לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: בצק שמרים של לילית שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
lilit
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3830
נשלח בתאריך: 05/11/2004 בשעה 23:30 | IP רשוּם צטט את lilit

בצק השמרים שלי :

4 וחצי כוסות קמח רגיל (בשלב זה)
2 חלמונים
80 גרם מרגרינה בטעם חמאה (או חמאה)
כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת (אפשר שקית וניל)
1 שמנת חמוצה
2 "פקקים" של ברנדי
40 גרם שמרים טריים, מומסים בכוס מים פושרים(לא קרים מדי ולא חמים מדי) (ייתכן ויידרשו עוד כף או שתיים מים אח"כ)
להמיס את השמרים עם חצי כפית סוכר, לכסות את הכוס ולתת לשמרים לתסוס מעט - אפשר לראות כשעולה שכבת קצף

להכניס לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמרים. כשהשמרים תססו בכוס, להפעיל את המערבל במהירות איטית ולשפוך את המים בהדרגה, תוך כדי ערבול איטי. אם הבצק עדיין יבש מדי ופירורי, להוסיף עוד כמה כפיות מים.
אם הבצק דביק (וככה הוא אמור להיות בשלב זה), להוסיף בהדרגה קמח.
להוציא את גוש הבצק למשטח לישה מקומח היטב ולהמשיך את הלישה בידיים,תוך כדי הוספת קמח באופן מבוקר, עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. לקמח את תחתית הקערה ולהחזיר את גוש הבצק, לכסות במגבת ולהתפיח בערך חצי שעה עד שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. תלוי במזג האויר. בד"כ הוא תופח מהר מאד בגלל מיעוט השומן שבו.

לחלק אותו לשנים ולרדד כל חלק לריבוע או מלבן על משטח מקומח. לחתוך ריבועים די גדולים. לשים את המילוי ולאסוף פינה מול פינה ולהדק היטב. להניח אותם כאשר ה"תפר" כלפי מטה. למרוח בחלמון ביצה ולהשאיר בתבנית להתפחה קצרה נוספת.
לאפות בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות, עד שהם מקבלים צבע יפה.





נערך על ידי ווין תו על 06/11/2004 בשעה 02:15


____________________________________
"הדברים היפים בעולם לא נראים ולא ניתנים למישוש.
צריך להרגיש אותם בלב."
(הלן קלר)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה lilit's פרופיל חפש הודעות אחרות של lilit גרסת הדפסה
 
zoshy
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 832
נשלח בתאריך: 06/11/2004 בשעה 08:00 | IP רשוּם צטט את zoshy

לילית.....
אחרי השוק הקשה של הצפייה בגביניות שלך, וכל מה שזה עושה לי באף ובבטן....

התואילי בטובך להקליד גם....מילוי אופציונאלי טעים לגביניות כולל גבינה מתקתקה, אבל בעיקר...אחרים....
ו.....
התעלפתי מהתמונה...

____________________________________
זושי מערד
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה zoshy's פרופיל חפש הודעות אחרות של zoshy גרסת הדפסה
 
lilit
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3830
נשלח בתאריך: 06/11/2004 בשעה 09:14 | IP רשוּם צטט את lilit

אובכן : מילויים אופציונאליים :

מילוי גבינה:
1/2 ק"ג גבינה "קרש"-מהסוג היבש. להוסיף שמנת חמוצה,סוכר,
חבילה צימוקים, וכפית גדושה קנמון. לערבב היטב עד שזה הופך לעיסה דמויית קרם סמיך.

מילוי אוכמניות וקקאו:

קופסת שימורי אוכמניות,להוסיף כף גדושה קקאו, אגוזים כתושים גב ושקית וניל או תמצית וניל מאיכות טובה, 2-3 כפות סוכר. לערבב היטב. התערובת צריכה להיות די מוצקה אחרת היא תתפזר באפיה.

אם לא רוצים אוכמניות, אפשר להשתמש בצנצנת קטנה של ריבת פובידל (בלבד), על אותו עקרון, ואז אין צורך להוסיף סוכר.

זה מה שזכרתי עכשו ב"שלוף". אם אזכר בעוד מילויים, ארשום.

____________________________________
"הדברים היפים בעולם לא נראים ולא ניתנים למישוש.
צריך להרגיש אותם בלב."
(הלן קלר)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה lilit's פרופיל חפש הודעות אחרות של lilit גרסת הדפסה
 
lilit
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3830
נשלח בתאריך: 06/11/2004 בשעה 09:24 | IP רשוּם צטט את lilit

zoshy כתב/ה:
לילית.....
אחרי השוק הקשה של הצפייה בגביניות שלך, וכל מה שזה עושה לי באף ובבטן....

התואילי בטובך להקליד גם....מילוי אופציונאלי טעים לגביניות כולל גבינה מתקתקה, אבל בעיקר...אחרים....
ו.....
התעלפתי מהתמונה...


זושקה, אני מתפלאת עליך.... ........ לפני בערך שנתיים, כבר עשית אותם, ועוד נזפת בי על כך שלא הזהרתי אותך מהריח שהם מפיצים.... ..מה קרה לכמה תאים אפורים ? נשרפו ???

____________________________________
"הדברים היפים בעולם לא נראים ולא ניתנים למישוש.
צריך להרגיש אותם בלב."
(הלן קלר)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה lilit's פרופיל חפש הודעות אחרות של lilit גרסת הדפסה
 
קרםשניט2
חברים ותיקים
חברים ותיקים


הצטרף / הצטרפה: 23/10/2004
מדינה: Israel
הודעות: 75
נשלח בתאריך: 06/11/2004 בשעה 10:39 | IP רשוּם צטט את קרםשניט2

לילית שאלה האם אפשר למלא בתפוחי עץ או במילוי של שוקולד?
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה קרםשניט2's פרופיל חפש הודעות אחרות של קרםשניט2 גרסת הדפסה
 
lilit
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3830
נשלח בתאריך: 06/11/2004 בשעה 11:16 | IP רשוּם צטט את lilit

קרםשניט2 כתב/ה:
לילית שאלה האם אפשר למלא בתפוחי עץ או במילוי של שוקולד?


אוההה....עכשו הזכרת לי גם את מילוי תפוחי העץ.....

לקחת 3-4 תפוחי עץ ולרסק אותם בדיסקית הגרוד של המעבד.
בסיר שטוח או מחבת גדולה להכניס את התפ"ע המגוררים, להוסיף 1/2 כוס סוכר ומעט מיץ לימון ולהתחיל לקרמל את התפוחים תוך בחישה מתמדת בכף עץ. להוסיף קנמון, צימוקים ולהמשיך לבחוש עד שהתפוחים מתרככים ואין נוזלים.
להעביר לקערה ולצנן. אם הצטברו בכל זאת קצת נוזלים, להעביר למסננת. להוסיף לתפוחי עץ חלבון אחד בלבד ולבחוש.

בזמן המילוי, אפשר למרוח על כל ריבוע מעט ריבה ולהניח כפית מלאה של מילוי.
אפשרות נוספת : להניח כפית מילוי ולהוסיף קובית שוקולד, אבל להשתדל "להטביע" אותה בתוך המילוי.

גם כאן - העקרון הוא להניח את הריבועים כש"התפר" תמיד כלפי מטה.

____________________________________
"הדברים היפים בעולם לא נראים ולא ניתנים למישוש.
צריך להרגיש אותם בלב."
(הלן קלר)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה lilit's פרופיל חפש הודעות אחרות של lilit גרסת הדפסה
 
zoshy
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 832
נשלח בתאריך: 06/11/2004 בשעה 17:49 | IP רשוּם צטט את zoshy

lilit כתב/ה:
zoshy כתב/ה:
לילית.....
אחרי השוק הקשה של הצפייה בגביניות שלך, וכל מה שזה עושה לי באף ובבטן....

התואילי בטובך להקליד גם....מילוי אופציונאלי טעים לגביניות כולל גבינה מתקתקה, אבל בעיקר...אחרים....
ו.....
התעלפתי מהתמונה...


זושקה, אני מתפלאת עליך.... ........ לפני בערך שנתיים, כבר עשית אותם, ועוד נזפת בי על כך שלא הזהרתי אותך מהריח שהם מפיצים.... ..מה קרה לכמה תאים אפורים ? נשרפו ???



נראה לי שצריך להעביר אותך קורס מיוחד....ל....הבנת רמזים.....
מה שבעצם ניסיתי, ע"י הפרגון ההפוך על הפוך שליזה...לתת לך הזדמנות לרשום לסקלרוטית כמוני שוב את המתכון...ברור לי שאחרי שהכנתי אותם...והבנתי את הפוטנציאל הסיכוני שבהכנתם בתדירות גבוהה...השמדתי את המתכון המודפס...לבל תחלוף בי ולו לצל של שנייה המחשבה להכין אותם שנית....אבל בחיאאת כפולניה אל פולניה...מתי כבר תביני רמזים...אה? בג'יג'ינה....

____________________________________
זושי מערד
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה zoshy's פרופיל חפש הודעות אחרות של zoshy גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide