לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


המפלצת - לחם לבן XXL 

קטגוריה ראשית:
מאפה

קטגוריה משנית:
לחם

רכיבים: 
לכיכר אחת גדולה:

1 קילו קמח (רגיל )
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2/3 כף סוכר (עם בטן)
1 כף מלח (שטוחה +)
4 כפות שמן (קנולה)
כ 3 כוסות של מים חמימים (או פחות)
 

המפלצת - לחם לבן XXL

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
מערבבים את חומרי הבצק היבשים.
מערבבים חצי מהחומרים היבשים עם הרטובים (לא להבהל מהדיסה). מערבבים היטב ומוסיפים לאט לאט את החצי השני. (של היבשים) מערבבים/לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש (שימו לב שהבצק התחמם).
לשים עוד מספר דקות.

מכניסים את קערת הבצק למיקרו, מחממים 6-7 שניות, מכניסים את הקערה לניילון קניות, קושרים ומשאירים בתא המיקרו (ללא הפעלה) להכפלת נפח (בד"כ 30 דקות).

מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, לשים מעט להוצאת האוויר, משטחים למלבן, כשהצד הצר מולנו מגלגלים את הבצק מהצד הקרוב אלינו (למעין רולדה), מגלגלים מעט ומניחים (כשהחיבור למטה) על תבנית האפייה הכי גדולה, באלכסון (מעל נייר אפייה), מרטיבים את כף היד במעט מים, מחליקים אותה מעל לבצק ומפזרים מעל פרג (הרבה), חורצים חריצים.

מחממים את התנור 3-4 דקות ל 50 מעלות, פותחים מעט את הדלת כדי שהתנור לא יהיה חם מידי, מכסים את הבצק עם מגבת. מכניסים לתנור, סוגרים ומתפיחים לעוד הכפלה (בערך 30 דקות).

לאחר ההכפלה מוציאים את התבנית עם הבצק מהתנור. מחממים את התנור ל 200 מעלות… מכניסים את הבצק למרכז התנור… בתחתית התנור מניחים תבנית (כמו של טוסטר אובן) עם 1/3 גובה מים (למשך כל האפייה… או פחות אם אוהבים קרום פחות קשה).
זמן אפייה בטורבו כ 50 דקות (לפחות אצלי זה היה כך).

מוציאים כאשר מתקבל רעש חלול מהקשה על תחתית הכיכר ומניחים על רשת לקירור.

אם הכל עבר כשורה - מתקבלת המפלצת… לחם ענק, קרום קריספי והפנים… מאוד אוורירי.
 
הערות: 
מתאים לבראנץ, בופה, שקשוקה.
 
מקור:  Lord_of_Code  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 4/7/2003

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.