לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


חלות מתוקות אישיות 

קטגוריה ראשית:
מאפה

קטגוריה משנית:
לחם

רכיבים: 
להכנת 6 חלות אישיות:

לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן (רגיל)
1 כף (שטוחה) שמרים יבשים (או 1/3 שקית "שמרית")
1/4 כוס סוכר
2 חלמוני ביצה
25 גרם מרגרינה מומסת
1/2 כף חומץ
1 כוסות מים פושרים (+-)
1/2 כף מלח
1/2 כוס צימוקים כהים (בגודל בינוני)

לציפוי:
1 חלמון ביצה טרוף
1 כפית סוכר
מעט מים
שומשום לפיזור
 

חלות מתוקות אישיות

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.

מערבבים בעזרת מטרפה את החלמונים, המרגרינה, החומץ והמים .

מוסיפים את הנוזלים לקערת היבשים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משמנים ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

משרים את הצימוקים במים לכ 15 דקות.

לשים את הבצק מס' דקות (על משטח משומן).

משטחים את הבצק ומפזרים מעליו את המלח והצימוקים.
מגלגלים ולשים מעט.
משמנים ומכסים שוב במגבת לחה עד להכפלת הנפח בשנית.

מחלקים את הבצק ל 6 חלקים.
מגלגלים כל חלק לגליל ארוך וצר ומגלגלים סביב אחד הקצוות לצורת שבלול.
מניחים בתבנית משומנת (או על נייר אפייה) ומתפיחים במשך 30 דקות.

מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים והסוכר.מפזרים מעל שומשום.

מחממים תנור (בערך 10 דקות) לחום בינוני (180 מ.צ.) ואופים כ 15-20 דקות (אפשר בטורבו 2 קומות) (יש לשים לב שהחלות לא ישרפו).
 
הערות: 
מבוסס על מתכון של שמרית.

מומלץ להכין כמות כפולה.

מתאים לחג שבועות.
 
מקור:  Lord_of_Code  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 21/12/2002

קישורים רלוונטים
חלה מתוקה של אמירה
חלה מתוקה של אמירה
חלה לשבת של אם החיטה
חלה לשבת של אם החיטה
חלת לחמניות סילאן
חלת לחמניות סילאן
חלת אקספרס
חלת אקספרס

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.