לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: מרקי חורף - מולוחיה שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 20/11/2007 בשעה 11:11 | IP רשוּם צטט את beagle

כן, כן, אני מתגייסת לענין הזה, של פרסום מאמרים, פוסטים, ובמקרה שלי, מתכון, באותו יום. רעיון מגניב, כבר אמרתי?

אז אפשר לקרוא על זה פה בתופינים, למשל, וכבר פורסם שם המרק הנבחר והוא אדום.

בבצק אלים טרם פורסם, מניחה שמאוחר יותר היום יופיע שם עוד.

ושלי הוא מרק משפחתי, מהצד המצרי של המשפחה.
כשהייתי ילדה, היינו קונים מולוחיה טריה, ומכינים סטוק לכל החורף. אמא שלי היתה מכסה את כל הרצפה של המרפסת בעיתונים, והיינו מניחים את גבעולי המולוחיה להתייבש בשמש. אחרי שהיו מתייבשים, היינו מפוררים אותם בין שתי כפות ידיים, ושומרים את המולוחיה לשימוש מאוחר יותר.

יש סיכוי שהמרק יהיה שונה כשיכינו אותו ממולוחיה טריה, אבל ככה אני זוכרת אותו, ועד היום אני קונה מולוחיה מיובשת וטחונה. היום כבר לא מייבשים על עיתונים ומפוררים ביד...

והמולחיה, כמו הכוסברה, היא נושא למחלוקת - או שאוהבים או ששונאים. היא מתאפיינת בטעם דומיננטי, ומעט ריריות, כמו במיה. אני מתה עליה.

אצלנו אוכלים אותה עם אורז לבן.



חומרים:
12 כוסות מרק עוף
3 בצלים גדולים שבושלו בשלמותם במרק העוף
2 פולקע מבושלים ממרק העוף
(אני מכינה סיר גדול של מרק עם העוף, הבצלים השלמים, כמה שיני שום, פטרוזיליה, ראש סלרי וגזר).

שמן לטיגון
בצל קצוץ גס
שיני שום קלופות ופרוסות מראש שום שלם (לא שום קצוץ, אלא פרוס, חשוב!)
2 כפות גדושות כוסברה טחונה (גרגירי כוסברה ולא עלים)
מלח, פלפל
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כוסות מולוחיה מיובשת טחונה

אורז לבן, להגשה

הכנה:
מטגנים את הבצל עד שצבעו זהוב. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את כל התבלינים, ומטגנים דקה.
חותכים את הבצל מהמרק לקוביות גסות, ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את המולוחיה, ואת המרק.
מהפולקע מורידים את העור ומפוררים את הבשר לתוך המרק.

מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהמולוחיה מתרככת - יכול לקחת כשעתיים ואף יותר.

מגישים עם אורז לבן.




ואתם יכולים לראות שאנטיגונה מתה על מולוחיה.

____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
yamcahol
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 02/10/2005
מדינה: Israel
הודעות: 930
נשלח בתאריך: 20/11/2007 בשעה 11:28 | IP רשוּם צטט את yamcahol

אנטיגונה? גדול
אני מנסה להבין איך כבשה סקוטית מתקשרת למרק מצרי, אבל אני מניחה שכבשה סקוטית, כמו כל כבשה, רואה ירוק, חושבת שזה עשב, וישר רצה לשם.

נראה מגרה מאוד, והתמונות מקסימות.

אמנם פורום מתכונים, אבל שרשור מרקים, והנה תרומתי לפרוייקט (מתכון לא תמצאו שם):
http://www.foodblog.co.il/article.asp?aid=683

 



____________________________________
לא סוגרת ת'פה. הבלוג שלי ב"סלונה"
http://www.saloona.co.il/losogeretape
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה yamcahol's פרופיל חפש הודעות אחרות של yamcahol גרסת הדפסה
 
זואית
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 14/11/2004
מדינה: Virgin Islands
הודעות: 1198
נשלח בתאריך: 20/11/2007 בשעה 13:11 | IP רשוּם צטט את זואית

beagle כתב/ה:
כן, כן, אני מתגייסת לענין הזה, של פרסום מאמרים, פוסטים, ובמקרה שלי, מתכון, באותו יום. רעיון מגניב, כבר אמרתי?

אז אפשר לקרוא על זה פה בתופינים, למשל, וכבר פורסם שם המרק הנבחר והוא אדום.

בבצק אלים טרם פורסם, מניחה שמאוחר יותר היום יופיע שם עוד.

ושלי הוא מרק משפחתי, מהצד המצרי של המשפחה.
כשהייתי ילדה, היינו קונים מולוחיה טריה, ומכינים סטוק לכל החורף. אמא שלי היתה מכסה את כל הרצפה של המרפסת בעיתונים, והיינו מניחים את גבעולי המולוחיה להתייבש בשמש. אחרי שהיו מתייבשים, היינו מפוררים אותם בין שתי כפות ידיים, ושומרים את המולוחיה לשימוש מאוחר יותר.

יש סיכוי שהמרק יהיה שונה כשיכינו אותו ממולוחיה טריה, אבל ככה אני זוכרת אותו, ועד היום אני קונה מולוחיה מיובשת וטחונה. היום כבר לא מייבשים על עיתונים ומפוררים ביד...

והמולחיה, כמו הכוסברה, היא נושא למחלוקת - או שאוהבים או ששונאים. היא מתאפיינת בטעם דומיננטי, ומעט ריריות, כמו במיה. אני מתה עליה.

אצלנו אוכלים אותה עם אורז לבן.



חומרים:
12 כוסות מרק עוף
3 בצלים גדולים שבושלו בשלמותם במרק העוף
2 פולקע מבושלים ממרק העוף
(אני מכינה סיר גדול של מרק עם העוף, הבצלים השלמים, כמה שיני שום, פטרוזיליה, ראש סלרי וגזר).

שמן לטיגון
בצל קצוץ גס
שיני שום קלופות ופרוסות מראש שום שלם (לא שום קצוץ, אלא פרוס, חשוב!)
2 כפות גדושות כוסברה טחונה (גרגירי כוסברה ולא עלים)
מלח, פלפל
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כוסות מולוחיה מיובשת טחונה

אורז לבן, להגשה

הכנה:
מטגנים את הבצל עד שצבעו זהוב. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את כל התבלינים, ומטגנים דקה.
חותכים את הבצל מהמרק לקוביות גסות, ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את המולוחיה, ואת המרק.
מהפולקע מורידים את העור ומפוררים את הבשר לתוך המרק.

מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהמולוחיה מתרככת - יכול לקחת כשעתיים ואף יותר.

מגישים עם אורז לבן.




ואתם יכולים לראות שאנטיגונה מתה על מולוחיה.


אני מתה על מתכונים נוסטלגיים! הרגת אותי מצחוק עם התמונות... ואני חוששת אנטיגונה משירה מהצמר שלה למרכז המרק. ככה זה, חורף, אז השיער נושר.

מרק משלי (או, ליתר דיוק, של אחותי תולי המסרבת לתת כמויות מכל וכל). בלי תמונה, קצת פחות יייחודי אבל מאוד מוצלח מסוגו:

מרק בטטה

חומרים:

בצל
שום
מעט שמן או חמאה
בטטות
מים
חלב או שמנת מתוקה לבישול
לתיבול: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ורוטב סויה
להגשה: שמיר קצוץ / פטרוזיליה קצוצה ושברי אגוזי מלך

הכנה:

מטגנים בצל בשמן/חמאה, מוסיפים פרוסות שום וממשיכים לטגן עד הזהבה.
מוסיפים קוביות בטטה גדולות למדי ומוסיפים מים תוך כיסוי קוביות הבטטה.
מרתיחים ומבשלים עד לריכוך הבטטה.
מרסקים במעבד מזון ידני.
מוסיפים חלב או שמנת מתוקה
מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ורוטב סויה.
מקשטים בשמיר/פטרוזיליה ובאגוזים.


____________________________________
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה זואית's פרופיל חפש הודעות אחרות של זואית גרסת הדפסה
 
לישר
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3503
נשלח בתאריך: 20/11/2007 בשעה 21:34 | IP רשוּם צטט את לישר

מרק קימל

שלב א'
4 כפות קימל
3 כוסות מים

שלב ב'
1 כף שמן
כף קמח רגיל
1 כף אבקת מרק
3 כוסות מים

שלב ג'
שקדי מרק

אופן ההכנה:

שלב א'
מרתיחים את המים והקימל 10 דק' לפחות לאחר מכן מסננים את הקימל ושומרים את המים בצד.

שלב ב'

עושים רביחה השמן, קמח ואבקת מרק.
מוסיפים את המים ומערבבים טוב שלא יהיו גושים ומוסיפים את המים של הקימל מביאים לרתיחה עד שהמרק מתחיל להתקשות.

הגשה:
מוזגים את המרק לקערית ומעל מפזירים שקדי מרק.

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לישר's פרופיל חפש הודעות אחרות של לישר גרסת הדפסה
 
mozal
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 4950
נשלח בתאריך: 21/11/2007 בשעה 07:29 | IP רשוּם צטט את mozal

טוב, סליחה. סליחה.

אתמול לא יכולתי. וכרגיל, כמו בברכות יום הולדת, אני תמיד נתקל בזה למחרת לכל המוקדם. אין לי תירוץ מוצלח. אפילו קיבלתי תזכורת בדיוור ישיר. באמת סליחה.

מרק פטריות.

סלסלת שמפיניון
סלסלת פורטבלה
50 גרם שיטקה מיובשות - להשרות שעתיים במים פושרים.
סלסלת פטריות ירדן
50 גרם פטריות יער מיובשות - להשרות שעתיים במים פושרים

2 גזרים בינוניים - מגוררים
כרישה אחת לא גדולה - רק החלק הלבן פרוס דק-דק.
קישוא חתוך לגפרורים (או קוביות)
חמאה לטיגון (כשלוש כפות)
שתי כפות קמח
מלח ופלפל לתיבול
מעט אגוז מוסקט טחון או מגורר. מעט! (אפשר ג'ינג'ר מגורר במקום)

כוס יין אדום

הכנה:

לחתוך את כל הפטריות לפרוסות או חצאי פרוסות. לחמם בסיר את החמאה. להכניס את הכרישה והגזר ולערבב שתיים שלוש דקות על אש בינונית, להוסיף את הקמח ולערבב עוד דקה או שתיים. להזהר שלא ישרף! להוסיף את כל הפטריות והקישוא. להוסיף מים לכיסוי. לא יותא מכיסוי. להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש קטנה כ-40 דקות. להמליח ולפלפל לפי הטעם. להוסיף את הג'ינג'ר (עניין של טעם, אפשר גם בלי). לאחר שלוש דקות לטעום ולהוסיף מעט מלח אם צריך. לכבות את האש ולהוסיף פנימה את היין. לכסות שוב לעשר דקות ללא אש.
בתאבון.



____________________________________
FAT is BEAUTIFUL
"מה זה חשוב? גם ככה הכל מתערבב בסוף בתוך הבטן..."
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה mozal's פרופיל חפש הודעות אחרות של mozal גרסת הדפסה
 
Spring-f
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/08/2005
מדינה: Israel
הודעות: 2450
נשלח בתאריך: 21/11/2007 בשעה 16:37 | IP רשוּם צטט את Spring-f

 

מי שקראו את הספר "המולוחייה של אמא" (ג'וד האם שומעת??? ... ) יזכרו ודאי את הצגת היחיד של ... (שכחתי את שמו כרגע, אגגל ואוסיף בהמשך) המבוססת על ספרו ושבמהלכה הכין את המרק המדהים הזה ולאחר ההצגה זכינו לטעום את התוצאה. זוכרת ששנים המחשבה על מרק רירי עשתה לי רע עד הטעימה ההיא המופלאה. באחד הימים כשנסעתי הביתה (ואדי ערה) ראיתי לצידי הכביש שהשכנים מוכרים את העשב אך לא יצא לי לעצור ולקנות כדי לנסות להכין בבית. כעת כשיש לי את המתכון מסודר, אחפש את העלים הירוקים ואנסה את מזלי.

אנטיגונה לו הייתי ...  מההההה ...



____________________________________
"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד כי הדבר החשוב באמת סמוי מן העין".

מדברי השועל בספר "הנסיך הקטן"
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Spring-f's פרופיל חפש הודעות אחרות של Spring-f גרסת הדפסה
 
Spring-f
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/08/2005
מדינה: Israel
הודעות: 2450
נשלח בתאריך: 21/11/2007 בשעה 16:39 | IP רשוּם צטט את Spring-f

Spring-f כתב/ה:

 

מי שקראו את הספר "המולוחייה של אמא" (ג'וד האם שומעת??? ... ) יזכרו ודאי את הצגת היחיד של ... (שכחתי את שמו כרגע, אגגל ואוסיף בהמשך) המבוססת על ספרו ושבמהלכה הכין את המרק המדהים הזה ולאחר ההצגה זכינו לטעום את התוצאה. זוכרת ששנים המחשבה על מרק רירי עשתה לי רע עד הטעימה ההיא המופלאה. באחד הימים כשנסעתי הביתה (ואדי ערה) ראיתי לצידי הכביש שהשכנים מוכרים את העשב אך לא יצא לי לעצור ולקנות כדי לנסות להכין בבית. כעת כשיש לי את המתכון מסודר, אחפש את העלים הירוקים ואנסה את מזלי.

אנטיגונה לו הייתי ...  מההההה ...

אאוריקה !!!

המולוחייה של אמא, הנה:

 http://www.book4book.co.il/catalog.php?id=1213

משום מה נכתב בספר מולוכיה בעוד שלי זכור מאז ומתמיד שאת השם כותבים באות ח'.



____________________________________
"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד כי הדבר החשוב באמת סמוי מן העין".

מדברי השועל בספר "הנסיך הקטן"
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Spring-f's פרופיל חפש הודעות אחרות של Spring-f גרסת הדפסה
 
Spring-f
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/08/2005
מדינה: Israel
הודעות: 2450
נשלח בתאריך: 21/11/2007 בשעה 16:40 | IP רשוּם צטט את Spring-f

Spring-f כתב/ה:
Spring-f כתב/ה:

 

מי שקראו את הספר "המולוחייה של אמא" (ג'וד האם שומעת??? ... ) יזכרו ודאי את הצגת היחיד של ... (שכחתי את שמו כרגע, אגגל ואוסיף בהמשך) המבוססת על ספרו ושבמהלכה הכין את המרק המדהים הזה ולאחר ההצגה זכינו לטעום את התוצאה. זוכרת ששנים המחשבה על מרק רירי עשתה לי רע עד הטעימה ההיא המופלאה. באחד הימים כשנסעתי הביתה (ואדי ערה) ראיתי לצידי הכביש שהשכנים מוכרים את העשב אך לא יצא לי לעצור ולקנות כדי לנסות להכין בבית. כעת כשיש לי את המתכון מסודר, אחפש את העלים הירוקים ואנסה את מזלי.

אנטיגונה לו הייתי ...  מההההה ...

אאוריקה !!!

המולוחייה של אמא, הנה:

 http://www.book4book.co.il/catalog.php?id=1213

משום מה נכתב בספר מולוכיה בעוד שלי זכור מאז ומתמיד שאת השם כותבים באות ח'.

ושכחתי ... הסופר כמובן ניסים זוהר, שהיה מצויין בהצגת היחיד של עצמו.

 



____________________________________
"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד כי הדבר החשוב באמת סמוי מן העין".

מדברי השועל בספר "הנסיך הקטן"
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה Spring-f's פרופיל חפש הודעות אחרות של Spring-f גרסת הדפסה
 
nira5
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3055
נשלח בתאריך: 21/11/2007 בשעה 22:38 | IP רשוּם צטט את nira5

 

Spring-f כשהשם הוא לא עיברי זה לא משנה איך כותבים אותו בכל מקרה זו לא טעות.

וביגל - השנה לא בא לפי ולו טיפת מולוחיה , לא היה מי שיביא לנו ואת היבשה אנחנו לא אוהבים מתה על הצבע הירוק ירוק  כשהוא טרי.

אגב יוצאי פולניה והונגריה במחוזותינו מאוד מאוד אוהבים! ולנו הוא לא יוצא רירי בכלל!



____________________________________
     
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה nira5's פרופיל חפש הודעות אחרות של nira5 גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 22/11/2007 בשעה 18:45 | IP רשוּם צטט את beagle

אשמח למתכון ממולוחיה טריה.
איפה קונים?


____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
nira5
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3055
נשלח בתאריך: 22/11/2007 בשעה 20:53 | IP רשוּם צטט את nira5

 

מולוחיה טריה קונים בשוק בד"כ לא מכירה את האזור שלכם, כאן משהו מביא לי מהשוק בעכו.

ומקבלת אותה שטופה ונקיה מוכנה לקיצוץ, ובעונה יש בשפע - העונה מתחילה מחודש יוני עד ספטמבר.

מעולם לא ניסיתי את המיובשת

 



____________________________________
     
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה nira5's פרופיל חפש הודעות אחרות של nira5 גרסת הדפסה
 
nira5
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3055
נשלח בתאריך: 22/11/2007 בשעה 20:59 | IP רשוּם צטט את nira5

 

ביגל סורי,

מתכון ממלוחויה טריה זהה למולוחיה מיובשת ממש אותו התהליך שציינת בהכנת המרק

וללא ראש הסלרי וללא הגזר - התוספות הללו אינן ממקור המתכון, והשום כתוש ולא פרוס.



____________________________________
     
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה nira5's פרופיל חפש הודעות אחרות של nira5 גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide