לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: עוגיות בצ’יק צ’אק שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 01:28 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

היי חבר'ה

כל היום הייתי בארגזים לקראת המעבר בשני

יש לי הרגשה שאני הפסיכית היחידה שהולכת לעבור עם תבניות חד פעמיות וקדאיף

תגידו לי שלא...!

 

אז בערב, לפני שארזתי את כל התבניות והחומרים מהמטבח, החלטתי לתת נאגלה אחרונה של עוגיות, למען הזמנים הטובים

השעה הייתה שמונה בערב, בשעה עשר יצאתי לשבת עם חברים. בזמן הזה בינתיים הספקתי להכין שלושה סוגי עוגיות, לשטוף כלים, ועוד להתקלח ולהתלבש.

אז הנה כמה מתכונים שמכינים בשיא המהירות בלי להתאמץ, כדי שיהיה משהו לטבול בקפה-

 

עוגיות שוקולד לבן, אגוזים וקוקוס של רוני ונציה מהעיתון של השבוע – נהדרות

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים של רוני ונציה – נחמדות, קראנץ' אמריקני שכזה

עוגיות קפה וקקאו עדינות בהמלצת מירבלי – נחמדות מאוד

מתכונים בהמשך השרשור. ואגב- למרות שעוד לא ארזתי את המצלמה- אין תמונות להיום! לא רוצה לשמוע מילה! אני מוכנה לתת תיאורים לכל עוגייה בפרוטרוט למעוניין

 

שיהיה לכולנו שבוע נפלא! מכל הלב

ענבל



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 01:33 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

Rony has done it again- עוגיות נפ-לאות, תפוחות ומענגות.

אגב, גילית בזמן האחרון שהרבה אנשים לא אוהבים קוקוס. כן כן, שמעתם אותי נכון. מה זה צריך להיות המרד הזה?! אני רוצה לדעת מי אחראי לעניין הזה! שיקום!

 

 

 

 

עוגיות שוקולד לבן, אגוזים וקוקוס

 

שוקולד לבן, אגוזי לוז וקוקוס משתלבים בתוך עוגייה יפה, בהירה ורכה, בטעמים וניחוחות טרופיים אקזוטיים

 

<> var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace(' to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_r eplace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'archive_article' : urlStr = '/articles/1,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace(' to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/1,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_ replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));} חומרים (55-60 עוגיות):

1/2 2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

225 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס סוכר רגיל

1/2 כוס סוכר חום

1 ביצה, בטמפרטורת החדר

2 כפות חלב

1/2 1 כפיות תמצית וניל

175 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

1 כוס (80 גרם) קוקוס טחון

1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס

 

כלים: 2-3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.

 

2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

 

3. בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה ושני סוגי הסוכר 3 דקות, לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה, החלב והווניל ומערבלים לתערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד הלבן, הקוקוס והאגוזים במרית.

 

4. מהדקים בעדינות חתיכות בצק, ומגלגלים בין הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים מעל לתבניות עם מרווחים גדולים ביניהן. משטחים מעט לגובה כ-ֹ1 ס"מ. 5. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

 

הערות שלי (fairy):

אני השתמשתי בשוקולד צ'יפס לבנים כי... התעצלתי :) לא לוותר על קליית האגוזים, היא משדרגת. רטרואקטיבית הייתי מנסה גם לקלות את הקוקוס. מאוד התפתיתי להמיר את האגוזים בשקדים אבל ישבתי בשקט. זמן האפייה היה ארוך יותר מן המצוין בכ-5-7 דקות לערך, עד שהעוגיות השחימו מעט.

 

מקור המתכון: רוני ונציה

רשמה: fairy_mi



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 01:37 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

בצק כמעט זהה למתכון הקודם, מה שכן, אני קיררתי את העוגיות לזמן מאוד קצר, בערך חצי שעה בשל קוצר הזמן שהיה לי והן קיבלו מרקם צ'ואי, בדומה לעוגיות שיבולת שועל האמריקניות הקלאסיות. מניחה שעם קירור נאות יצאו עם הרבה יותר "בשר". יצא יופי בכל מקרה.

 

 

 

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים

רכיבים:
2
כוסות קמח
1/2
כפית מלח
1
כפית אבקת אפיה
1
כפית סודה לשתיה
1
כפית קינמון
200
גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3
כוס סוכר חום בהיר
1/2
כוס סוכר רגיל
1
כף תמצית וניל טהור
3
כפות חלב
2
ביצים
2
כוסות שיבולת שועל
1
ו- 1/4 כוסות צימוקים
1
ו- 3/4 כוסות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

אופן הכנה:
1.
מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפיה, אבקת הסודה והקינמון.
2.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את הווניל והחלב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב אחרי כל תוספת. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים בקצרה רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את שיבולת השועל, הצימוקים והאגוזים בעזרת מרית.
מניחים את הבצק במקרר ליצוב, לשעתיים או למשך הלילה.
3.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
4.
מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כך גלידה (או כף רגילה), מעצבים כדורי בצק בקוטר 5 ס"מ. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בניר אפייה במרחק 10 ס"מ ביניהם. משטחים את הכדורים ביד לעיגולים בקוטר 7.5 ס"מ.
5.
אופים כ- 10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב אך עדיין רכות במרכזן. מצננים בתבנית על רשת. לאחר 5 דקות מסירים את העוגיות מהתבנית, ומניחים על רשת לצינון מלא.

הערות שלי (fairy):

הבצק מתפשט מאוד בזמן האפייה, לא הייתי ממליצה ליצור עוגיות מכמות של כף שלמה, בטח שלא מכף גלידה. אני לקחתי בערך חצי כף והן יצאו מאוד גדולות, היה קורה כך גם ללא קשר לקירור. אפיתי את העוגיות לזמן כמעט כפול לדעתי, עד שהשחימו בצורה שווה.


מקור המתכון:  רוני ונציה



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 01:43 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

הפחתתי מעט מכמות הקפה אבל ממש בקטנה, מאוד אהבתי את התוצאה דווקא. פריכות ונחמדות, הזכירו לי את עוגיות הקפה וקקאו- אלה עם פסי השוקולד מלאשה, רק יותר פריכות.

 

מעשי סדום שהתחשק לי לבצע בהן:

1. להוסיף להן שוקולד מגורר, נראה לי שזה יהיה מעולה (אבל לא היה לי שוקולד במקפיא ולא התחשק לי להסתבך). גם לצפות אותם בשוקולד יכול להיות יופי.

2. להשליג אותם כי נראה לי שהם היו מסתדרות עם זה יופי. לחילופין לטבול אותם באבקת סוכר בתום האפייה. אולי עדיין נעשה את זה, יכול לתרום להם להראות מעניינות ולטשטש את טעם הקפה החזק.

3. להשתמש בקפה-שוקולד של טייסטרז שיש לי בבית ואין לי מה לעשות איתו. אבל מעדיפה קפה כמו שצריך.

עד כאן הגיגים ועכשיו קצת מתכון-

 

עוגיות קפה וקקאו

200 ג' חמאה רכה
110 ג' סוכר
40 ג' אבקת סוכר
קורט מלח
3 כפות גדושות נס קפה+1 כף מים רותחים (מעורבבים יחד)
240 ג' קמח
20 ג' קקאו

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-170 מ' ולרפד 2 תבניות בנייר אפייה
לערבב את כל החומרים יחד ליצור כדור ולקרר במקרר למשך שעתיים
ליצור כדורים קטנים ולאפות כ-7 דקות (אחרת ישרף)

מקור המתכון : חוברת שף לאישה עם שינויים של מירבלי



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 01:44 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

ועכשיו אני עומדת ולא זזה

עד שיעלה באה!



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 31/10/2004 בשעה 08:13 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

נ.ב.- למען זירוז הליכים הבצק של עוגיות הקפה וקקאו שהה במקפיא כמחצית השעה עד שהתייצב

____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide