לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: ערימה שצריך להיפטר ממנה... שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:05 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

טארט משמשים פשוט נפלא. וקל להכנה.

המשמשים הטריים והחמצמצים משתלבים בצורה מושלמת עם מלית הפרנג'יפאן

הם מבחינת הטעם והן מבחינת שילוב המרקמים יחד עם בצק השקדים הקראנצ'י

והתוצאה... ללקק את האצבעות!

בצילום המצורף הוא נראה די מוזנח, אבל במציאות הוא פשוט טארט יפהפה

 

 

טארט משמשים - להכין מהר לפני שייגמר

 

 

המרכיבים 10) מנות):

לבצק:

125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1/3 כוס אבקת סוכר

1 ביצה בטמפרטורת החדר, מוקצפת קלות

קליפה מגוררת

מ1/2- לימון

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כוס ו2- כפות שקדים טחונים דק

קורט מלח

לקרם שקדים:

75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס שקדים טחונים דק

1/2 כוס שקדים קצוצים לשבבים דקים

1 ביצה

1/3 כוס קמח

להרכבה:

750 גרם משמשים מגולענים וחצויים

1/2 1 כפות סוכר

אבקת סוכר לקישוט

הכלים: תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

הבצק: בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר 2-1 דקות, רק עד שהתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים את הביצה וקליפת הלימון, ומקציפים 30 שניות עד שהביצה כמעט מעורבבת פנימה (התערובת מתפרקת מעט.( בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, השקדים הטחונים והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה, בפעמיים, ומקציפים 10 שניות בכל פעם, עד שהתערובת חלקה ואחידה. מעצבים מהבצק עיגול שטוח, עוטפים בניילון, ומניחים במקרר לפחות 1 שעה. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות.( מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, ומרפדים בו את התבנית. דוקרים את הבצק במזלג ואופים כ20- דקות עד שהבצק יבש ובצבע זהוב-בהיר. מצננים על רשת.

קרם שקדים: בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השקדים הקצוצים. מוסיפים את הביצה ומקציפים, ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבלים בקצרה, רק עד שהתערובת מתאחדת.

הרכבה: מחממים תנור טורבו לחום בינוני 180) מעלות.( מורחים את קרם השקדים מעל לבצק. מניחים את חצאי המשמשים בעמידה, צמודים זה לזה בעיגולים - מתחילים מהעיגול החיצוני כלפי פנים. בוזקים 1/2 1 כפות סוכר מעל המשמשים ואופים במרכז התנור כ30- דקות או יותר עד שקצוות המשמשים מתחילים להשחים. מורידים את הטמפרטורה לחום בינוני-נמוך 160) מעלות,( וממשיכים לאפות עוד 20 דקות או יותר, עד שקרם השקדים אפוי ובצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא על רשת. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר לקישוט דרך מסננת, ומגישים.

מקור המתכון+תמונה: רוני ונציה
רשמה:
fairy_mi

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:10 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוגיות עשירות ונפלאות, עם ארומה נפלאה של קוקוס ואגוזים קלויים.
הפעם החלטתי לוותר על הכנת המלית המצורפת,
והכנתי מחציתם במלית של נוטלה, והמחציתם במלית ריבת חלב.
באמת נהדרות


עוגיות סנדוויץ' קרמל

 

החומרים:
לבצק:

1/2 כוס קוקוס קלוי

1/2 כוס פקאנים קלויים קלות וטחונים

225 גר' חמאה מרוככת

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח רגיל

1/2 כפית מלח

לקרמל:

2/3 כוס סוכר

3 כפות מים

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 כפות חמאה

אופן ההכנה:
הבצק: בקערה (אפשר של המיקסר עם הגיטרה) להקציף את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד שבהיר ותפוח. להוסיף בהדרגה תוך ערבוב את כל חומרי הבצק, לחלק את הבצק ל-2, ליצור כדור מכל חלק ולשטח לדיסק (יהיה קל יותר לרדד) להכניס למקרר ל-30-45 דק'.

לקמח קלות משטח רידוד, ומערוך, לרדד בזהירות את הבצק ולהקפיד מדי פעם לשחררו ממשטח העבודה, להשתדל להוסיף כמה שפחות קמח שעלול להקשות את המאפה.

בעזרת חותכן עוגיות לחתוך עיגולים, חצי מהם לחתוך באמצע חור. להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה...לצנן במקרר מספר דקות, בינתיים לחמם התנור ל-175 מעלות, להכניס לתנור ל-10-15 דקות, ולעקוב שלא ישחימו אלא רק יקבלו צבע זהוב., להוציא ולצנן.

הקרמל: בסיר לשים את הסוכר והמים ולחם על אש בינונית גבוהה ולערבב, להביא לרתיחה לבשל עד לצבע חום (להיזהר שלא ייחרך), להוריד מהאש ובזהירות להוסיף מיד את השמנת והחמאה ולערבב.להעביר את הקרמל לקערה ולצנן.
להניח על עיגול שלם כפית מהקרמל ולכסות בעיגול עם החור. ניתן לזלף מלמעלה קישוט של קרמל ע"י זילוף עם מזלג.

הערות שלי(fairy):

הכנה: הכמויות במתכון מספיקות לארבע תבניות מלאות, 2 עם חור ו-2 בלי, מה שיוצר לנו בסופו של דבר 2 תבניות של עוגיות פרופר. קל להכנה וטעים. קוקוס ופקאן- קולים צ'יק צ'ק על מחבת חמה. לא לפחד מהקרמל, ממש פשוט.


מקור המתכון: מרתה סטיוארט

רשמה: אמירה



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:11 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוגה נהדרת, גבוהה יפה וטעימה.

ברגע האחרון במהלך ההכנה החלטתי שלא מתחשק לי שהגבינה תקבל טעם של יוגורט מוקה אז השתמש רק בקלואה ולא הוספתי נס קפה.

בנוסף לאחר שהעוגה היתה מוכנה נתתי לה ציפוי אפוי של שמנת חמוצה,

ומעל זילפתי פסים של גנאש שוקולד מריר-קלואה, וקישטתי בפולי קפה. נפלא, העוגה זכתה להתלהבות.

 

 

עוגת בראוני-גבינה קפוצ'ינו

 

המרכיבים (12-14 מנות):

 

לתחתית בראוני: 

125 גרם שוקולד מריר, קצוץ

125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כפית אספרסו נמס ("נסטלה")

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

2/3 כוס 150) גרם) סוכר

2 ביצים

1/2 כוס 70) גרם) קמח

1 כף קקאו, מנופה

 

לקרם גבינה:

672 גרם גבינת שמנת (30%) בטמפרטורת החדר, מנוקזת מנוזלים

1/2 1 כוסות 300) גרם) סוכר

1 כף תמצית וניל טהור

1/2 2 כפיות אספרסו נמס ("נסטלה,(“ מומסות ב-2 כפיות מים חמים

2 כפות ליקר קפה "קלואה“

1/2 כוס 125) מ“ל) שמנת חמוצה

1 כף קורנפלור, מנופה

4 ביצים

פולי קפה מצופים בשוקולד, לקישוט (לא הכרחי)

 

הכלים:

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס“מ ובגובה 7.5 ס“מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

 

התחתית: 

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות).

עוטפים את התבנית מבחוץ בשכבת נייר אלומיניום עבה.

ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים (בן מרי.( מעבירים לקערה בינונית-גדולה ומוסיפים את האספרסו, הווניל והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים במטרפה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים נמרצות במטרפה לאחר כל הוספה עד שהתערובת אחידה. ממשיכים לערבב עוד 1 דקה. מוסיפים את הקמח ואת הקקאו ומערבבים בקצרה רק עד שהם נספגים.

מעבירים לתבנית ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את התבנית על רשת. לא מכבים את התנור.

 

קרם הגבינה: 

בקערת מיקסר מערבלים את הגבינה בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית־נמוכה כ-1/2 1 דקות עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הווניל, נוזל האספרסו, ה“קלואה,“ השמנת החמוצה והקורנפלור ומערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מעבירים לתבנית מעל לתחתית הבראוני.

אופים באמבט מים: מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד לגובה כ-3 ס“מ מדפנות תבנית העוגה. אופים 65-70 דקות עד שהעוגה די יציבה אבל עדיין מעט רוטטת (אבל לא נוזלית.( מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כ-15 דקות בתנור עם דלת מעט פתוחה. מוציאים בזהירות את תבנית העוגה מהתבנית עם המים ומצננים צינון מלא מעל לרשת. מניחים במקרר כל הלילה. לפני ההגשה אפשר לקשט בפולי קפה מצופים שוקולד.

 

מקור המתכון+תמונה: רוני ונציה

רשמה: fairy_mi

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:13 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

אין, אין, אין על הקוקוסיות האלה!
פשוט נהדרות.
למי שאוהב קרם שוקולד עשיר, להכפיל לפחות את כמויות הציפוי

 

 

קוקוסיות קלות הכנה

 

לקלתית:

30 גר' פקאנים או שקדים מולבנים

70 גר' ביסקוויטים

15 גר' סוכר חום בהיר דמררה

40 גר' חמאה מומסת

 

למלית:

1 פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)

20 גר' חמאה

30 מ"ל פינה קולדה (אפשר להמיר בחלב קוקוס או בחלב רגיל)

50 מ"ל חלב

250 גר' קוקוס טחון

 

לציפוי:

100 גר' שוקולד חלב

25 גר' חמאה

2 כפות חלב

1 כפית סירופ תירס (לא חובה)

 

כלים:

תבנית מלבנית קטנה של טוסטר (20X25 ס"מ לערך), מרופדת בנייר אפייה

 

 

אופן ההכנה:

 

לקלתית:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

קולים פקאנים או שקדים על מחבת ללא שמן עד שמתחילים להשחים.

טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים והסוכר.

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לפירורים לחים.

מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים לאפייה למשך כ-15 דקות,כך שהקלתית מקבלת צבע שחום בהיר יפה. מניחים להצטנן.

 

למלית:

יוצקים החלב המרוכז לקערה בינונית. מוסיפים את החמאה ומעבירים לחימום קצר במיקרוגל כך שהחמאה תימס והחלב יהיה חם ודליל יותר. מוסיפים את הפינה קולדה ואת החלב הרגיל ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומשטחים בצורה אחידה על גבי הקלתית הצוננת. מעבירים לקירור.

 

לציפוי:

ממיסים השוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חמאה ובוחשים עד שנמסה לחלוטין. מוסיפים חלב וסירופ תירס ומערבבים. נותנים להצטנן מעט ויוצקים על המלית הצוננת בשכבה דקה ואחידה. משאירים בקירור שיתייצב לחלוטין.

חותכים לקוביות קטנות. שומרים בקירור. (אפשר להוציא מהמקרר זמן קצר לפני ההגשה כי הן טעימות יותר בטמפרטורת החדר כשהן רכות מאוד).

 

מקור המתכון: fairy_mi

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:14 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

לאחר חזרתי מאמסטרדם, אני עדיין חווה התמכרות גדולה לפנקייקים גדושים בהרבה הרבה מייפל, אז היה רק טבעי שיתחשק לי להכין עוגיות כאלה.

לא היה לי זמן לכתוב משלי אז החלטתי לאמץ מתכון לעוס של קרין גורן שנשמע לי מצוין.

התוצאה נפלאה, גירסה קלאסית לעוגיות חמאה נימוחות בתוספת של מעט מייפל יצרה עוגיות נפלאות במתיקות עדינה, לא מתוקות מדי, חמאתיות ונמסות בפה, עם הפתעות קטנות של אגוזים.

אני הוספתי עוד מייפל, לדעתי בכמות כפולה, על מנת שהטעם יהיה מורגש דיו.

כמו כן באבקת הסוכר לציפוי הוספתי מעט קינמון. השילוב נפלא. מומלץ בחום.

 

 

עוגיות מייפל פקאן

חומרים:

 200 גר' חמאה רכה

1/4 כוס סוכר חום דמררה (50 גר')

2 כפות סירופ מייפל (40 גר')

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח רגיל (280 גר')

קמצוץ מלח

200 גר' אגוזי פקאן טחונים גס
אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פקאנים ומעבדים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית

מרופדת בנייר אפייה. אופים 20 דק', עד שמתחיל להזהיב, אבל עדיין בהיר.

מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.

 

הערות שלי (fairy):

עוגיות נפלאות במתיקות עדינה, לא מתוקות מדי, חמאתיות ונמסות בפה, עם הפתעות קטנות של אגוזים. אני הוספתי עוד מייפל, לדעתי בכמות כפולה, על מנת שהטעם יהיה מורגש דיו. כמו כן באבקת הסוכר לציפוי הוספתי מעט קינמון. השילוב נפלא.

הכמות מספיקה לכ-40 עוגיות, 2 תבניות מלאות. העוגיות לא מתפשטות הרבה אז אפשר להתקמצן עם הרווחים.


מקור המתכון: קרין גורן



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:14 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

בחופשה האחרונה שלי באמסטרדם,

היתה מסעדה בה זללנו רבות, שהגישה פנקייק בגודל של צלחת ענקית.

כמובן שהתמכרנו קשות ומיד כשהגענו לארצה התחלתי להכין לנו פנקייקס לקינוח בגירסת האקסטרה-לארג',
מנה שהפכה אורחת קבע בביתנו
אחחח זה מעולההההה, מבטיחה לצלם בהקדם...

הפיכת הפנקייק הענק, בעיקר אם הוא עבה, דורש מעט מיומנות.

לכן מומלץ בפעמים ראשונות להכין פנקייק דק יותר.

 

 

 

פנקייק הולנדי ענק

 

החומרים:

125 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם חלב)

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל אמיתית

115 גר' קמח תופח

2 כפות סוכר

להגשה:

סירופ מייפל

גלידת וניל משובחת

אגוזי מלך קצוצים

 

כלים:

מחבת טפלון גדולה

 

אופן ההכנה:

טורפים יחד שמנת, ביצה, שמן ותמצית וניל לבלילה אחידה.

מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את הסוכר וטורפים בעזרת מטרף יד לבלילה חלקה.

מניחים במקרר למשך כשעה.

מחממים היטב מחבת טפלון משומנת קלות קלות על להבה גבוהה.

כשהמחבת חמה יוצקים את כל הבלילה אל תוך המחבת ומנמיכים את החום.

נותנים להיטגן באיטיות עד שבבלילה נוצרות בועות, וכשנרים את קצה הפנקייק בעזרת המזלג נוכל לראות כי הוא שחום. בעדינות רבה ובמהירות הופכים את הפנקייק לצידו השני, ונותנים לו להיטגן מעט עד שמשחים. מעבירים בעדינות לצלחת גדולה ושטוחה.

יוצקים מיד כמות גדולה של סירופ מייפל על הפנקייק, מניחים במרכז 3 כדורי גלידת וניל ויוצקים מעל הכל אגוזים קצוצים. זוללים בתיאבון...


מקור המתכון: fairy_mi

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:15 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

התחשק לי מאוד קיש בצל משובח, כזה בנוסח אלזס.

אבל גם התחשק לי נורא קיש עם בייקון ושמנת, בנוסח לוריין...

אז החלטתי לאחד את שני החבלים לאחד,

בדמותו של קיש אלזס לוריין – קיש בצל מתקתק ונפלא, טובע בשמנת ופיסות של בייקון.

נפ-לא.

 

 

 

קיש בצל נוסח אלזס-לוריין

החומרים:

 

לבצק:

125 גר' חמאה קרה, בקוביות

2/3 1 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1 חלמון

2  כפות שמנת מתוקה או שמנת לבישול

למלית:

5 בצלים גדולים

2 כפות שמן

50 גר' חמאה

מלח

100 גר' בייקון

3 ביצים טרופות

2 שמנת מתוקה או שמנת לבישול (פחות 2 כפות מהבצק)

2 כפות גדושות קמח תופח

80 גר' קשקבל מגוררת

20 גר' פרמז'ן מגורר
פלפל לבן טחון

 

כלים:

תבנית טוסטר גדולה סטנדרטית, 30X35 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

 


אופן הכנה:

 

לבצק:

מעבדים יחד חמאה עם קמח ומלח לבצק פירורי.

מוסיפים חלמון ושמנת מתוקה ומעבדים לבצק חלק.

משטחים על תחתית התבנית, מחוררים במזלג ומעבירים לקירור.

 

למלית:

קולפים את הבצלים,חוצים אותם לאורכם וחותכים לרצועות עבות. מפרידים כל רצועה לשכבות נפרדות בצל.

ממיסים החמאה יחד עם השמן בסיר גדול על חום גבוה בלהבה נמוכה, מוסיפים את הבצלים עם מעט מלח, ומאדים בסיר מכוסה למשך שעה עד שמתרככים ומשחימים, מערבבים מדי פעם. אם לאחר שעה הבצלים עדיין זהובים, להגביר את הלהבה ולהשחים אותם. מצננים.

מטגנים את רצועות הבייקון עד שמשחימים ופריכים, מצננים ומפוררים לחתיכות קטנות.

טורפים ביצים ומוסיפים שמנת מתוקה, קמח, קשקבל, פרמז'ן, פלפל לבן ומעט מלח.

מערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הבצלים ואת הבייקון ומשטחים בתבנית.

אופים בחום בינוני-נמוך 160 מעלות למשך 40 דקות.

 

מקור המתכון: fairy_mi (בהשראת שרי אנסקי)



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
לישר
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3503
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:15 | IP רשוּם צטט את לישר

אם את רוצה להיפטר אז יכולת להעביר אלי הכל .

מעורר תאבון וכרגיל אין עליך.

לפחות עכשיו אני יודעת אילו עוגיות אני מכינה לשבת , חן חן.
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לישר's פרופיל חפש הודעות אחרות של לישר גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:16 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

פיתרון טעים לכמה ימים, עבור שני הגרגרים - אני והחבר

 

פאייה לכל השבוע

 

החומרים:

 

לסיר אורז גדול:

1 ק"ג אורז

1 בצל גדול

שום כתוש
500 גר' פלפלים אדומים

250 גר' אפונה עדינה

250 גר' גזר גמדי

כמה כפיות כורכום

מלח, פלפל

מעט צ'ילי יבש

1.5 ליטר ציר עוף (אם יש ציר דגים עדיף)

100 גר' קוקוס טחון (לא חובה)


לפאייה:

קלאמרי

שרימפסים

בייקון

קבנוס

נקניקיות פרנקפורט

שום כתוש

מעט צ'ילי יבש

מלח, פלפל

קצת מיץ לימון


אופן ההכנה:

לאורז:

שוטפים את האורז ומניחים להתייבש. מטגנים בצל בשמן זית להזהבה. מוסיפים שום כתוש ומטגנים דקה. קוצצים פלפלים ומוסיפים לסיר, יחד עם האפונה והגזר. מאדים יחד כמה דקות. מוסיפים את האורז, את התבלינים, את ציר העוף ואת הקוקוס ומבשלים עד שמוכן. מצננים.

 

לפאייה:

מטגנים בשמן זית את הבשרים השונים, כל אחד ברמת הטיגון לה הוא זקוק.

מערבבים הכל יחד במחבת עמוקה ומוסיפים שום כתוש, צ'ילי יבש, מלח, פלפל וסחיטה יפה של מיץ לימון.

מוסיפים למחבת כמות האורז הרצויה לנו למנה מתוך הסיר ומקפיצים יחד.

 

מקור המתכון: fairy_mi



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:17 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוף פשוט נפלאאאאאאא, ארוחה שלמה קלה מאוד להכנה.
אני הכנתי את המלית הראשונה.




עוף ממולא באורז

מתכון לעוף ממולא באורז עם שני סוגי מלית לבחירתכם.
מצרכים:

1 עוף גדול.

למשרה:
¼ כוס שמן זית
½ כפית אבקת שום
1 כפית אבקת מרק עוף
¼ כפית פפריקה
½ כפית דבש
½ כפית אורגנו יבש

למלית מס` 1:
1 כוס אורז שטוף.
1 בצל בינוני קצוץ
¾ כפית קינמון
¾ כפית זנגביל יבש טחון
¼ כפית פלפל שחור
4-5 מחטי זעפרן שרויים במעט מים חמים
2 כפות צנוברים קלויים קלות (אפשר גם להחליף בשקדים פרוסים קלויים קלות)
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
3 משמשים יבשים קצוצים דק (לא הכרחי)
1 כפית שטוחה מלח
11/2 כוסות מרק צח

אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולהזהיב את הבצל, לערבב בעדינות עם האורז להוסיף קינמון, זנגביל, פלפל שחור זעפרן ומלח ולערבב קלות. להוסיף את המרק הצח ולבשל עד שמוכן.
לחכות שיתקרר בסיר עם מכסה פתוח לפחות חצי שעה ולערבב את הפטרוזיליה הצנוברים והמשמשים הקצוצים.

מלית מס` 2:
1 כוס אורז שטוף
1 בצל בינוני קצוץ
½ סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
5 גרם פטריות פוריצ`יני מושרות במים וסחוטות (לשמור את מי השרייה).
2 גבעולי טימין טרי (עלים בלבד)
פלפל שחור גרוס טרי
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
11/2 כוסות מרק צח
מלח


אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולהזהיב קלות את הבצל, להוסיף את שני סוגי הפטריות והטימין ולטגן עוד כ 4 דקות, להמליח ולפלפל. לערבב בעדינות עם האורז. להוסיף את המרק הצח ולבשל עד שמוכן. לחכות שיתקרר בסיר עם מכסה פתוח לפחות חצי שעה ולערבב את הפטרוזיליה.


למלא את העוף במלית דרך הפתח הרחב לדחוס היטב ולקשור את הפתח.
למרוח את העוף במשרה ולאפות בגריל על כ 220 מעלות כשעתיים, חצי שעה כל צד.


מקור המתכון: ירון1

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:18 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

חטיף קטן שהכנתי לאירוח אצל חברים,

היתרון הגדול שלו שהוא גם מהיר מאוד להכנה,

גם לא מסובך - כך שאין מקום לטעויות,

והתוצאה המתקבלת טעימה ונהדרת.

הוא קיבל קריאות התלהבות וחוסל תוך שנייה.

 

אני הגשתי בצלחת גדולה, כאשר במרכזה קערית עם רוטב טריאקי, ומסביב ערימות הפטריות. זה ילך יופי גם עם רטבים אחרים כמו צ'ילי מתוק, מיונז פיקנטי, רוטב על בסיס שמנת חמוצה, ואפילו סתם קטשופ.

בכל מקרה לדעתי כדאי להגיש עם רוטב שישדרג את הטעם וישתלב יפה עם המרקם.

 

הערות נוספות ר"מ.

 

 

 

 

פטריות מצופות של שיגריס

 

החומרים:

פטריות שמפיניון שלמות טריות

1 כוס קמח לבן

2 ביצים

1 כוס פירורי לחם

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

שוטפים פטריות שמפיניון שלמות ומסננים.

מכינים 3 קערות (כמו לשניצל)-

1) קמח   2)  ביצים טרופות  3) פירורי לחם עם שומשום.

מכניסים לקערה ראשונה עם הקמח (ואפילו לתוך שקית עם קמח) את הפטריות ומערבבים אותן בקמח (כל פעם כמות קטנה של פטריות) כך שתכוסנה מכל הכיוונים.
מעבירים לקערת הביצים וטובלים כל פטריה כך שתכוסה בביצה.
מכניסים לקערה אחרונה (ושוב - אפשר בשקית, להכניס, לסגור ולנענע) של קמח ושומשום ומצפים את הפטריות.
מכינים שמן לטיגון עמוק (בסיר קטן) וכשהשמן חם (לא שרוף!) מורידים את האש לבינונית-נמוכה ומכניסים את הפטריות בכמויות קטנות. משך הטיגון קצר מאד (דקה -שתיים) ותלוי בחום השמן אז להכין ביד כף מסננת (כזו עם חורים/חריצים) כדי שמייד כשרואים שהציפוי מזהיב מוציאים לצלחת ומספיגים בניירות סופגים.
הפטריות יוצאות מאד עסיסיות מבפנים וזה תענוג.
לאכול כמה דקות לאחר הטיגון ולא לשמור.

 

הערות שלי .(fairy):

כמות הציפוי כאן, כולל דילול של הביצים בשמנת מתוקה, הספיקה לי לשתי סלסילות של פטריות. כמובן שחייבים להשתמש בפטריות טריות, לא לחשוב אפילו על משומר,

ורצוי לבחור סלסילות של פטריות קטנות יחסית. לפירורים השתמשתי ב"פירורית זהב" הפריכה במיוחד וזה נתן תוצאה נהדרת. את פירורי הלחם חייבים לדעתי לתבל, כמות שהם כרגע זה יוצא עדין מדי לטעמי. כדאי מאוד להגיש עם רוטב.

 

מקור המתכון: שיגריס, מאת קייטרינג מיכה פרנק



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 01/08/2007 בשעה 23:20 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

קיש גבוה, עשיר וקלאסי לאירוח
אמנם קצת השקעה,
אבל הטעם הנפלא בהחלט שווה את המאמץ



מאפה
זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי תיבול בנוסח פרובנס

לבצק
3/4 1 כוסות קמח
150גר'חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2כפית מלח
1 ביצה

למלית
2 חצילים קלופיםוחתוכים לרצועות
4 קישואים בינוניםחתוכים לרצועות
שמן לטיגון חצי עמוק
4 פלפלים אדומים קלוים וקלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
150 גר' גבינת סנט מור פרוסה
1/2 כוס צימוקי זיתים
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות
150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדדת
1/2 כוס עשבי פרובנס{טימין ,ריחן,מיורן }

1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
3 ביצים
2 כפות קמח

תבנית קפיצית 26 מ"מ

1. שמים במעבד מזון המצויד בלהב פלדה,קמח ,חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית
מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק.עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים לשעתים.
2 . מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ ,מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ודפנות התבנית ,מקררים לשעה .
3 . מטגנים את החצילים והקישואים כל ירק בניפרד עד להזהבה ושמים על ניר סופג לספיגת עודפי השמן.
4 . מחממים תנור ך200 מעלות ,מסדרים את הירקות על הבצק ומתבלים במלח ופלפל.
5 . מסדרים מעל את הגבינה הפרוסה,צימוקי הזיתים ,העגבניות הקצוצות גבינת הקשקבל ועישבי התיבול.
טורפים את השמנת הביצים והקמח ויוצקים מעל החומרים
6 . אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מזהיב ,ממתינים כחצי שעה ופורסים למנות.

הכנתי את המתכון ללא קישואים, את הגבינות שיניתי לפי מה שהיה לי {בדרך כלל בנימצא גבינות רזות .במקום צימוקי זיתים שמתי זיתים מגולענים .
לגבי עישבי התיבול השתמשתי רק בעלי בזיליקום.
למרות כל השינוים התוצאה היתה טעימה מאד . מיזוג ניפלא של טעמי ירקות קלוים
עם גבינות .שווה את המאמץ.

מקור המתכון: בני סיידא



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 

<< הקודם עמוד של 4 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide