לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


חלת לחמניות סילאן 

קטגוריה ראשית:
מאפה

קטגוריה משנית:
לחם

רכיבים: 
לבצק:
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב
3 כפות שמן קנולה
3 כפות סילאן
1/3 כוס אגוזי מלך שבורים
1/3 כוס צימוקים כהים
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה

סומסום + מעט סוכר לפיזור
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת
 

חלת לחמניות סילאן

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
לערבב את חומרי הבצק וללוש מס' דקות לבצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כ 40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו).

ללוש מעט את הבצק על משטח משומן, לחלק ל 9 כדורים.

להשתמש בטבעת (רק בטבעת) של תבנית קפיצית "26.
לצפות את הטבעת בנייר אפייה (פס מסביב לדופן) .
לצפות תבנית אפייה רגילה בנייר אפייה ולהניח מעליה את הטבעת.
לסדר 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי לחלק ל 3 כדורים שווים ולסדר במרכז התבנית.

למרוח בביצה ולפזר מעל לכל כדור את הציפוי הרצוי.

לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 40 דקות במקום חמים.

האפיה כ 30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

לצנן על רשת.
 
הערות: 
מתקבלות לחמניות גבוהות ואווריריות… הצבע הפנימי - חום בהיר… המרקם די מזכיר חלה מתוקה אבל פחות מתוק.

(הכי נחמד - להכין בצק לחלת לחמניות רגילה ובצק לחלת לחמניות סילאן, לחלק לכדורים ולסדר בתבנית, כדור מסוג אחד, כדור מסוג שני וכן הלאה - הכמות תתאים לשתי תבניות (ניתן לחלק לכדורים קטנים יותר)).
 
מקור:  Lord_of_Code  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 31/8/2003

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.