לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: האם אבקת אפיה יכולה לשמש כתחליף לשמרים ? שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
עמי
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 21/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 740
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 08:43 | IP רשוּם צטט את עמי

אני נאלץ לאפות את הלחם בבית (נטול גלוטן) ומשתמש בשמרית מה שמחייב אותי

להקפיד ולהחזיק שמרית טריה במלאי .

היות ובקמחים ( אורז ,חומוס , טפיוקה ,סויה ,תירס )אני מצטייד בכמות גדולה

מראש ,היה מאד מקל עלי אילו יכולתי להשתממש באבקת אפיה במקום שמרים .

 



____________________________________
ומי אתה ?
- אני השלישי
- השלישי ?!
- כן, הראשון מת ואין שני לו, אז אני השלישי

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה עמי's פרופיל חפש הודעות אחרות של עמי גרסת הדפסה
 
dafdaf
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
הודעות: 187
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 08:53 | IP רשוּם צטט את dafdaf

למה לא להשתמש בשמרים יבשים? הם מחזיקים המון המון זמן ולדעתי עושים את אותה עבודה כמו הטריים.

 



____________________________________
דפי
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה dafdaf's פרופיל חפש הודעות אחרות של dafdaf בקר dafdaf's דף בית גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 08:59 | IP רשוּם צטט את droli

שמרים ואבקת אפייה לא עושים את אותה עבודה.

קראתי פעם איפשו שיש כאלו ששומרים שמרים טריים במקפיא, אולי שווה לך לקנות כמות ולהקפיא.



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
יעלעל
חברים מתקדמים
חברים מתקדמים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 48
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 09:16 | IP רשוּם צטט את יעלעל

כמו שכתבו לך, ניתן להשתמש בשמרים יבשים. קונים בסופרים, מגיע בחבילות שמספיקות לדי הרבה לחמים וללא ספק טעים יותר מלחם עם אבקת אפיה. יש לחמים עם אבקת אפיה כמו לחם בירה אבל זה טעם אחר. השמרים נותנים את הטעם ללחם.

משתמשים בשמרים יבשים בכמות של שליש מהכמות שרשומה לשמריים טריים. אם במתכון מופיע 50 ג"ר שמרים טריים, משתמשים בכ- 20 ג"ר שמרים יבשים (טיפה פחות). יוצא מצויין ואין צורך להתסיס אלא ניתן לשים את השמרים ישר עם הקמח. ניתן כמובן להתסיס וזה מאפשר לשמרים תסיסה נוספת אבל אין צורך.

בהצלחה.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה יעלעל's פרופיל חפש הודעות אחרות של יעלעל גרסת הדפסה
 
tamari
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3689
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 09:16 | IP רשוּם צטט את tamari

יבשים יבשים

____________________________________

say no more
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה tamari's פרופיל חפש הודעות אחרות של tamari גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 10:08 | IP רשוּם צטט את ווין תו

יעלעל כתב/ה:

כמו שכתבו לך, ניתן להשתמש בשמרים יבשים. קונים בסופרים, מגיע בחבילות שמספיקות לדי הרבה לחמים וללא ספק טעים יותר מלחם עם אבקת אפיה. יש לחמים עם אבקת אפיה כמו לחם בירה אבל זה טעם אחר..

בירה היא מחוץ לתחום כי היא מכילה גלוטן.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 10:09 | IP רשוּם צטט את ווין תו

על איזה לחמים מוצלחים אתה יכול להמליץ?

____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
עמי
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 21/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 740
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 15:51 | IP רשוּם צטט את עמי

ווין תו כתב/ה:
על איזה לחמים מוצלחים אתה יכול להמליץ?

   ? U TALKING TO ME   



____________________________________
ומי אתה ?
- אני השלישי
- השלישי ?!
- כן, הראשון מת ואין שני לו, אז אני השלישי

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה עמי's פרופיל חפש הודעות אחרות של עמי גרסת הדפסה
 
RUTHIE1
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3917
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 16:39 | IP רשוּם צטט את RUTHIE1

מצטרפת להמלצות על שמרים יבשים...זמין תמיד ומאוד נוח.

____________________________________
רותי.
דרושים 72 שרירים בשביל להזעיף פנים , אבל רק 14 בכדי לחייך .
מסקנה - יש לחסוך באנרגיה!!!

האתר שלנו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה RUTHIE1's פרופיל חפש הודעות אחרות של RUTHIE1 גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 20:50 | IP רשוּם צטט את ווין תו

עמי כתב/ה:

ווין תו כתב/ה:
על איזה לחמים מוצלחים אתה יכול להמליץ?

   ? U TALKING TO ME   

כן, כן   to u.

גם אצלנו יש בעית גלוטן



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
לישר
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3503
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 21:47 | IP רשוּם צטט את לישר


חברה שלי שלחה לי מס' מאפים /לחמים ללא שמרים עם אבקת אפיה ניסתי את הסוקנס יוצא נחמד לשיקולך.

לחם זיתים מהיר

315 גרם קמח לבן
2 כפות אבקת אפייה
1 כף סוכר
קורט מלח
1-2 כפות נענע קצוצה (לא הכרחי)
2 ביצים טרופות קלות
170 מ"ל חלב
90 מ"ל שמן זית
155 גרם זיתים שחורים ללא גלעינים, קצוצים

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מנפים יחד לקערה את הקמח, אבקת אפייה, סוכר והמלח.
מוסיפים את הביצים, חלב והשמן, מערבבים עד שנוצרת עיסה חלקה ואז מוסיפים הזיתים.
מעבירים הבלילה לתבנית אפייה מלבנית 21x11 ואופים במשך שעה ורבע. עד שקיסם הננעץ בלחם יוצא יבש. מקררים ואז פורסים.

לחם סודה ושיבולת שועל

315 גרם קמח לבן
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
315 גרם קמח מלא
155 גרם שיבולת שועל + לעיטור
500 מ"ל לבן נוזלי(ריוויון)
או 200 מ"ל יוגורט מעורב ב250 מ"ל חלב
1 ביצה טרופה קלות

מחממים תנור ל180 מעלות
מנפים יחד הקמח הלבן הסודה אבקת האפייה והמלח
מוסיפים את קמח המלא ושיבולת השועל
יוצרים גומה במרכז ומוסיפים הריוויון והביצה.
מערבבים עד שנוצר בצק חלק
מעבירים הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים עד שהבצק חלק תוך הוספת קמח במקרה הצורך עד שהבצק אינו דביק יותר
מחלקים הבצק לשניים ויוצרים מהחצאים שני ככרות עגולים
מפזרים מעל שיבולת שועל
שמים ל תבנית משומנת ואופים 35 דקות עד שישחימו
מקררים ופורסים.


סקונס (12 יחידות)

375 גרם קמח מנופה
1/4 כפית מלח
1 כף סוכר (לא הכרחי)
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
315 מ"ל חלב+ חלב נוסף להברשה

מחממים תנור ל 220 מעלות
מנפים יחד הקמח והמלח מוסיפים הסוכר
מוסיפים החמאה ומערבבים עד שנוצרת תערובת פרורית
יוצרים גומה באמצע ומכניסים לתוכה החלב
מערבבים בעדינות עד שנוצר בצק חלק
מעבירים למשטח מקומח ולשים קלות
טופחים על הבצק ומשטחים לעובי 2 ס"מ
חותכים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים אותם על תבנית משומנת קלות
מברישים את העיגולים בחלב
אופים 12 – 15 דקות או עד שהסקונס תופחים ומשחימים קלות

לגוון אפשר להוסיף 125 גרם צימוקים או תמרים קצוצים לתערובת לפני הוספת החלב.




חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לישר's פרופיל חפש הודעות אחרות של לישר גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 24/11/2004 בשעה 22:38 | IP רשוּם צטט את ווין תו

לישר,

פיספסת ת'פואנטה, הבעיה היא לא איסור השמרים הבעיה היא איסור גלוטן!



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide