לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: המלצה: עוגיות שבלול שני צבעים שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
מיצמיצ
חברים חדשים
חברים חדשים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 36
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 14:30 | IP רשוּם צטט את מיצמיצ

עוגיות שבלולים שני צבעים
מיכל לוי אלחלל
מהספר עוגיות ועוד
הקלידה וממליצה: מיצמיצ**

חומרים
לבצק הבהיר:
2 כוסות קמח=250 גרם
100 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה ,קרה
1 ביצה
1 כף דבש(או גלוקוזה)
חצי כפית מלח

לבצק הכהה:

2 כוסות פחות 2 כפות קמח-250 גרם
2 כפות אבקת קקאו -לא ממותק
100 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה
1 ביצה
1 כף דבש (או גלוקוזה)
חצי כפית מלח

להברשה: 1 ביצה טרופה

1.     שמים את מרכיבי הבצק הבהיר במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר גוש בצק-חשוב להמנע מעיבוד יתר. אוספים לכדור עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים לפחות שעה במקרר.כנ"ל את הבצק הכהה(אין צורך לשטוף את מעבד המזון בין לבין)
2.     מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה
3.     מחלקים כל אחד מכדורי הבצק לשני חלקים. מניחים חתיכה מהבהיר על משטח מקומח(**יותר נוח לרדד על משטח ניילון נצמד) ומרדדים למלבן צר בעובי 3 מ"מ. מרדדים בצד מחצית מהבצק הכהה למלבן בגודל זהה. מברישים את הבצק הבהיר בביצה הטרופה ומניחים עליו את הבצק הכהה ומהדקים אותם זה לזה ע"י רידוד קל. מברישים את הבצק העליון בביצה ומגלגלים בעדינות לגלילה הדוקה היטב. מאחסנים שעה במקרר. משאר הבצקים יוצרים עוד גלילה.
4.     פורסים כל אחת מהגלילות לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבניות ואופים 15 דקות או עד שהבצק הבהיר מזהיב במקצת.
5.     העוגיות נשמרות בכלי אטום שבוע לפחות (אני**הקפאתי-נשמרות מצויין).

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה מיצמיצ's פרופיל חפש הודעות אחרות של מיצמיצ גרסת הדפסה
 
מיצמיצ
חברים חדשים
חברים חדשים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 36
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 14:33 | IP רשוּם צטט את מיצמיצ

מנסה שוב להעלות את התמונה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה מיצמיצ's פרופיל חפש הודעות אחרות של מיצמיצ גרסת הדפסה
 
Dr Kynes
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 23/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2511
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 16:13 | IP רשוּם צטט את Dr Kynes

שימי לב - טיפונת השקעה ברידוד ו-

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Dr Kynes's פרופיל חפש הודעות אחרות של Dr Kynes גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 16:31 | IP רשוּם צטט את droli

 אני בשוק, זה אותו מתכון????

____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
מיצמיצ
חברים חדשים
חברים חדשים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 36
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 16:39 | IP רשוּם צטט את מיצמיצ

אני יודעת !!
יש לי למה לשאוף !!
תודה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה מיצמיצ's פרופיל חפש הודעות אחרות של מיצמיצ גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 22:57 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

אוחחח קיינס

קבל ח"ח!

משגע אותי איך שמכינים אותן בדר"כ

טיפה השקעה וזה נראה כמו מיליון דולר

וככה זה אצלי

ת



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
לישר
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3503
נשלח בתאריך: 17/11/2004 בשעה 23:32 | IP רשוּם צטט את לישר

תמונות תמונות תמונות ואיך נדע באמת של מי הכי מוצלח. עד של נקבל טעימות אין אפשרות לדעת .
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לישר's פרופיל חפש הודעות אחרות של לישר גרסת הדפסה
 
tamari
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3689
נשלח בתאריך: 18/11/2004 בשעה 11:18 | IP רשוּם צטט את tamari

פיירי וקיינס אותו מתכון או של נירה שויאר?

אני רוצה להכין



____________________________________

say no more
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה tamari's פרופיל חפש הודעות אחרות של tamari גרסת הדפסה
 
droli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Haiti
הודעות: 7322
נשלח בתאריך: 18/11/2004 בשעה 11:24 | IP רשוּם צטט את droli

לפי הארכיון פה, הפייה עשתה לפי המתכון של נירה שויאר.

מתכון: עוגיות שיש (עוגיות מבצק פריך בשני צבעים)

רכיבים:
1/4 2
כוסות קמח
1/2
כוס סוכר
2
חלמונים
1
כף תמצית וניל
1
כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
200
גר´ מרגרינה קרה (חברים - חמאה!)

אופן הכנה:
לעבד לבצק. להמנע מלישת יתר.

אפשר לאפות את העוגיות כך בחום גבוה כ-10 דקות.

ואפשר:
לחלק את הבצק ל-2
למחצית אחת להוסיף 2 כפות קקאו. וללוש עד שהקקאו יתפזר שווה בשווה בבצק.

לרדד מלבן מהבצק הבהיר
לרדד מלבן מהבצק הכהה
להניח אחד על השני
לגלגל אותם ביחד, ולהשהות במקרר כשעה.
לחתוך בעובי של ס"מ, להניח בתבנית אפייה במרחק של 1 ס"מ אחד מהשני.

(
אני אופה על נייר אפייה)

לאפות בחום גבוה כעשר דקות.
לשחרר את העוגיות מהתבנית בעודן חמות.

גיוון: אפשר להוסיף 1/2 כוס פרג, קוקוס, שומשום, בוטנים, אגוזים קצוצים דק.

הערות שלי (fairy):

שידרוגים זעירים שלי למתכון המקורי שלדעתי משפרים מאוד הטעם: לבצק הלבן אני מוסיפה מי זהר ומעט סוכר לפי הטעם. לבצק החום אני מוסיפה עוד סוכר, אחרת לדעתי יוצא תפל מעט. חוצמזה בפעם האחרונה שהכנתי אותן (בעצם התמונות האלה), המסתי שוקולד ומרחתי בו את צידן התחתון של העוגיות- שידרוג קטן אך יעיל.

מקור המתכון: נירה שויאר, עוגות לכל עת



__________________
ענבל fairy
מהעמותה למען עוגות יבשות ובחושות
ומהאקדמיה לקידום הצילום באלכסון



____________________________________
* סתירות הן כוח מאחד
* חייב אדם לראות את העולם כאילו נברא במיוחד עבורו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה droli's פרופיל חפש הודעות אחרות של droli גרסת הדפסה
 
tamari
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3689
נשלח בתאריך: 18/11/2004 בשעה 15:36 | IP רשוּם צטט את tamari

דרולי את כזו מותק

____________________________________

say no more
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה tamari's פרופיל חפש הודעות אחרות של tamari גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 18/11/2004 בשעה 16:28 | IP רשוּם צטט את ווין תו

הד"ר הכין לפי מתכון של אמא של צליל ואופק.

לשכבת השוקולד הוסיף ממרח נוטלה



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
Shoshwe
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 01/08/2004
הודעות: 1747
נשלח בתאריך: 18/11/2004 בשעה 16:55 | IP רשוּם צטט את Shoshwe

מיצמיצ ,פיירי ודר' -  תודה שהזכרתם לי את העוגיות האלה. אכין אותם כשארגיש צורך ברפוי בעיסוק, זה אומר תוך זמן קצר...
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Shoshwe's פרופיל חפש הודעות אחרות של Shoshwe גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide