לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: חובבי הריבות, עזרה בבקשה .... שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
SAARCH
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 990
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 20:20 | IP רשוּם צטט את SAARCH

למי יש מתכון להכנת ריבת תפוזים (פרי הדר)

ושאלה שניה ...

איך עושים סוכריות מקליפות פרי הדר

תודה על העזרה

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה SAARCH's פרופיל חפש הודעות אחרות של SAARCH גרסת הדפסה
 
לירז
חברים חדשים
חברים חדשים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/01/2005
מדינה: Israel
הודעות: 3
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 20:58 | IP רשוּם צטט את לירז

בספר של רות סירקיס "מהמטבח באהבה" יש קליפות תפוז מסוכרות אבל לא ניסיתי להעביר לך?

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לירז's פרופיל חפש הודעות אחרות של לירז גרסת הדפסה
 
meravli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 1987
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 21:47 | IP רשוּם צטט את meravli

בבקשה מתכון לקליפות (סוכריות) תפוזים של רוני ונציה

קליפות תפוזים מסוכרות / רוני ונציה
חומרים
5 תפוזים גדולים עם קליפה עבה
1 ק"ג סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון טרי
150-200 גרם שוקולד מריר משובח, מומס
אופן ההכנה
1. קולפים את התפוזים, וחותכים את הקליפות לרצועות בעובי כ 3/4 ס"מ, ומשאירים את הקליפה הלבנה הפנימית. שוטפים אותן היטב במים (ניתן לאסוף ולשמור קליפות של תפוזים במשך יומיים בשקית ניילון מעט פתוחה במקרר).

2. שמים את הקליפות בקערה גדולה עם מי ברז למשך 2 שעות. מניחים צלחת עם משקולת מעליהן, כדי להבטיח שהן מכוסות לחלוטין. מסננים ונפטרים מהמים. שמים שוב את הקליפות בקערת מי ברז, ומשהים למשך כל הלילה בטמפרטורת החדר. מסננים, נפטרים מהנוזלים, ומשאירים במסננת, עד שהקליפות יבשות (כל זה נועד להיפטר מחלק מהמרירות).

3. בסיר רחב וכבד שמים את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה מעל לאש
בינונית, תוך עירבוב רצוף בכף עץ, עד שהסוכר נמס. כשהתערובת רותחת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה נמוכה, ללא ערבוב, עד שהסירופ מתחיל להסמיך. בזמן הכנת הסירופ מברישים מידי פעם את דפנות הסיר במברשת טבולה במים חמים כדי למנוע היווצרות גבישי סוכר.

4. מוסיפים את הקליפות, ומבשלים כשעה על אש קטנה, ברתיחה
נמוכה, ללא מכסה, עד שהן נעשות מעט שקופות (בשלב זה הסירופ נשאר דליל ואינו צריך להיות סמיך וכבד, כי אז הקליפות יהיו דביקות וכבדות). כ 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את מיץ הלימון. מכבים את האש, ומשאירים את הקליפות בתוך הסירופ עד שהן קרות לגמרי (עם הצינון, הסירופ מסמיך עוד יותר, ונספג לתוך הקליפות).

5. לאחר הצינון, מסננים את הקליפות, נפטרים מהסירופ, ושומרים בצנצנת במקרר או במקפיא (אם רוצים אפשר לשמור עם מעט סירופ בצנצנת). אפשר לצפות את מחציתה של כל קליפה בשוקולד מומס, ולהניחה על נייר פרגמנט לייצוב. קליפות עם ציפוי שוקולד מאחסנים בקופסא אטומה, בין שכבות של נייר פרגמנט.


מקור המתכון: רוני ונציה

____________________________________
האפיה היא חיידק שקשה להיפטר ממנו
אלבום התמונות שלי
http://meravli.pic.co.il

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה meravli's פרופיל חפש הודעות אחרות של meravli גרסת הדפסה
 
הרואה דברים
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 10/07/2004
הודעות: 1077
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 21:53 | IP רשוּם צטט את הרואה דברים

מתכון : קליפות תפוזים מסוכרות ( מתכון פושטי).

לחתוך קליפות תפוזים לרצועות,להשרות במים ל-4-5 ימים,כל יום להחליף מים ולסנן.

אופן הכנה : על כל כוס קליפות, 1 כוס סוכר + 1/2 כוס מים,לבשל בסיר עד שהסוכר מסמיך והופך לקרמל,להוציא בכף מסננת,לפזר סוכר על מגש ולגלגל את הקליפות למניעת הדבקה.

 

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה הרואה דברים's פרופיל חפש הודעות אחרות של הרואה דברים גרסת הדפסה
 
em43
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3968
נשלח בתאריך: 06/02/2005 בשעה 11:43 | IP רשוּם צטט את em43

ריבת תפוזים של הוריי- מצויינת:

מצרכים:

1 ק"ג פרי טרי ללא קליפה חתוך לקוביות

קליפה מתפוז 1 חתוכה לרצועות דקיקות

1/2 ק"ג ועוד קצת סוכר.

הכנה:

את קוביות הפרי וצועות הקליפה מרסקים קלות בפוד פרוססור.

מבשלים + הסוכר עד שמוכן.

איך יודעים מתי מוכן?:

לוקחים מעט ריבה מהסיר בכפית, ושמים לדקה בפריזר. בודקים את רמת הקרישה.

 

זו ריבה פשוטה, וטעימה מאוד.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה em43's פרופיל חפש הודעות אחרות של em43 גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide