לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: חמין מקרוני מאהרוני שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 04/02/2005 בשעה 09:33 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

למרות שעד עתה לא ראיתי שנרשמה כאן התלהבות ממתכוני חמין מקרונים, כיוון שהשותף שראה איתי את התוכנית התלהב, (וכפי שכבר דיווחתי בעבר, קשה להוציא ממנו התלהבות מאוכל...), ומזג האויר מתאים ומחר בבוקר אני בעבדות הקולחוז כך שאין לי המון זמן להכין ארוחה, אז אני מתכוונת לנסות.

תוך כדי הכנות, עלתה בי תהיה, האם ניתן לוותר על המקרוני ולהכין חמין רק מתפוחי אדמה ושוקי עוף? יש חיה כזו? מישהו ניסה?

והמתכון:

1 חבילה ספגטי (כך במקור ללא מידה מדוייקת וגם לא ברור למה קוראים לזה מקרוני ומשתמשים בספגטי...)

12 שוקי עוף ללא עצם (למילוי).

250 גר' בשר בקר טחון

100 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות

4 תפוחי אדמה פרוסים לאורכם

1 בצל ירוק קצוץ דק

מלח, פלפל שחור טחון טרי

שמן זית לטיגון

5 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן ומסננים. (עד כמה שזכור לי בעלת המתכון הוסיפה מעט שמן למניעת הדבקויות אבל במתכון זה לא מופיע).
מאדים את הבצל בשמן הזית כשלוש דקות. מוסיפים את חזה האווז וממשיכים לטגן עד שהוא שחום ופריך מעט. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר מפורר ושחום לגמרי. מקררים. מוסיפים לתערובת 2 מתוך 5 הכפות של פירורי הלחם.
מערבבים רבע מתערובת הבשר הטחון ו- 3 כפות פירורי לחם עם הספגטי.
ממלאים את השוקיים ב- 3/4 מתערובת הבשר הטחון שנשארה סוגרים ומהדקים בקיסם.
מטגנים את השוקיים במחבת עם שמן זית עד שהן שחומות. מקררים מעט ושולפים מהשוקיים את הקיסמים.
שמים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מחצית מכמות האטריות ומהדקים. עליהם שמים את השוקיים בצפיפות ועליהם את שכבת האטריות הנוספת. מהדקים. יוצקים לסיר, סביב, סביב את השומן בו טוגנו השוקיים.
מכסים את הסיר, שמים בתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות למשך הלילה.
הופכים את הסיר אל צלחת הגשה ופורסים את המאפה כמו עוגה.

מתוך שיעור פרטי עם אהרוני.

מתכון החורף הזוכה.

מה אתם מכינים לשבת?

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
odeia
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 213
נשלח בתאריך: 04/02/2005 בשעה 10:06 | IP רשוּם צטט את odeia

בעקרון ניתן להכין חמין רק מבשר/עוף ותפוחי אדמה. את יכולה לשנות הכל ולהוסיף שעועית/חומוס/חיטה.

את יכולה לשים בסיר גם פסטהכלשהי כמו ספגטי/מסולסלת ואחרת, ככה בלי בישול קודם, זה מתבשל עם המים שבסיר לאורך כל השבת.



____________________________________
אני זאת אני,
ואני מי שאני!
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה odeia's פרופיל חפש הודעות אחרות של odeia גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 04/02/2005 בשעה 19:08 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

 הצחקת אותי.... כל הקטע הוא שיש חרם מוחלט על חמין מקטניות... אם אוסיף שעועית, חיטה, חומוס מה קיבלתי?

חמין המקרוני בתנור.כרגיל, תבשיל שנראה נורא פשוט וקל של שפים מהטלוויזיה כרוך בהרבה כלים ובוג'ארס בפועל. מזמן לא בישלתי משהו שמילא לי את הכיור כמו הפעם... מקווה שהתוצאה תצדיק את המאמץ.

בשבת הגשומה הבאה אנסה רק תפוחי אדמה ועוף... נראה מה יהיה.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
גסטרו
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 24/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 1580
נשלח בתאריך: 04/02/2005 בשעה 21:05 | IP רשוּם צטט את גסטרו

אצל הורי שנים רבות החמין הורכב רק מעוף ותפוחי אדמה ויצא מצוין ! היו קצת פטנטים להשחמה כל פעם משהוא אחר- אברר מחר .
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה גסטרו's פרופיל חפש הודעות אחרות של גסטרו גרסת הדפסה
 
nira5
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3055
נשלח בתאריך: 04/02/2005 בשעה 23:31 | IP רשוּם צטט את nira5

 

אפשר להכין גם אפשר מה רע בזה ????????? כל התבלינים של חמין רגיל ומשאירים כל הלילה מי אמר שקיימים תנאים לצ'ולנט?

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה nira5's פרופיל חפש הודעות אחרות של nira5 גרסת הדפסה
 
mozal
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4947
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 02:01 | IP רשוּם צטט את mozal

אפשר עם אותו פטנט של החמין מקרון להכין עם תפוחי אדמה ושוקי עוף. אני החלפתי את התפוחים בבטטות. יצא מצויין.

____________________________________
FAT is BEAUTIFUL
"מה זה חשוב? גם ככה הכל מתערבב בסוף בתוך הבטן..."
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה mozal's פרופיל חפש הודעות אחרות של mozal גרסת הדפסה
 
דקלים
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 30/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 649
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 09:35 | IP רשוּם צטט את דקלים

אני מכינה חמין מקרוני לא מעט פמעים. יוצא מעולה.
לפי המתכון של שרי אנסקי. מוסיפה גם תפוחי אדמה.
צריך להשאיר אותו בתנור 6-8 שעות, לא יותר.
אם תירצי מתכון, אקליד.
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה דקלים's פרופיל חפש הודעות אחרות של דקלים גרסת הדפסה
 
mozal
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4947
נשלח בתאריך: 05/02/2005 בשעה 11:04 | IP רשוּם צטט את mozal

אני דוקא משאיר את החמין מקרון שלי מעל 20 שעות בתנור בד"כ. גם כן יוצא מעולה.

הנה המתכון שלי (וריאציה קלה על מתכון מהתוכנית של ישראל וגברי):

חמין מקרון

 המצרכים:
12 שוקי עוף
3 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים עבה
חצי כוס שמן
1 ק"ג מקרוני עבים, מבושלים, שטופים ומסוננים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
6 בטטות קטנות קלופות

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן זהובות. מוציאים ומטגנים את שוקי עוף עד שאף הן זהובות. ממליחים ומפלפלים.
משמנים את הבטטות בשכבה דקה של שמן, ממליחים ומפלפלים ומחממים במיקרו בעוצמה מלאה כ-10 דקות לריכוך ראשוני.
יוצקים את כל שמן הטיגון אל קערת האטריות ומערבבים היטב.
שמים בתחתיתו של הסיר את פרוסות תפוחי האדמה ועליהן מחצית מכמות האטריות. דוחסים מעט. על שכבת האטריות מסדרים יפה את השוקיים.
מעל הכל מסדרים את שכבת האטריות הנוספות ומהדקים מעט.
מסדרים את הבטטות במעגל על האטריות.
מטפטפים סביב על התבשיל חצי כוס מים.
סוגרים את הסיר היטב ומכניסים לכל הלילה לתנור בחום של 100 מעלות.
(היו פעמים שהחלפתי את האטריות בתפוחי אדמה או בטטות ויצא מצויין)

 mozal

 



____________________________________
FAT is BEAUTIFUL
"מה זה חשוב? גם ככה הכל מתערבב בסוף בתוך הבטן..."
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה mozal's פרופיל חפש הודעות אחרות של mozal גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 06/02/2005 בשעה 05:34 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

המתכון שהעליתי יצא מצויין עם הערה חשובה אחת: להוסיף יותר תיבול!!!!!

חששתי להוסיף מתוך הנחה שקל להוסיף בזמן האכילה אבל להוריד אם יש עודף, אי אפשר. וממליצה להוסיף לפחות מלח ופלפל למקרונים לפני ההרכבה (התיבול של העוף מספיק לגמרי.

אני מעלה תמונה לא מאוד מוצלחת לצערי... בצד ימין למטה ניתן לראות חתך של שוק העוף הממולאה. למרות הטירחה לא לוותר!!! זה ה"צימוק" שבעוגה. פשוט מצויין. והחמין היה בתנור 15 שעות ויצא מעולה ולא יבש מדי.

הנה חתך ה"עוגה":

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide