לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: הכנת זיתים כיצד? שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
תנשמת
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 01/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 394
נשלח בתאריך: 07/08/2004 בשעה 16:22 | IP רשוּם צטט את תנשמת

יש לנו עץ זיתים בחצר שמניב המון פירות. איך מכינים מזה זיתים לאכילה? אני יודעת רק שצריך לשטוף הרבה פעמים להוצאת המרירות.
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה תנשמת's פרופיל חפש הודעות אחרות של תנשמת גרסת הדפסה
 
effyba
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 18/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 308
נשלח בתאריך: 07/08/2004 בשעה 17:11 | IP רשוּם צטט את effyba

הנה מתכון של ווין תו:

 

מתכון: זיתים כבושים

רכיבים:
ל-1 ק"ג זיתים - 100 גר' מלח
או להוסיף מלח עד שביצה טריה צפה על פני המים

פלפל חריף
שום
הרבה פרוסות לימון
שמן זית
מים

אופציות  תיבול נוספות:
גרגרי הל
מקלות קינמון

.

אופן הכנה:
לדפוק את הזיתים או לחרוץ אותם עם סכין.
להשרות את הזיתים במי מלח (לא הרבה מלח) ליומיים שלושה בלבד.
לשטוף כל יום.

לכבישה:
לסדר  שכבת זיתים ומעל פלפל חריף, שום , לימון וחוזר חלילה.
להוסיף מלח  בהתאם לכמות הזיתים.
למלא  במים. להוסיף למעלה שמן זית ולהקפיד שלא יווצר מירווח בין הנוזל לפקק.

להשהות שבוע בשמש ואח"כ כחודש בצל.
אפשר להשהות פחות אבל אז הזיתים יותר מרירים.

כדאי  לעשות בצנצנות קטנות כי לאחר הפתיחה צריך לשמור במקרר.

הערות:
מנה"ע גזאל

מקור המתכון:
נרשם ע"י ווין תו

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
זיתים_כבושים.mat



____________________________________
Take away the sword
States can be saved without it.
                          (... Richelieu)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה effyba's פרופיל חפש הודעות אחרות של effyba גרסת הדפסה
 
effyba
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 18/07/2004
מדינה: Israel
הודעות: 308
נשלח בתאריך: 07/08/2004 בשעה 17:13 | IP רשוּם צטט את effyba

בקישור המצ"ב, הכל על כבישת זיתים......... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=75&am p;art_id=3

____________________________________
Take away the sword
States can be saved without it.
                          (... Richelieu)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה effyba's פרופיל חפש הודעות אחרות של effyba גרסת הדפסה
 
עדנה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Antarctica
הודעות: 312
נשלח בתאריך: 07/08/2004 בשעה 18:34 | IP רשוּם צטט את עדנה

 

לגבי הזיתים - חשוב מאוד שיהיו בשלים, וחיים כהן, בתכניתו "שום פלפל ושמן זית", הראה פעם איך בודקים אם הזיתים בשלים: מועכים אותם בין האגודל לאצבע, ואם הם נפרדים מהגרעין - הם בשלים. זה קורה לא לפני ספטמבר-אוקטובר, תלוי במקום הגידול.

לפני שנתיים כבשתי זיתים שלא הגיעו לדרגת הבשלות הרצויה [לפני שראיתי את התכנית...], וזה היה לא נעים ולא כל כך טעים. לבסוף נשברתי וחלק הושלך לזבל, אחר כבוד... < =>

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה עדנה's פרופיל חפש הודעות אחרות של עדנה גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 07/08/2004 בשעה 19:06 | IP רשוּם צטט את ווין תו

תוספת ההל מוסיפה טעם מאד מיוחד לזיתים - מומלץ.

ומדגישה שוב:
להקפיד שלא יווצר מירווח בין הנוזל לפקק.
אני כובשת בצנצנות קטנות ואז אפשר לשמור לאורך זמן מחוץ למקרר. באותו רגע שפותחים את הצנצנת צריך לאפסן במקרר.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide