לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


חלת אקספרס 

קטגוריה ראשית:
מאפה

קטגוריה משנית:
לחם

רכיבים: 
לבצק (2 חלות שבלול):
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה
סומסום + מעט סוכר לפיזור
 

חלת אקספרס

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד, חמים ורך.

להכניס את הבצק לקערה משומנת (במעט שמן קנולה) ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו).

ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 2 חלקים.

לשטח כל חלק למלבן (בעזרת הידים, לא עם מערוך) לגלגל לגליל הדוק, למשיך ולגלגל את הגליל לנקניק ארוך ולבסוף לקמח מעט נייר אפייה, להניח את קצה נקניק הבצק על הנייר ולגלגל את שאר הבצק מסביב… עד לקבלת שבלול (את הקצה החיצוני לקפל בזהירות מתחת לחלה שנוצרה).

למרוח בביצה ולפזר מעל שומשום וסוכר (או פרג).

לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים. (והגדש על מקום חמים)

האפיה כ 30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב (כשמוציאים מהתנור לבדוק שתחתית החלה אינה רטובה).

לצנן על רשת.
 
הערות: 
המתכון מאוד דומה למתכון של הבייגלה הירושלמי… רק שהוא יותר שומני (בשל העבודה עם שמן לאחר ההתפחה הראשונה) המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל ללא המתיקות.

המלצה… להכפיל ישר את הכמויות כי משום מה לא מצליחים להגיע עם החלות הללו לארוחת ליל שישי.
 
מקור:  Lord_of_Code  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 19/9/2003

קישורים רלוונטים
מדריך מצולם לקליעת חלה
מדריך מצולם לקליעת חלה
מדריך מצולם לקליעת לחמניה כפולה
מדריך מצולם לקליעת לחמניה כפולה

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.