לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: עוגיות רחת-לקום של אמירה (פרווה) שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
יעלה
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2910
נשלח בתאריך: 22/01/2005 בשעה 18:44 | IP רשוּם צטט את יעלה

סופסוף גאלתי את קופסת הלקום מבדידותה והכנתי את העוגיות - יצאו מעולות!

הנה המתכון שוב, עם תוספת שלי לט"ו בשבט. נשאר בצק והכנתי מלית לחג.....

העוגיות הן פרווה.

עוגיות פריכות במילוי חלקום  (רחת-לקום)
המצרכים

לבצק

100 גר` מרגרינה
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים/מים
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

למלית
300 גר` חלקום (לי טעים האדום)
100 גר` אגוזי מלך/פקאן בפיסות גדולות (לא הכרחי)

לפיזור
אבקת סוכר

אופן ההכנה


מנפים בקערה את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים את הסוכר, השמן המרגרינה
והמיץ, ולשים לבצק אחיד.(אם יש צורך מוסיפים קמח).
את קוביות החלקום חותכים לפיסות בגודל של בערך ס``מ על ס``מ .
מהבצק בוצעים חתיכות בגודל של כדור פינג פונג, משטחים על היד, לעיגול,
מניחים במרכז פיסת חלקום ואגוז (אם רוצים) וסוגרים היטב, צריכה להווצר צורה כמו של קובה מטוגן, עם השפיצים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים העוגיות בתבנית, אופים במשך כ-20 עד 30 דקות, העוגיות מוכנות כשהן מזהיבות ממש מעט.

מצננים, מפזרים אבקת סוכר, ובתאבון.
העוגיות מצויינות גם עם תמרים.

*הערות  של אמירה:-

החלפתי מרגרינה בחמאה
הוספתי גרידת תפוז מתפוז שלם
הכנתי את הבצק במעבד מזון...יצא מעולה, לא היה צורך להוסיף דבר.
אין צורך לקרר את הבצק..הוא מאד נוח לעבודה.
כמו שרואים- לא היה חלקום אדום..רק לבן, חבל, כי יוצא קונטראסט יפה.
אפיתי בטורבו בין 15 ל-20 דקות, מאד חשוב שלא ישחימו...
אמירה

**הערות של יעלה:-
- הכנתי פרווה עם מרגרינה.
 -  ללא גרידת תפוז, רק עם מיץ.
-  את הבצק לשתי במיקסר והוא יצא מצויין ללא תוספת קמח. יוצא מעט שמנוני, אבל באפיה  זה מתיבש. לא לדאוג.
-  אחרי שנגמרו ריבועי הרחת לקום, הכנתי:

מלית של פרות יבשים
 100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
חופן צימוקים שטופים
50 גרם שקדים טחונים
1 שקית סוכר ווניל
כפית קנמון
בערך 2 כפות גדושות מולסה


 



____________________________________
יעלה (שכבר לא YeelAng.....)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה יעלה's פרופיל חפש הודעות אחרות של יעלה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 23/01/2005 בשעה 09:28 | IP רשוּם צטט את אמירה

יעלה...אני מקווה שטעים לכם....מסתבר שצריך לפעמים לנבור במגירה כדי להציל מתכונים נשכחים...

____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
יעלה
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2910
נשלח בתאריך: 23/01/2005 בשעה 10:45 | IP רשוּם צטט את יעלה

מה זה טעים....

הכנתי 2 משלוחות שיצאו אמש כדי שישמשו בט"ו בשבט, הם הגיעו במצב שלם וכנראה שהתאדו שם מהר מאוד. נותרו כמה אומללים בבית והם חוסלו עד הבוקר.

אפילו שהם די גדולים - יצאו לי המונים ! ואלה עם "מלית הפריזר" שהמצאתי (שלפתי את כל השקיות הגלמודות שהיו בפריזר....) - יצאו עם שכבת בצק ממש דקה ופריכה והיו משו-משו...

לצערי, זה נשמע כמו הספד, הכל בזמן עבר! אין כלום בהווה

 



____________________________________
יעלה (שכבר לא YeelAng.....)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה יעלה's פרופיל חפש הודעות אחרות של יעלה גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide