לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: למי יש מתכון בשליפה? עוף בערמונים של זיו שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
Kanga & Ru
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Australia
הודעות: 2850
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 10:45 | IP רשוּם צטט את Kanga & Ru

מחפשת מחפשת לא מוצאת.........
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Kanga & Ru's פרופיל חפש הודעות אחרות של Kanga & Ru גרסת הדפסה
 
Jude
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2221
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 11:23 | IP רשוּם צטט את Jude

בבקשה:
מתכון: שוקי עוף ביין עם ערמונים, פטריות ובצלי שאלוט

רכיבים:
10-12 שוקי עוף מנוקים בלי הראש
סלסלה אחת של פטריות שמפיניון טריות שטופות היטב. להוסיף מייד לאחר החזרת השוקיים אחרי הטיגון לסיר.
2-3 שיני שום קצוצות היטב
10-15 בצלי שאלוט קלופים
1 כף עלי טימין
3 עלי מרווה
1 כף גי'נג'ר טרי קצוץ
5 כפות שמן זית או 50 גר' חמאה
250 גר' ערמונים קלופים משומרים עדיף (בואקום)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כוסות יין אדום יבש או יותר
2 כפות סוכר חום
מלחפלפל שחור גרוס
לקישוט: תלתלי בצל ירוק

אופן הכנה:
אני מוריד את הראש לשוקי העוף בשביל היופי ושיהיה פחות שומן. אפשר בהגשה לעטוף ככה כל ראש שוק בנייר כסף.
משחימים מעט את העוף בשמן זית או החמאה ומוציאים. לאותו שמן מכניסים את השום, ג'ינג'ר, מרווה, טימין, מלחפלפל ומטגנים יחד כמה עד 2 דק', מחזירים את העוף לסיר לערבוב קל.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים בשביל הרוטב (בלי היין). מוסיפים את נוזלי הרוטב לסיר כולל היין והערמונים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים יחד כ-שעתיים וחצי בערך על אש קטנה. עד לצמצום חצי מהיין לפחות.

שאלוט - קולפים בעדינות ומכינים בסיר נפרד. איך  20 גר' חמאה מומסת. להוסיף את השאלוטים ולערבב היטב כמה דק' על אש גבוהה עד לצריבה קלה של השאלוט. להוריד לאש נמוכה ולכסות את הסיר עם נייר אפיה באופן כזה שהנייר ממש נוגע בשאלוט. בלי מכסה. אחרי 25 דק' לכבות ולהוריד את הנייר.
15 דעה לפני ההגשה או גמר הבישול מוסיפים את השאלוטים לתבשיל.
מוציאים את התבשיל לכלי, ומניחים עליו את תלתלי הבצל הירוק.

איך מכינים תלתלי בצל ירוק: חותכים לרצועות דקות (ז'וליין), שמים אותם בקערה עם מי קרח. 20 דק' יש תלתלים.

הערות:
המתכון מבוסס על מתכון של אהרוני אבל עם שינויים ואילתורים רבים של זיו

מקור המתכון:
Ynet פורום אוכל - זיו

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



____________________________________
Life Is What Happens To You When You Live
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Jude's פרופיל חפש הודעות אחרות של Jude גרסת הדפסה
 
SophieT
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 8633
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 12:37 | IP רשוּם צטט את SophieT

יש גם עוף בערמונים של סופי, אם את מעוניינת. עוף שלם, ממולא.....

____________________________________
I am a proud member of The Thousand
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה SophieT's פרופיל חפש הודעות אחרות של SophieT גרסת הדפסה
 
Kanga & Ru
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Australia
הודעות: 2850
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 12:41 | IP רשוּם צטט את Kanga & Ru

תודה, ג'וד  כן, סופי 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Kanga & Ru's פרופיל חפש הודעות אחרות של Kanga & Ru גרסת הדפסה
 
SophieT
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 8633
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 12:57 | IP רשוּם צטט את SophieT

מתכון: עוף ממולא בערמונים

מצרכים:
עוף שלם
רבע קילו ערמונים (אלה שבאים בואקום, קלופים ומוכנים לאכילה)
בצל גדול
חופן פטריות פורטובלה
דבש
מיץ לימון
שמן זית
מלחפלפל

אופן ההכנה:
מכינים קודם את המילוי. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, קוצצים את הערמונים ואת הפטריות. מאדים במעט שמן את הבצל, ומוסיפים את הערמונים והפטריות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומבשלים כחמש דקות. מצננים לגמרי.

כאשר המילוי מצונן, ממלאים את העוף ומניחים בתבנית. מכינים תערובת מ2-3 כפות שמן זית, 4 כפות דבש ו-4 כפות מיץ לימון. מתבלים במעט מלח ופלפל, ומורחים על העוף.

אופים בחום בינוני-גבוה למשך שעה ורבע- שעה וחצי, כאשר מדי פעם יוצקים מהרוטב חזרה על העוף.

 

הערות:
1. צריך למלא את העוף סמוך למועד האפיה. אסור להשאיר עוף ממולא לא מבושל בגלל סכנות בריאותיות
2. לפעמים, אם העוף קטן, אז מתקבל יותר מילוי ממה שנכנס לעוף. לא נורא! מוסיפים ביצה ומטגנים קציצות מילוי....
3. המילוי של הערמונים הוא מאוד עמילני וכבד. כמנת צד אני ממליצה על תוספת של ירקות, במקום תפוחי אדמה או אורז.

 

מקור המתכון: SophieT

 

ואם יש שאלות, אני פה.....



____________________________________
I am a proud member of The Thousand
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה SophieT's פרופיל חפש הודעות אחרות של SophieT גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 13:32 | IP רשוּם צטט את ווין תו

וזה המתכון המקורי של אהרוני

שוקי עוף עם שני סוגי ערמונים, ובצלי שאלוט

12 שוקי עוף מנוקים
3 שיני שום קצוצות
12 בצלי שאלוט קלופים
1 כף עלי טמין
3 עלי מרווה
1 כף גי'נג'ר טרי קצוץ,
5 כפות שמן תירס,
250 גר'  ערמונים קלופים,
1 כוס  ערמוני מים,
2 כפות רוטב סויה,
2 כפות חומץ בלסמי,
1 כף  דבש,
4\3 כוס יין אדום יבש
2 כפות סוכר
 מלח, פלפל שחור טחון טרי
תלתלי בצל ירוק

מכינים את תלתלי הבצל הירוק. חותכים לרצועות דקות , שמים אותם בקערה עם מי קרח.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
משחימים מעט את העוף בשמן זית, מוציאים. לאותו שמן מכניסים את השום, ג'ינג'ר, מרווה, טימין, שאלוט קלופים, מלח ופלפל ומטגנים יחד כמה דקות, מחזירים את  העוף למחבת  לערבוב קל.
מוסיפים את נוזלי הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים יחד כ-15 דקות.
מוסיפים את שני סוגי הערמונים לערבוב נוסף, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על להבה גבוהה ליצירת קראמליזציה.
מוציאים  את התבשיל לכלי, ומניחים עליו את תלתלי הבצל הירוק.



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
זיו2
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 19/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3448
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 14:28 | IP רשוּם צטט את זיו2

ווין תו כתב/ה:

וזה המתכון המקורי של אהרוני.....

אני חייב לציין כי אהרוני הדגים איך הוא עושה א המכון בתוכניתו ויש בעיה אחת קלה במתכון. אין טעם לעוף. 15 שעה בישול של העוף עם הרוטב גורם לעוף להיות מדיום מפנים ומצופה ברוטב מבחוץ. זה הכל.

 

כדאי לבשל לפחות 45 דקות בשביל שהעוף יקבל את הטעם הנדרש מרוטב כל כך עשיר.



____________________________________
בראשית ברא אלוהים זה גם בראש יתברא אלוהים, למחפשים עוד הסבר לבלתי מוסבר...רוחניות של שחקים ורב חב"דניק שישב לידי 12 שעות...
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה זיו2's פרופיל חפש הודעות אחרות של זיו2 גרסת הדפסה
 
Jude
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2221
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 15:26 | IP רשוּם צטט את Jude

זיו2 כתב/ה:
כדאי לבשל לפחות 45 דקות בשביל שהעוף יקבל את הטעם הנדרש מרוטב כל כך עשיר.

אני מסכימה עם זיו. אני משאירה את התבשיל על אש קטנה לכמעט שעה, הרוטב מסמיך והטעם משתבח.

____________________________________
Life Is What Happens To You When You Live
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Jude's פרופיל חפש הודעות אחרות של Jude גרסת הדפסה
 
Kanga & Ru
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Australia
הודעות: 2850
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 21:09 | IP רשוּם צטט את Kanga & Ru

דיווח תוצאות ותודות :

הוכן ונטרף המתכון של זיו בהתאמה למה שהיה ( או יותר נכון לא היה בבית ) פטריות טריות הוחלפו בשני סוגי מיובשות שהובאו מפולין וקורמלו רבעי בצלים במקום השאלוט.

מתכון מדהים - מרשים - טעים  = מנצח

מומלץ

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Kanga & Ru's פרופיל חפש הודעות אחרות של Kanga & Ru גרסת הדפסה
 
Dr Kynes
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2511
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 21:26 | IP רשוּם צטט את Dr Kynes

המשפחה האוסטרלית מסכימה עם חחות הדעת
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Dr Kynes's פרופיל חפש הודעות אחרות של Dr Kynes גרסת הדפסה
 
זיו2
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 19/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3448
נשלח בתאריך: 19/11/2004 בשעה 22:43 | IP רשוּם צטט את זיו2

כפולני אני מסרב להאמין לתוצאות ובטוח שמשקרים לי רק בשביל שאני ארגיש טוב...

אחלה, העיקר שהיה טיעם וכולם ציקצקו בהנאה



____________________________________
בראשית ברא אלוהים זה גם בראש יתברא אלוהים, למחפשים עוד הסבר לבלתי מוסבר...רוחניות של שחקים ורב חב"דניק שישב לידי 12 שעות...
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה זיו2's פרופיל חפש הודעות אחרות של זיו2 גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide