jude

אם החיטה כתב/ה:
[QUOTE=הצמחונית]

מה זה לא ברור? לכל אחת המתכון ה"סודי" שלה לקניידלך אוריריים קלים כמו נוצה, ורק כל האחרות מכינות אבני בליסטראות... 

אני שונאת אותם קלילים כנוצה... אני מוסיפה עוד קמח מצה כדי לקבל יציקת בטון
את יודעת, חמותי ז"ל היתה מקציפה חלמונים וחלבונים [כ"א לחוד] בהכנת הקניידלך.



____________________________________
Life Is What Happens To You When You Live
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Jude's פרופיל חפש הודעות אחרות של Jude גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 18/09/2005 בשעה 22:16 | IP רשוּם צטט את droli

AmAliA כתב/ה:

היי ג'וד, מדובר בצימחונית?! דה.....


המתכון שלי לקניידלך

הכמויות אינן מדוייקות, בערך:
שתי ביצים
כחצי כוס מים (בערך ככמות הביצים)
כפית אבקת מרק בטעם עוף
3 כפות שמן
מלח והרבה פלפל גרוס
מעט פטרוזיליה קצוצה
בערך כוס קמח מצה

הכנה:
טורפים בעזרת מזלג את כל החומרים מלבד קמח המצה. מוסיפים את קמח המצה עד לתערובת רכה, אבל לא נוזלית (יש לקחת בחשבון שקמח המצה סופח את הנוזלים). משהים כ-10 דקות עד חצי שעה.
מרתיחים מים עם אבקת מרק. ליצור כדורים (במידה והתערובת רכה מידי, להוסיף קמח מצה. ואם קשה מידי להוסיף מעט מים), ולזרוק למים הרותחים, מבשלים כ-10-15 דקות.

*אפשר להוסיף בצל מטוגן.

*קל להכנה וטעים מאוד.

בתיאבון והחלמה מהירה



לכבוד הסתיו והשמים האפרוריים משהו הכנתי את אלו עכשיו. תודה



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide