לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
סדנאות און ליין
 מטעמים - פורומים : סדנאות און ליין
נושא נושא: מפרום - שלב אחרי שלב - אמירה שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:16 | IP רשוּם צטט את ווין תו

 

מפרום של אמירה


מתכון:


רכיבים:

המצרכים לקציצות-
1 ק"ג תפוחי אדמה....רצוי חלקים
חציל בינוני
1 ק"ג בשר טחון (כמו תמיד רצוי לשלב לפחות שני סוגים)
בצל גדול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
5-6 שיני שום גדולות כתושות (או 2 כפיות שום כתוש)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון/לא חובה
מעט אגוז מוסקט/חובה


לטיגון
1 כוס שמן-רצוי קנולה
3 ביצים טרופות (לפעמים לא מספיק....אז מוסיפים עוד אחת)
1/4 כוס מים
קורט מלח
1 כף גדושה רסק עגבניות-28-30 אחוז ריכוז
1 כוס קמח רגיל


לבישול
עגבניה גדולה בשלה חתוכה לפרוסות
בצל גדול פרוס
1 כף גדושה רסק עגבניות
מלח , פלפל, שוב מוסקט..רתוי מגורד טרי
מים


אופן הכנה:

הקציצות-
לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לפרוסות אורך בעובי של קצת פחות מס"מ אחד. (כשלוש חתיכות מכל תפו"א)
כל פרוסה לחתוך באמצע כמעט עד הסוף-כך שנוצר מין פה כזה.
להניח את הפרוסות בקערה עם מים קרים מומלחים.
את החציל לפרס לפרוסות של 1/2 ס"מ למלח ולשים בצד.
כל פרוסה לחתוך באמצע כמעט עד הסוף-כך שנוצר מין פה כזה.


המלית
לערבב את כל חומרי המלית.
למלא כל פרוסת תפוחי אדמה במלית(לא להעמיס כדי שתפוח האדמה לא יקרע).


לטרוף את הביצים עם המים ורסק העגבניות.
לחמם את השמן במחבת, לטבול את הקציצות בקמח, ואחר כך בתערובת של הביצים עם הרסק, ולטגן מכל הכיוונים עד לצבע זהוב, להוציא ולהניח על מגבת ניר לספיגת
השמן.

בסיר רחב להניח את פרוסות העגבניות, ואת פרוסות הבצל, עליהן את קציצות המפרום.
מעליהן ניתן להניח את פרוסות תפוחי האדמה שפוספסו בחיתוך.
להתחיל לבשל על אש בינונית(בלי להוסיף מים).
לאחר כרבע שעה להוסיף כוס מים מעורבבת עם הרסק והתבלינים, ולשפוך מעל.
ניתן לפזר מעט אגוז מוסקט טחון מעל, להביא לביעבוע, להנמיך את האש, לבשל
כשעה, שעה וחצי, להוסיף מעט מים לפי הצורך, המפרום לא צריך לטבוע ברוטב.

למי שאוהב חריף, ניתן להוסיף לתערובת הרסק והמים 1 כף פפריקה חריפה.

ולמי שאוהב יותר רוטב, להוסיף עוד רסק ועוד מים...ותבלינים...

בתאבון.


הערות: ניתן להקפיא את הקציצות כשהן כבר מטוגנות ולאחר מכן רק להכין את הרוטב.






____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:16 | IP רשוּם צטט את ווין תו

תפוחי האדמה חתוכים לפרוסות



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:17 | IP רשוּם צטט את ווין תו

פרוסה מוכנה למילוי



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:17 | IP רשוּם צטט את ווין תו

המילוי..ולידו קערה עם תפוחי האדמה מכוסים במים למניעת השחרה...



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:17 | IP רשוּם צטט את ווין תו

פרוסה אחת מלאה



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:18 | IP רשוּם צטט את ווין תו

חומרי הציפוי



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:18 | IP רשוּם צטט את ווין תו

מוכנות לטיגון אחרי הטבילה בקמח ובביצה



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:18 | IP רשוּם צטט את ווין תו

בתוך המחבת



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:19 | IP רשוּם צטט את ווין תו

לאחר הטיגון



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:19 | IP רשוּם צטט את ווין תו

הקציצות  מסודרות בסיר




____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 02/01/2005 בשעה 18:22 | IP רשוּם צטט את ווין תו

וזהו...הרבה עבודה...אבל מאד טעים...

הערות של אמירה:

ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון ולבשל בהזדמנות אחרת...

ניתן להכין גם עם חצילים - בדיוק באותה הדרך וגם יוצאים מאד טעימים...

כמות כל כך גדולה אני מניחה אותם עם החלק הדק למטה..ונשענים זה על זה כמו דומינו...כך רובם שומרים על הצורה עד הסוף...



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide