לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: דים-סאם - TAKE 2 שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 27/01/2007 בשעה 23:44 | IP רשוּם צטט את beagle

עברה שנה וחצי מאז הניסיונות הקודמים שלי עם הנושא, והחלטתי שבסופ"ש הזה מגיע לי קצת התעסקות במטבח.

הפעם כל המליות היו לפי מה שמצאתי בחנות יום לפני, והחלטתי לאלתר לבדי את המליות.

לגבי הבצקים - כולם מהאתר הבא:
דים-סאם
מומלץ בחום.

כמו בפעם הקודמת, צילמתי את כל השלבים והרכיבים.

נתחיל?

____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 27/01/2007 בשעה 23:49 | IP רשוּם צטט את beagle

גיוזה חציל (כ- 25)

רכיבים:

בצק-
1.5 כוסות קמח
0.5 כוס מי קרח
קורט מלח

מלית-
1 חציל
4 שיני שום
חצי חבילה כוסברה
4 כפות שמן לטיגון
2 כפות טחינה גולמית
מלח-פלפל

הכנה:
לערבב את הקמח והמלח
להוסיף את מי הקרח



לעבד לגוש בצק חלק



ולהניח לנוח בצד חצי שעה, בינתיים להכין את המלית.

____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 27/01/2007 בשעה 23:53 | IP רשוּם צטט את beagle

לחתוך את החציל לקוביות קטנות.
לפרוס את השום לפרוסות.
לקצוץ את הכוסברה.
(אני יודעת, טיפשי לצלם את זה, אבל אם כבר... תתייחסו לזה כאל מחווה למתכון הידוע של הלורד לפרוסת לחם עם שוקולד).







____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 27/01/2007 בשעה 23:57 | IP רשוּם צטט את beagle

לטגן את החציל והשום בשמן, עד להתרככות.



לערבב עם הכוסברה, הטחינה ומלח-פלפל.



וזהו - המלית מוכנה.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:01 | IP רשוּם צטט את beagle

מחלקים את הבצק ל- 25 כדורים קטנים



ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 7 ס"מ (אני חתכתי עם חותכן בגודל המתאים).



על כל עיגול בצק להניח כפית גדושה של מלית.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:05 | IP רשוּם צטט את beagle

מרטיבים את השוליים של העיגול, ומקפלים את עיגול הבצק לשניים, כך שנוצר חצי עיגול סגור.
לתפוס את הקצוות להצמיד יחד, לצורת סהר.



הנה עדר של גיוזות, רועים בשלווה (רובם הלכו להקפאה).



והנה מוכן. הוגש עם רוטב סויה מעורבב במעט סילאן.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:13 | IP רשוּם צטט את beagle

טוב, הבא בתור, שהתייאשתי מלנסות לתרגם את השם כך שלא ישמע טיפשי בעברית -
flower roll
(6 חתיכות, די גדולות)

חומרים:
1 כפית שמרים יבשים
3/4 כוס מיים פושרים
1/2 כף סוכר
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מיים
2 כפות שמן שומשום
1/2 כפית מלח
4 כפות בצל ירוק קצוץ (אני שמתי עירית)
ואני הוספתי גם 2 כפות שומשום

הכנה:

לערבב מיים, סוכר ושמרים. להניח לרבע שעה בצד.



להוסיף את תערובת השמרים לקמח.



לערבב עד שנפרד מדפנות הקערה, ואז להעביר למשטח מקומח ללישה.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:18 | IP רשוּם צטט את beagle


ללוש עד לקבלת בצק רך ואלסטי. ניתן להוסיף קמח אם צריך, אני לא הייתי צריכה.



להניח מכוסה במקום חמים להפתחה, כשעה וחצי. להכניס לו איזה אגרוף, להוציא את האוויר, והלפתיח שוב עד להכפלת נפח - כשעה.



לערבב אבקת אפיה בכפית מיים, וללוש לתוך הבצק, עד שחוזר להיות אלסטי.
לרדד את הבצק למלבן, ולמרוח אותו בשמן שומשום.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:23 | IP רשוּם צטט את beagle

לפזר על הבצק את העירית, השומשום והמלח. אני עשיתי שימוש במלח ה"שחור" שקניתי לאחרונה, והתברר לי שהוא ורוד... אבל יש לו טעם מעושן נחמד והודי משהו.



מגלגלים לרולדה, צמוד - שלא "יקלע" אויר בין השכבות. השמן כבר ידאג להפריד אותן.



חותכים חתיכות ברוחב 5 ס"מ.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:28 | IP רשוּם צטט את beagle

עכשיו החלק הכיפי:
לוקחים צ'ופסטיק, או כל מכשיר נוח אחר, ולוחצים באמצע כל חתיכה, כמעט עד הסוף (אבל להזהר לא לחתוך לגמרי)



תופסים את ה"שכבה" העליונה מכל עיגול, אחד בכל צד, מרימים, ומצמידים למעלה, מעל השקע שיצרנו קודם.



ככה אמור להראות בסוף.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:31 | IP רשוּם צטט את beagle

מניחים את הרולים להתפחה נוספת של 10 דק'.



מאדים כ- 20 דק', לא להכניס יותר מדי באותה נגלה - תופח מאד.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 
beagle
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 22/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 4064
נשלח בתאריך: 28/01/2007 בשעה 00:37 | IP רשוּם צטט את beagle

הרולים הוגשו לצד סלט אצות.
הכי קל בעולם:
אצת קומבו, להשרות לשעה במיים עם כמה כפות חומץ אורז.



לשטוף במיים (לא להבהל מהג'לטיניות)
ולבשל בהרבה מיים, כחצי שעה.
לשטוף שוב, לקרר ולפרוס לרצועות דקות.



לערבב עם 1 כף טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל.
לפזר שומשום, ולהגיש.



____________________________________
home is where your heart is
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה beagle's פרופיל חפש הודעות אחרות של beagle גרסת הדפסה
 

עמוד של 5 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide