לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: להיפטר מהעז שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:38 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

היי חבר'ה. לא כתבתי הרבה לאחרונה כי היו לי קצת בלאגנים אישיים,

אבל מקווה שבקרוב הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.. בסוף הטובים מנצחים..

(שזה גם תירוץ מצוין לעובדה שלא צילמתי כלום)

 

בכל מקרה כמו שאומר התשדיר- הצטברו לי כלמיני עיזים שהכנתי לאחרונה,

כבר לא זוכרת את כולם ולכן לפני שאשכח חייבת להיפטר מהם בכתב

לבל יישכחו ויאבדו אי שם בתוך ארכיון המתכונים האינסופי שלי

 

אז- במגזר התקפת הריבות אחרי שהפסקת להכין בכוח ריבות תאנים,

מערימות של תמרים צהובים שקיבלתי הישר מעמק יזרעאל הוכנה ריבת תמרים צהובים

חלק מהכמות נטחן ובושל לממרח תמרים צהובים, הטעם מזכיר משהו בין תמר לבננה עם נגיעה של תפוז. כמובן שאני נוהגת לאכול את זה בכפית להנאתי, מעולה.

ומגויאבות נהדרות שנרכשו השבוע משוק הכרמל הוכנה קונפיטורת גויאבות מפוארת, ללקק את האצבעותתת

 

במסגרת המתוקים, כמה דברים חדשים שנוסו-

עוגת נקטרינות הפוכה (במחוות פרידה מהקיץ)

עוגת קרם גבינה על תחתית גרנולה (בשביל הנשמה)

עוגת גבינה ופרורים ממתכון עתיק של אסם

ועוגת תמרים צהובים (עם מה שלא נכנס לריבה)

עוגיות צ'וקולט צ'אנק נהדרותתתת

צמדי עוגיות שקדים במלית ריבת דובדבנים חמוצים  (שדרוג לעוגיות כפול ריבה, קיבל מחמאות)

עוגיות חמאת וניל ושקדים (עם צנוברים)

 

ולסיום בסיפתח של תחילת החורף, איזה כיףףףףף הגשם הזה, פתחתי מרקייה קטנה בבית

כל כמה ימים מבושל סיר גדול וכל העוברים ושבים מתנפלים ומחסלים כהרף עין, אני צריכה להתחיל לגבות מחיר לקערית. חוצמזה קניתי בלנדר סטיק שהיה בסופר במבצע ואני חוגגת כאילו אין מחר, פשוט כיף חיים. אין עוד צורך להעביר למג'ימיקס, הכל פשוט ונוח.

הוכנו- מרק ירקות קלאסי, סמיך סמיך עם ירקות מכל הבית ליד

מרק בטטה עם פלפלים קלויים, שילוב מעולה

מרק קרם קישואים- ניסיון מערימה של קישואים שהצטברה, הוכתר כהצלחה

 

חוצמזה התמכרתי קצת לאורז במיקרוגל, אתם מוזמנים לעמוד בשורה ולרגום אותי באבנים הכי כבדות שתוכלו למצוא לידכם.

 

מאחלת לכולם הרבה אושר ושמחה ואהבה, כי זה מה שחשוב בחיים..



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:41 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוגה נהדרת, רכה וטעימה, בציפוי טעיםם של פרוסות נקטרינה מקורמלות, וגם יפה למראה.

לא אשקר ואומר כי לעומת עוגות פרי רגילות היא דורשת יותר השקעה.

בכל זאת הייתי מבצעת בה כמה שינויים חשובים-

קודם כל וחשוב מאוד – הכמויות לציפוי הקרמל פשוט גדולות מדי.

כמות הסוכר החום נראתה לי גדולה מדי אבל החלטתי לסמוך על רוני ולהכין בערך בכמות המצוינת.

התוצאה- יותר מדי רוטב קרמל שהגביר לרמה גבוהה מדי את סף המתיקות בעוגה,

וגם לחלח את העוגה עצמה ולא רק נשאר מעל, מה שלא התאים במקרה הזה.

כמות החמאה יכולה להישאר אבל להשתמש בכמות קטנה יותר של סוכר בהחלט, 1/3 כוס בערך.

חוצמזה, ואולי זה רק ביחס ישר מהמתיקות של הקרמל- השטרוייזל ממש לא עשה לי את זה. מרוב כל העומס של הנקטרינות המקורמלות למעלה, ממש לא הרגשתי שאני צריכה עוד שטרוייזל גם בפנים. בקיצור- במתכונת הנוכחית לוותר לחלוטין. אולי עם איזון של שכבת הקרמל התוצאה תהיה טובה יותר, אבל גם אז נראה לי קצת מוגזם להשקיע בהכנה ובאפייה של שטרוייזל במיוחד לשם העניין, אני הייתי הולכת על הדרך הקלה א-ל-עוגה לקפה של רות סירקיס, ומפזרת בחתך האמצע מעט סוכר מעורבב עם קינמון וחסל סדר קשקשת.

 

 

עוגת נקטרינות הפוכה בשלוש שכבות

 

המרכיבים (12 מנות):

לשכבת הפירות:

50 גרם חמאה

1 כוס סוכר חום כהה

5-6 נקטרינות בינוניות, חתוכות ל-8 פרוסות כ"א

 

לשטרוייזל (אפשר להכין יום מראש):

1/4 כוס שקדים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס סוכר חום כהה, דחוס היטב

1 כפית קינמון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כוס שיבולת שועל

50 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

 

לעוגה:

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה

1/8 כפית מלח

1 כוסות סוכר

4 ביצים, מופרדות

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1 כפית תמצית וניל

2 חלבונים

 

הכלים:

תבנית גבוהה בקוטר 26 ס"מ ובגובה 8 ס"מ, משומנת בדפנות

תבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

שכבת הפירות: מניחים את החמאה בתבנית. מניחים את התבנית מעל לאש נמוכה, וממיסים את החמאה תוך טלטול התבנית כך שהחמאה תצפה את התחתית. מסירים מהאש, ומפזרים את הסוכר מעל החמאה בשכבה אחידה, ומהדקים היטב בגב של כף. מניחים בצד לצינון. מסדרים את פרוסות הפרי במעגלים חופפים מעל הסוכר. אופן הכנת השטרוייזל: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

במעבד מזון שמים את כל חומרי השטרוייזל היבשים מלבד החמאה, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות הפסק-הפעל, רק עד לקבלת פירורים גסים. מפזרים את התערובת מעל לתבנית השטוחה ואופים כ-15 דקות (מערבבים 1-2 פעמים במהלך האפייה), עד שהשטרוייזל פריך והוא בצבע זהוב-שחום. מצננים על רשת. לא מכבים את התנור.

העוגה: מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח, ומוסיפים 1 כוס סוכר.

בקערת מערבל גדולה מקציפים ביחד את החלמונים, השמן, מיץ הלימון והווניל לתערובת אחידה. בהדרגה ובמהירות נמוכה מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, תוך כדי הקצפה, עד שהתערובת מתאחדת.

בקערת מערבל נקייה מקציפים 6 חלבונים לקצף רך. מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר שנותרה בהדרגה, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.

מקפלים כ-1/3 מהקצף לתערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצף.

יוצקים מחצית מהתערובת מעל לפירות שבתבנית. מפזרים את השטרוייזל מעל ומשאירים מעט ממנו בצד לקישוט. יוצקים מעל את מחצית התערובת שנותרה.

אופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת לפחות 30 דקות לפני שהופכים מעל לצלחת הגשה עם שוליים.

ההגשה: מפזרים מעל את השטרוייזל שנותר, לקישוט. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.

 

מקור המתכון: רוני ונציה
רשמה:
fairy_mi

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:43 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוגה נהדרתתת של מלית גבינה קרמית בנגיעה תפוזית,

על תחתית גרנולה ארומטית מתקתקה. נהדרת לדעתי.

לא להיבהל מאורך רשימת המרכיבים, היא פשוטה מאוד להכנה.

 

 

 

עוגת קרם גבינה על תחתית גרנולה

 

לתחתית גרנולה:

 

תערובת א':

150 גר' ביסקוויטים טחונים

50 גר' שיבולת שועל

20 גר' שומשום

20 גר' קוקוס

20 גר' פיסטוקים קצוצים

20 גר' פקאנים קצוצים

20 גר' שקדים מולבנים קצוצים

 

תערובת ב':

100 גר' חמאה, מומסת

1 כף דבש

1-2 כפות סילאן

1 כפית קינמון

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

 

למלית:

1 ק"ג גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

1 גביע יוגורט

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

3 כפות ליקר תפוזים

2 כפות קורנפלור

 

לציפוי:

1 גביע שמנת חמוצה

2 כפות דבש

 

 

כלים:

תבנית טבעתית מתפרקת 26

 

אופן ההכנה:

 

לתחתית גרנולה:

מערבבים יחד את כל חומרי תערובת א'.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי תערובת ב'.

מערבבים יחד את שתי התערובות ומשטחים על תחתית ומעט מדפנות התבנית.

מעבירים לקירור לחצי שעה לפחות עד שמתייצב.

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ואופים את הקלתית במשך 15 דקות עד שמזהיבה יפה.

 

למלית:

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר.

במהירות נמוכה מוסיפים הביצים בזו אחר זו, מערבבים לאחר כל תוספת.

מוסיפים את תמצית הוניל, קליפת התפוז והקורנפלור ומערבבים קלות.

לבסוף מוסיפים את השמנת המתוקה תוך הקצפה איטית, רק עד לבלילה חלקה.

יוצקים הבלילה על הקלתית האפויה למחצה.

מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.

מעבירים העוגה לאפייה של כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה למראה.

 

לציפוי:

מערבבים יחד שמנת חמוצה ודבש ויוצקים על העוגה בעדינות.

משאירים להצטנן בתנור.

 

מקור המתכון: fairy_mi



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:52 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוגה לחה ונהדרת, בטעם עדין של דבש, משובצת בקוביות תמרים. לא מתוקה מדי.

הוגשה מאובקת באבקת סוכר.

קיבלה תגובות טובות, נהדרת עם כוס קפה או תה חם.

אני הגדלתי את כמות התמרים המצויינת וכדאי לעשות כך לדעתי.

אפשר גם לשלב או להכין אותה עם תמרים יבשים נטו.

 

 

 

עוגת תמרים של רוני ונציה

 

החומרים:

150 גר' חמאה רכה

1/2 כוס סוכר חום בהיר

3 כפות דבש

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהור

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כוס שמנת חמוצה

350-375 גר' תמרים לחים ומגולענים (או תמרים יבשים)

 

הכלים:

תבנית סיר פלא 24, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר החום והדבש, עד לקבלת תערובת סמיכה ומעובה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחרו כל הוספה. מוסיפים את הוניל.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט ומוסיפים אותם לתערובת הביצים במהירות נמוכה, לסירוגין עם השמנת החמוצה (מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים). מקציפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. קולפים 250 גר' תמרים לקוביות גדולות ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול, בעזרת מרית.
  5. יוצקים לתבנית ומקשטים מלמעלה בחצאי תמרים שלמים שנותרו (לא קלופים).
  6. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב ושקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.

מצננים בתבנית על רשת 15 דקות, הופכים וממשיכים לצנן על רשת.

 

מקור המתכון: רוני ונציה

רשמה: fairy_mi

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:56 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

עוגיות צ'ואיות ענקיות וטעימות מאוד, התחסלו כהרף עין
אפילו יש תמונה הפעם



עוגיות צ'וקולט-צ'אנק, קוקוס ושיבולת שועל

 

החומרים ל-24 עוגיות ענקיות:

225 גר' חמאה, מרוככת

160 גר' סוכר חום כהה

6 כפות סוכר לבן

2 ביצים גדולות

1/2 1 כפיות תמצית וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

140 גר' קמח

165 גר' שיבולת שועל

115 גר' קוקוס טחון

340 גר' שוקולד מריר קצוץ לקוביות של 1 ס"מ

115 גר' שקדים טבעיים, קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.

בקערת מערבל חשמלי להקציף יחד חמאה ושני סוגי הסוכר על מהירות גבוהה לקציפה רכה. להוסיף ביצים ולהקציף. להוסיף וניל, סודה לשתייה ומלח.

על מהירות נמוכה להוסיף קמח ולערבב רק עד שמתאחד.

לבחוש פנימה שיבולת שועל, קוקוס, שוקולד קצוץ ושקדים.

למדוד עוגיות מכמות של 1/4 כוס בצק ולסדר על תבנית משומנת קלות במרווחים של 8 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. (8 עוגיות לתבנית).

לשטח מעט כל עוגייה בעזרת כף היד לגובה של 1 ס"מ.

לאפות 15-18 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. לצנן.

 

מקור המתכון: Gourmet, August 2001

תירגמה: fairy_mi

 

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:57 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

גרסה משודרגת ומעודנת לעוגיות כפול ריבה הקלאסיות

זה טעיםםם!

 

 

 

 

צמדי עוגיות שקדים במלית ריבת דובדבנים חמוצים

 

החומרים:

 

לעוגיות:

150 גר' קמח

50 גר' שקדים טחונים

25 גר' קוקוס

קורט מלח

120 גר' חמאה רכה

75 גר' אבקת סוכר

1 חלמון

1 כף חלב

1/2 כפית תמצית וניל

כמה טיפות תמצית שקדים או מעט ליקר אמרטו

למלית:

ריבת דובדבנים חמוצים

מעט קירש או שרי

 

לאיבוק:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון מעבדים יחד קמח, שקדים טחונים, קוקוס וקורט מלח.

מנפים לקערה ומניחים בצד.

מניחים במעבד המזון את החמאה הרכה ואבקת הסוכר ומעבדים יחד לקרם רך.

מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים.

מוסיפים תמצית וניל ותמצית שקדים או אמרטו ומעבדים.

מוסיפים את תערובת הקמח בבת אחת ומעבדים בקצרה רק עד שמתאחד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעות מספר כך שמתייצב.

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים, במרכז מחציתן קורצים עיגולים קטנים.

אופים 10-15 דקות להזהבה. מניחים להצטנן.

מחממים מעט את ריבת הדובדבנים במיקרוגל ומערבבים לתוכה מעט קירש או שרי.

מושחים את העוגיות השלמות בריבה וסוגרים בעוגייה ובה חור. לוחצים מעט.

מפדרים בנדיבות באבקת סוכר.

 

מקור המתכון: fairy_mi

 

 



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 16:59 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

במקום סוכר וניל - כמובן סוכר רגיל ותמצית טובה. הוכנו עם צנוברים.
קלאסיות ונחמדות. התחסלו בן רגע.



עוגיות חמאת וניל ושקדים


כ - 50 עוגיות
רכיבים:
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר וניל
2.5 (350 גרם) קמח
100 גרם שבבי שקדים או צנוברים
מעט אבקת סוכר, לבזיקה

מחממים תנור לחום גבוה (200 מע' צ
.). שמים בקערה את החמאה, סוכר הוניל, הקמח ו-75 גרם מהשקדים. מערבבים ביד לתערובת אחידה.
צרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומעבירים לתבנית. פוחסים מעט את הכדורים ומדביקים על כל אחד מהם 3-4 שבבי שקדים או צנוברים
אופים כ-15 דקות, מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר.

מקור המתכון: "אופים בבית", אהרוני וכהן



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
fairy_mi
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Vatican City State
הודעות: 2934
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 17:07 | IP רשוּם צטט את fairy_mi

את המתכון לעוגת גבינה פירורים כבר לא הצלחתי למצוא, נזכרתי בדרך שזה בעצם היה שמנת חמוצה ופירורים, הוכן עם שמנת של פעם, ובמלית היו ביצים חיות וגם חמאה.
בכל מקרה ההערה היחידה שלי למתכון למיטב זכרוני היה שציפיתי ליותר- סך הכל מתכון ישן בטעם של פעם,
אבל הקטסטרופה עדיפה בהרבה.

חוצמזה לשאר הדברים- ריבות ומרקים אתם לא צריכים ממש מתכון, אם למישהו יש שאלה הוא מוזמן לשאול ויען בהקדם.

ולסיום קיש חצילים נהדר, וגם מתכון לעוף עם אורז בתנור לעצלנים-


------------

קיש חצילים ובולגרית על בצק עלים

חומרים:
בצק עלים השחף-מופשר לילה קודם במקרר
3 חצילים (בוחרים חצילים קלים)
חבילה בולגרית 9% ומעלה
1שמנת לבישול15%
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס גס

הוראות הכנה:

1. לשמן היטב תבנית פאי בשמן זית.
2. לקמח משטח עבודה
3. לשחרר מהחבילה של הבצק עלים כמות בגודל התבנית.
4. לרדד בצק בתבנית- די להניח אותו ולא לעשות אותו דק יותר. לישר שוליים ולהכניס למקרר לחצי שעה קירור מכוסה קלות בניילון נצמד.
5. לשטוף חצילים, לפרוס לפרוסות דקות, להניח בקערה, לפזר מלח על הפרוסות. להניח בצד. כעבור חצי שעה לשטוף היטב כל פרוסה ולסחוט מהמים.
6. לחמם סיר רחב או מחבת גדולה עם שמן סויה בנדיבות ולטגן את פרוסות החצילים. להניח על צלחת עם נייר סופג.
7. לחמם תנור ל 180-200 מעלות.
8. להניח על התבנית נייר אלומיניום וחופן שעועיות יבשות מפוזרות שווה כמשקולות. להכניס לתנור ל10-20 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.
9. להוציא מהתנור. להסיר את הנייר אלומיניום. (לשמור את השעועיות למועד אחר )
10. להניח על הבצק האפוי בצורה דקורטיבית את פרוסות החצילים – בצורה מעגלית --אחד נשען על השני.
11. מעל פרוסות החצילים לפזר פרורי בולגרית
12. בקערית לערבב 1 שמנת לבישול 15% עם 1 ביצה, קצת קצת מלח וקצת פלפל שחור גרוס גס.
13. את הבלילה הזו לשפוך מעל החצילים בצורה שתכסה בגובה שווה את כל החצילים והבולגרית.
14. להכניס לתנור לאפייה של כ 20-30 דקות עד שהבלילה נראית ומרגישה יציבה ואפויה.
15. להוציא ולצנן כמה דקות.
16. בתאבון.

 

מקור המתכון: מיצמיצ, ויינט

 

------------

עוף בתנור על מצע אורז וירקות

 

מתכון מאד פשוט וקוצר הרבה מחמאות (10 דקות הכנה אם משתמשים במעבד מזון לגירוד הירקות

להכניס לתבנית אפייה את המרכיבים הבאים:
1 כוס אורז שטוף
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 גזר מגורר
1 בצל מגורר
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 קישואים מגוררים
עגבניה מגוררת (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף פטרוזיליה ושמיר

לבחוש הכל בעדינות.
לסדר מלמעלה כרעיים עוף לאחר שטובלים אותן בתערובת שמן+פפריקה מתוקה+שום כתוש
לאפות בחום 200 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה
לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- 1/4 שעה.

 

מקור המתכון: דובשנית, ויינט

 

------------

שבוע נעים והרבה בריאות ושמחה לכולנו



____________________________________
ענבל fairy
The Best Is Yet To Come

www.blog.tapuz.co.il/ChefBal
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה fairy_mi's פרופיל חפש הודעות אחרות של fairy_mi בקר fairy_mi's דף בית גרסת הדפסה
 
tamari
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3689
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 19:20 | IP רשוּם צטט את tamari

פיונת וואווף מלאנתה המלצות חדשות.

שיהיה לך רק טוב .

 



____________________________________

say no more
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה tamari's פרופיל חפש הודעות אחרות של tamari גרסת הדפסה
 
meravli
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
הודעות: 1987
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 19:32 | IP רשוּם צטט את meravli

תגידי לי עברת לעבוד ב-YELLO ?
כל הכבוד
נקרא ונראה מבטיח

____________________________________
האפיה היא חיידק שקשה להיפטר ממנו
אלבום התמונות שלי
http://meravli.pic.co.il

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה meravli's פרופיל חפש הודעות אחרות של meravli גרסת הדפסה
 
יעלה
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 2910
נשלח בתאריך: 25/10/2006 בשעה 22:53 | IP רשוּם צטט את יעלה

 

תגעגענו! העיקר שרואים מתכונים, אז סימן שהדברים נכנסים לתלם.

שיהיה לך רק טוב כפי שמגיע לפיה כמוך



____________________________________
יעלה (שכבר לא YeelAng.....)
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה יעלה's פרופיל חפש הודעות אחרות של יעלה גרסת הדפסה
 
לישר
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3503
נשלח בתאריך: 26/10/2006 בשעה 00:47 | IP רשוּם צטט את לישר

מעורר תאבון .
המון אושר ורק טוב .
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה לישר's פרופיל חפש הודעות אחרות של לישר גרסת הדפסה
 

עמוד של 2 הבא >>
  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide