לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


קיגל ירושלמי 

קטגוריה ראשית:
מאפה

קטגוריה משנית:
כללי

רכיבים: 
400 גרם אטריות ביצים בינוניות
(ניתן להכין קרמל מ 1/3 כוס סוכר + 1/3 כוס שמן)
3 ביצים שלמות
4 כפות סוכר חום
4 כפות סוכר לבן
2 כפיות קנמון
1/2 כפית פלפל שחור
4 תפוחי עץ מקולפים מגוררים על פומפיה
100 גרם צימוקים
150 גרם אגוזים שבורים
2-3 כפות ריבה (אני מכינה עם ריבת תות)
1שקית סוכר וניל
מעט תמצית רום
 

קיגל ירושלמי

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
לבשל את אטריות הביצים במי מלח כ 8 דקות. לסנן ולהניח בקערה.

להוסיף לקערת האיטריות את כל שאר הרכיבים.

לערבב את כל הרכיבים ביחד.

לשמן היטב, תבנית מרובעת ולשפוך פנימה את התערובת.

להכניס לתנור בחום בינוני נמוך כשעה עד שעה וחצי עד שהאיטריות משחימות.
 
הערות: 
המתכון המקורי הוא של אמא שלי.

אני מכינה את הקיגל לא עם קרמל ולא עם שמן. אני ממיסה 100 גרם חמאה שופכת על האטריות המבושלות ומשם ממשיכה עם כל שאר המצרכים בדיוק כמו במתכון.
 
מקור:  ניקולאי שף  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 4/10/2007

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.