לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


שטרודל תפוחים מנצח 

קטגוריה ראשית:
פירות

קטגוריה משנית:
עוגה

רכיבים: 
כמות ל – 3 רולדות:
9 תפוחי עץ חמוצים
4 כפות פירורית (הפירורית תפקידה לספוג עודפי נוזלים מהתפוחים)
ריבה טובה
קינמון
סוכר חום
אגוזים
צימוקים
גרידת לימון (מאז שמעתי שהיא משדרגת כל עוגה ואז אני מוסיפה מעט)

1 קג' בצק עלים
 

שטרודל תפוחים מנצח

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
חותכים את התפוחים לקוביות לא קטנות (אין צורך לקלף, שימו לב. פשוט לא!!!)

מבשלים במיקרוגל בחום גבוה כ – 12 דקות (תלוי בחום המיקרו).

מצננים ומוסיפים את הפירורית, 2 כפות סוכר חום, אגוזים, צימוקים, גרידת לימון.

מרדדים מעט את הבצק, מורחים בנדיבות ריבה, מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים. חורצים בצדדים חתכים קטנים (הבצק צריך לשחרר קצת אוויר וריבה).

אופים בחום 170 מעלות עד הזהבה וכשמתקרר מעט זורים כמות נדיבה של אבקת סוכר.

כאמור, מתקבלות שלוש רולדות גדולות.
 
הערות: 
טיפים:

עד אתמול נהגתי לבשל את התפוחים במעט מים על אש קטנה. אתמול היייתי קצרה בזמן, לכן החלטתי על בישול במיקרוגל ואאמץ את השיטה. מהיר יותר, אין צורך להוסיף נוזלים. הכי נוח.

בזמנו הייתי מכינה בתהליך מעט שונה: מניחה את התפוחים, מעליהם מפזרת פירורית, קינמון, אגוזים וסוכר. הפעם החלטתי לערבב הכל והתוצאה הייתה מצוינת.

אין צורך להוסיף הרבה סוכר. הריבה עושה את רוב העבודה, אך כל אחד וטעמו. לי היה קצת מתוק מדי הפעם.
 
מקור:  Spring-f  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 19/2/2008

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.