לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: הכנת פסטרמה ביתית בבית בקלי קלות שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/08/2009 בשעה 16:40 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

כבר המוןןןן זמן רציתי להכין בבית פסטרמה.
אבל איכשהו אף פעם לא הרמתי את הכפפה- פשוט לא יצא, ותמיד זה נראה כמו הרבה התעסקות ועבודה
ולרוב אין לי הרבה זמן פנוי, למרות שלאפייה תמיד אני מוצאת זמן אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת...
ביום שישי הלכתי לסופר הקרוב למקום מגוריי לקנות בקר טחון לקציצות,
ולפתע ראיתי במקרר גוש גדול של חזה הודו עטוף יפה בצורת גליל – מיד שאלתי את המוכר "זה חזה הודו"? ענה לי שכן
אז הפעם החלטתי שזהו, אני שוברת את מחסום הפסטרמה!
העיתוי מתאים – אין כמו סופשבוע שלם כדי לעשות בייביסיטר על ההודו ולהתעסק איתו פעם ביום בענייניו השונים- כבישה / ציפוי ברוטב / אפייה וכל מה שירצה - קדימה תן לי קילו הודו!

לידי עמדה אישה נחמדה שגם לקחה חזה הודו, ותוך כדיי נתנה בעל פה מתכון לרצועות הודו מוקפצות בבצל, לאישה שעמדה לידה.
היא הביטה בי ושאלה מה אני מתכוונת לעשות עם ההודו שלי – "פסטרמה, אפשר לעשות עם חזה הודו פסטרמה ביתית מצויינת!". היא צחקה.
"
למה את צוחקת? שאלתי, "אני מתכוונת ברצינות"!
שוב צחקה, ושתקה, מתעלמת במבט מתנשא של אישה שחושב שאם האכילה כבר שלושה ילדים שפרחו מזמן מהקן, היא כב ריודעת את כל סודות המקצוע,
ואין לה רצון ללמוד מפתפותי הביצים של הדור הצעיר.
אז גבירתי מהסופר, את מוזמנת להסתכל בתמונות שלמטה ולהיווכח בעצמך...

 

 

 

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/08/2009 בשעה 16:41 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

וזאת התוצאה

 

 

פסטרמה

המצרכים :

לנוזל הכבישה
1 ק"ג חזה הודו נקי משומן ,עור וגידים
3 כוסות מים
2 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

לציפוי
3כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה :

מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים בהם את הבשר.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות .

כעבור 24 שעות. מוציאים את הבשר מנוזל הכבישה, שוטפים במים ומייבשים היטב במגבות נייר. בעזרת רשת או חוט מטבח קושרים את החזה לגליל הדוק.
מערבבים בקערית את כל נוזלי הציפוי, ומורחים היטב על הבשר. משהים ל-12 עד 24 שעות במקרר.
כעבור יממה נוספת
מרפדים את תבנית התנור ברדיד אלומיניום שצדדיו קופלו (ע"מ למנוע מהנוזלים לגלוש לתבנית(.
מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור ואת הרשת במרכז התנור.
מניחים את הבשר במרכז הרשת (כדי שהתחתית לא תתבשל בנוזלים שיפריש הבשר(.
צולים בחום של 160 מעלות, עד שהבשר עשוי לגמרי, כשעה ורבע.

במשך הצלייה מוציאים כל חצי שעה ומברישים בנוזל שנותר בקערה שהשרינו במקרר.
מוציאים מהתנור מניחים על רשת  ומחכים לפחות 10 דקות לפני הפריסה.
פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת.
אוכלים חם או פושר, כמנה עיקרית או כמילוי קר לכריכים.

מקור המתכון: דורעם גונט

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/08/2009 בשעה 16:42 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

אופס קפצה תמונה בהודעה הראשונה - ווין תו את יכולה לתקן?



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
לישר
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3503
נשלח בתאריך: 25/08/2009 בשעה 23:16 | IP רשוּם צטט את לישר

מעורר תאבון והגברת חבל שלא ידעה במי מדובר אין עליך.
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לישר's פרופיל חפש הודעות אחרות של לישר גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 26/08/2009 בשעה 08:14 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

פיירי, נראה מקסים!

ארוחת השבת שלנו גם כן היתה פסטרמה. אני כבר מזמן מקצרת תהליכים ולא משרה. לא מצאתי להשריה שום ערך מוסף. ניסיתי במכוון להוסיף יין אדום לנוזלי ה"כבישה" על מנת לבדוק לאיזה עומק חודרים הנוזלים ונוכחתי שפחות מסנטימטר. מאז הפסקתי להשרות ואני מתבלת רק חיצונית לפי המגוון והחשק ממש סמוך לצליה והתוצאה מעולה.

מה שכן נראה לי חשוב ביותר הוא מד חום לבשר כדי לוודא שרמת הצליה מספיקה. (בכל זאת מדובר בעוף שנחשב בעייתי אם הוא נשאר נא). לכן מוודאה שהטמפרטורה הפנימית עברה 70 מעלות. אני מעדיפה 80 ועדיין הבשר עסיסי ולא יבשושי.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
אמא של עדו
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 157
נשלח בתאריך: 26/08/2009 בשעה 10:02 | IP רשוּם צטט את אמא של עדו

אמממ..

 

המתכון הזה (ודומיו) מככבים אצלנו המון בשנה האחרונה..

כולם פה אוהבים.. כולל האורחים...

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אמא של עדו's פרופיל חפש הודעות אחרות של אמא של עדו גרסת הדפסה
 
mozal
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4947
נשלח בתאריך: 26/08/2009 בשעה 11:36 | IP רשוּם צטט את mozal

תודה על הקפצת הרעיון.

גם אני מחששני הפסטרמה ועדיין לא עשיתי למרות רצון רב שנים.

אולי התמונות המגרות שהוספת כאן יצליחו להניע אותי סוף סוף לחצות את המחסום הפסיכולוגי.

 



____________________________________
FAT is BEAUTIFUL
"מה זה חשוב? גם ככה הכל מתערבב בסוף בתוך הבטן..."
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה mozal's פרופיל חפש הודעות אחרות של mozal גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 26/08/2009 בשעה 12:20 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

תודה על הפידבקים

אם החטה תודה על הטיפים!
לפי מה שהבנתי מאחרים הכבישה גם עוזרת לריכוך הבשר, ואם משרים את הבשר לעוד יממה הוא יוצא רך יותר, אבל טרם ניסיתי.
ובנוגע למדחום - חשבתי למדוד אבל לא ידעתי לאיזה טמפרטורת לכוון, ייבדק בפעם הבאה

ומוזל שווה לנסות, זה ממש פשוט ושווה את העבודה, אני בטוחה שתאהב



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
אם החיטה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2741
נשלח בתאריך: 26/08/2009 בשעה 13:02 | IP רשוּם צטט את אם החיטה

fairy_mi כתב/ה:

תודה על הפידבקים

אם החטה תודה על הטיפים!
לפי מה שהבנתי מאחרים הכבישה גם עוזרת לריכוך הבשר, ואם משרים את הבשר לעוד יממה הוא יוצא רך יותר, אבל טרם ניסיתי.
ובנוגע למדחום - חשבתי למדוד אבל לא ידעתי לאיזה טמפרטורת לכוון, ייבדק בפעם הבאה

ומוזל שווה לנסות, זה ממש פשוט ושווה את העבודה, אני בטוחה שתאהב

 

מכיוון שהנוזל לא חודר באמת לבשר (כאמור פחות מסנטימטר וניתן לבדוק זאת ע"י תבלין צובע או כפי שעשיתי עם יין אדום), לא ברור לי כיצד הוא מרכך.

בפעמים הראשונות שהכנתי כן השריתי. פשוט החלטתי לנסות פעם אחת בלי וראיתי שהאיכות לא נפגמה כלל. מאז ויתרתי לגמרי על ה"כבישה".

 

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אם החיטה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אם החיטה גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/08/2009 בשעה 08:43 | IP רשוּם צטט את ווין תו

fairy_mi כתב/ה:

אופס קפצה תמונה בהודעה הראשונה - ווין תו את יכולה לתקן?

תזכורת - 3 תמונות בלבד בהודעה!!!



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
ווין תו
מנהל/ת פורום
מנהל/ת פורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
הודעות: 10555
נשלח בתאריך: 28/08/2009 בשעה 08:44 | IP רשוּם צטט את ווין תו

אם החיטה כתב/ה:
fairy_mi כתב/ה:

תודה על הפידבקים

אם החטה תודה על הטיפים!
לפי מה שהבנתי מאחרים הכבישה גם עוזרת לריכוך הבשר, ואם משרים את הבשר לעוד יממה הוא יוצא רך יותר, אבל טרם ניסיתי.
ובנוגע למדחום - חשבתי למדוד אבל לא ידעתי לאיזה טמפרטורת לכוון, ייבדק בפעם הבאה

ומוזל שווה לנסות, זה ממש פשוט ושווה את העבודה, אני בטוחה שתאהב

 

מכיוון שהנוזל לא חודר באמת לבשר (כאמור פחות מסנטימטר וניתן לבדוק זאת ע"י תבלין צובע או כפי שעשיתי עם יין אדום), לא ברור לי כיצד הוא מרכך.

בפעמים הראשונות שהכנתי כן השריתי. פשוט החלטתי לנסות פעם אחת בלי וראיתי שהאיכות לא נפגמה כלל. מאז ויתרתי לגמרי על ה"כבישה".

 

מסכימה עם M



____________________________________

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה ווין תו's פרופיל חפש הודעות אחרות של ווין תו גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 28/08/2009 בשעה 11:12 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

ווין תו - שמתי 3 תמונות! האחרונה עלתה פעמיים משום מה לכן ביקשתי להסיר

אם החטה - זה מה שאמרו לי כמה אנשים, אבל לאור הניסיון שלך אמיתות הדבר באמת מוטלת בספק... :)



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide