לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
סדנאות און ליין
 מטעמים - פורומים : סדנאות און ליין
נושא נושא: סדנת בצק ללחם - אמירה שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:28 | IP רשוּם צטט את אמירה

הלחם הוכן מהמתכון שניתן כאן לא מזמן, אבל הפעם עם שאור מוכן.

כך זה נראה הפעם

מתכון-לחם שאור

מצרכים

לשאור

1 כוס קמח שטיבל 2

1 כוס מים מסוננים

בקערת זכוכית עם כף עץ לבחוש במרץ את הקמח והמים עד שהכל מתמזג.

לכסות במגבת נקיה.

אחרי 24 שעות לערבב עוד כוס מים וכוס קמח להוסיף לעיסה ולערבב היטב, לכסות שוב.

אחרי 24 שעות שוב עוד כוס מים וכוס קמח, לערבב עם העיסה היטב.

בין התוספות העיסה מבעבעת ומעלה ניחוח חמצמץ.

לכסות שוב במגבת ל-24 שעות.

יום למחרת לערבב היטב, להעביר 2/3 מהעיסה לקערת המיקסר.(את היתרה להשאיר בקערה ולהוסיף תערובת נוספת של מים וקמח לשימוש עתידי.)

מצרכים לבצק

2 כוסות שאור

1/2 כפית שמרים יבשים

1 כוס מים

4-5 כוסות קמח ללחם

1 כפית מלח

2 כפות שמן

אופן ההכנה

להוסיף לשאור את המים ו-4 כוסות מהקמח ולהתחיל להפעיל את המיקסר, בהמשך להוסיף את שאר המצרכים. צריך לצאת בצק רך ודביק מעט,אם הוא ממש נוזלי להוסיף את הכוס הנוספת.ללוש כ-10 דקות.

לשמן קערה ולהעביר אליה את הבצק, לכסות בנילון נצמד להניח להתפחה עד שמכפיל את נפחו, כשעה וחצי.

להעביר את הבצק המאד רך למשטח מקומח וללוש כדקה.

להעביר להתפחה נוספת כשעה וחצי.

שוב משטח מקומח, חיתוך ל-3 חלקים, עיצוב לכיכרות, ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה.

לפזר מעל מעט קמח ולהתפיח כשעה.

לחמם תנור ל-250 מעלות.

ממש לפני הכניסה לתנור לחרוץ חריצים עדינים בלחם.

לאפות עד שמזהיב כ-30 דקות בחום הגבוה, להנמיך ל-200 לעוד כ-15 דקות.

להוציא מהתנור ולצנן היטב.



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:29 | IP רשוּם צטט את אמירה

כשכל המרכיבים בקערת המיקסר...

שימי לב..בצק מקילוגרם קמח תופס בקושי 1/3 קערה...



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:31 | IP רשוּם צטט את אמירה

בסיום הלישה-הבצק מאד רך, אבל רואים גם שהוא נמתח...



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:32 | IP רשוּם צטט את אמירה

הבצק מועבר לקערה משומנת..ישירות מקערת המיקסר..



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:34 | IP רשוּם צטט את אמירה

לאחר שעתיים הגיע לשפת הקערה ועד הנילון הנצמד.

ורואים היטב עד כמה הוא רך.



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:35 | IP רשוּם צטט את אמירה

בשלב הבא..העברה למשטח מקומח היטב..ממש היטב...



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:37 | IP רשוּם צטט את אמירה

בשלב הזה לא ניתן ללוש את הבצק..אני עובדת עם scraper...ברחה לי המילה בעברית......אוספת את הבצק מכל הכיוונים ויוצרת כדור..



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:38 | IP רשוּם צטט את אמירה

וכך נראה הכדור



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:40 | IP רשוּם צטט את אמירה

את הכדור חילקתי ל-4 חלקים שמכל אחד מהם יצרתי כדור..

ניתן לשים לב ..בגלל שהבצק רך הכדור די פחוס...



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:41 | IP רשוּם צטט את אמירה

וגם אחרי שעה של התפחה..הוא לא מי יודע מה תופח..



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:43 | IP רשוּם צטט את אמירה

בשלב הזה מתחמם התנור ל-250 מעלות...

ממש לפני הכניסה לתנור, נמשחת הככר במים ומפוזר מעל קמח...

ועם סכין חד..חתכים בעומק של קצת יותר מ-1 ס"מ



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 
אמירה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 2170
נשלח בתאריך: 30/11/2004 בשעה 19:44 | IP רשוּם צטט את אמירה

בתוך התנור באמצע הדרך ניתן כבר לראות את הבטן שקיבלו הככרות...



____________________________________
Fly away...
נון פישרה קונטרה ל-וונטו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמירה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמירה גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide