לוגו האתר לוגו האתר


  נושאים פעיליםנושאים פעילים  הצגת רשימה של חברי הפורוםרשימת משתמשים  חיפוש בפורוםחיפוש  עזרהעזרה
  הרשמההרשמה  התחברותהתחברות
מתכונים
 מטעמים - פורומים : מתכונים
נושא נושא: מחפשת מתכון לעוגת ספוג "לייקח" שליחת תגובהשליחת נושא חדש
כותב
הודעה << נושא קודם | נושא הבא >>
RUTHIE1
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3917
נשלח בתאריך: 20/02/2006 בשעה 16:43 | IP רשוּם צטט את RUTHIE1

פשוטה, לא שוקולד.

לא יודעת לפי איזו מילה לחפש אז אשמח אם תעזרו לי (יותר נכון לאמא שלי, היא צריכה ונעלם לה המתכון...)

תודה מראש!!!



____________________________________
רותי.
דרושים 72 שרירים בשביל להזעיף פנים , אבל רק 14 בכדי לחייך .
מסקנה - יש לחסוך באנרגיה!!!

האתר שלנו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה RUTHIE1's פרופיל חפש הודעות אחרות של RUTHIE1 גרסת הדפסה
 
nira5
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3055
נשלח בתאריך: 20/02/2006 בשעה 17:11 | IP רשוּם צטט את nira5

 

רותי בבקשה - החיפוש היה "טורט לייקח"

עוגת לקח / טורט שיפון

החומרים:

 

6 ביצים גדולות מופרדות

חצי כפית מלח

250 גרם סוכר (אפשר מעט יותר)

2  שקיות סוכר ווניל

280 גרם קמח מנופה

1 שקית אבקת אפיה

1 כף מיץ לימון

חצי כוס שמן רגיל

שני שליש כוס מים (שליש מים רותחים + שליש רגילים)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני נמוך (ללא טורבו), בערך 140 מעלות !

 

מקציפים חלמונים + חצי מכמות הסוכר בערך עד שנוצרת קציפה בהירה ותפוחה.

מוסיפים לקערה זו את השמן, הלימון, שליש כוס מים רגילים.

בערבול איטי, מוסיפים לאט את הקמח ואבקת האפיה. הערבבים היטב שלא יישארו משקעים בתחתית.

 

בקערה אחרת, מקציפים את החלבונים עם המלח, כאשר מתחיל להווצר קצף – מוסיפים לאט את הסוכר וסוכר הווניל ומיד מוסיפים את המים הרותחים, תוך ערבול מהיר.

ממשיכים להקציף עד שהקצף יציב, אבל לא יבש.

 

מוסיפים בתנועות קיפול מעט קצף לקערת החלמונים, מוסיפים עוד קצף, עד שמאחדים בעדינות את תוכן שתי הקערות.

 

שופכים את התערובת לתבנית משומנת,  מרובעת ועמוקה (חד"פ), או תבנית עגולה (28 או יותר....).

 

אופים בחום בינוני נמוך (140) כחצי שעה, אח"כ מעלים את החום ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עד שמזהיב יפה והעוגה יציבה, זה יכול לקחת כשעה. רצוי לא לפתוח דלתות ולהשאיר את העוגה בתנור מכובה עד שמתקררת.

הערות:
- אם זו לא היתה עוגה לכיפור, הייתי מחליפה את שליש כוס המים הקרים, בשליש כוס מיץ תפוזים. פשוט פחדתי להכניס חמיצות-יתר לעוגה בגלל הצום.
- אם נתקעתם עם עודף חלבונים במקרר, אפשר לשנות את כמות הביצים ולהכין עם יותר חלבונים. נניח: 4 ביצים שלמות + 4 חלבונים. אבל לקחת בחשבון שקערת מיקסר רגילה, תתקשה להכיל 8 חלבונים בגלל הגובה שנוצר מהמים הרותחים.
- לגבי האפיה: אם התבנית מספיק גדולה וגבוה ואין חשש מגלישת החומר, אפשר לאפות כל הזמן על חום של 160.
- רצוי מאוד לא לבדוק עם קיסם את מידת היובש כדי לא להפיל את העוגה. אפשר לראות בעין כשהיא מוכנה לא רוטטת.
- בימי חול, אפשר להפוך את העוגה למנומשת אם מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר מגורר.

- העוגה הוכנה ביום חמישי והבוקר (אחרי 4 ימים+) היא עדיין טריה, רכה וטעימה.

נכון! קצת הרבה השקעה לטורט (בשבילי...), אבל היא יוצאת אחרת וממש שווה!

המקור: יעלה

 

 



____________________________________
     
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה nira5's פרופיל חפש הודעות אחרות של nira5 גרסת הדפסה
 
RUTHIE1
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3917
נשלח בתאריך: 20/02/2006 בשעה 17:25 | IP רשוּם צטט את RUTHIE1

תודה נירוש

____________________________________
רותי.
דרושים 72 שרירים בשביל להזעיף פנים , אבל רק 14 בכדי לחייך .
מסקנה - יש לחסוך באנרגיה!!!

האתר שלנו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה RUTHIE1's פרופיל חפש הודעות אחרות של RUTHIE1 גרסת הדפסה
 
AmAliA
זקני הפורום
זקני הפורום


הצטרף / הצטרפה: 27/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 372
נשלח בתאריך: 20/02/2006 בשעה 20:59 | IP רשוּם צטט את AmAliA


עוגת לייקח עם טעם של פעם

5 ביצים
כף מיץ לימון
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה

הכנה:
מקציפים את הביצים עם לימון וקורט מלח.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת תערובת קרמית בגוון צהוב בהיר.
מעבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים לתערובת ומקפלים בעדינות.
אפייה בחום בינוני נמוך כ-50 דקות.

* אפשר לפזר מעל העוגה אבקת סוכר.
* אפשר להחליף את הקמח ואב' האפייה בכוס אחת קמח תופח.
* אני אופה בסיר פלא בתנור (נוסטלגיה).


____________________________________




חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה AmAliA's פרופיל חפש הודעות אחרות של AmAliA גרסת הדפסה
 
RUTHIE1
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 24/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 3917
נשלח בתאריך: 20/02/2006 בשעה 21:28 | IP רשוּם צטט את RUTHIE1

תודה שוב

 



____________________________________
רותי.
דרושים 72 שרירים בשביל להזעיף פנים , אבל רק 14 בכדי לחייך .
מסקנה - יש לחסוך באנרגיה!!!

האתר שלנו
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה RUTHIE1's פרופיל חפש הודעות אחרות של RUTHIE1 גרסת הדפסה
 
דנדוש
חברים ותיקים
חברים ותיקים
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 01/01/2006
הודעות: 79
נשלח בתאריך: 21/02/2006 בשעה 16:07 | IP רשוּם צטט את דנדוש

על כל ביצה 30 ג' קמח ו 30 ג' סוכר. כלומר 6 ביצים + 180 ג' קמח + 180 ג' סוכר.

להקציף בלבונים בנפרד עם הסוכר. להוסיף חלמונים וקמח.

אופים ב 180 עד שמוכן.

פשוט פשוט ולא מתיבש כמו הליקחים אחרים. מתיד אפשר לגוון להוסיף דברים נוספים....



____________________________________
לזכר ימים עברו ידועה גם בשם צפיחית בוונילה
חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה דנדוש's פרופיל חפש הודעות אחרות של דנדוש גרסת הדפסה
 
אורקה
זקני הפורום
זקני הפורום
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25/06/2004
מדינה: Israel
הודעות: 659
נשלח בתאריך: 22/02/2006 בשעה 00:15 | IP רשוּם צטט את אורקה

מתכון: עוגת טורט (ספוג)

רכיבים:
6 ביצים
11/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת  אפייה
1/3 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מים

אופן הכנה:
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שנוצר קצף קשה
להקציף חלמונים עם כוס סוכר עד שמתקבלת עיסה תפוחה, אורירית ובהירה.
להוסיף לעיסה  לסרוגין קמח ונוזלים ולבסוף את הקצף .

לאפות בחום בינוני כ - 40 דקות.

הערות:
העוגה יוצאת תמיד אורירית  ומאד נוחה לחיתוך ומלוי.

מקור המתכון:
אורקה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

חזרה לתחילת העמוד  קישור ישיר להודעה הראה אורקה's פרופיל חפש הודעות אחרות של אורקה גרסת הדפסה
 

אם ברצונך להגיב לנושא זה עליך קודם התחברות
אם אינך רשום/ה כבר עליך להרשם

  שליחת תגובהשליחת נושא חדש
גרסת הדפסה גרסת הדפסה

קפיצה לפורום
אינך יכול/ה לשלוח נושאים חדשים בפורום זה
אינך יכול/ה להגיב לנושאים בפורום זה
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך ותגוביך בפורום זה
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך ותגובותיך בפורום זה
אינך יכול/ה לצור סקרים בפורום זה
אינך יכול/ה להצביע בסקרים בפורום זה

Powered by Web Wiz Forums version 7.5
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide