לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


מוס סלמון 

קטגוריה ראשית:
כללי

קטגוריה משנית:
ממרח

רכיבים: 
400 גרם שאריות סלמון
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
מיץ מחצי לימון
1 שקית ג'לטין

לקישוט:
כ- 8 פרוסות של סלמון מעושן
פלחי לימון
פלפל שחור גרוס
עירית או עלי בצל ירוק קצוצים דק דק
 

מוס סלמון

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
מרסקים את הסלמון היטב במעבד מזון .

מוסיפים את שאר המצרכים ומבליעים אותם בסלמון המרוסק.

ממיסים את הג'לטין במעט מים חמים ומוסיפים במהירות
למעבד המזון.

מעבירים את המוס לטבעת מעוצבת של טאפרוור, סוגרים
היטב ומכניסים למקרר למספר שעות.

לקראת ההגשה (כשעתיים לפני ההגשה), הופכים את המוס לצלחת הגשה ומתחילים את עיצובו.

לוקחים כ- 8 פרוסות של סלמון מעושן. מגלגלים אותן
צפוף וחותכים את הגלילות לכ- 2 ס"מ.

בחיתוכיות הללו: ממלאים את החור באמצע המוס ובנוסף גם בסלסולים החיצוניים.

מפלטים פלחי לימון. חוצים אותם ומניחים אותם בהיקף
החיצוני בין חיתוכיות הסלמון המעושן. בעת הפילוט יש
פירורי פילטים אותם אני מפזרת במרכז בחלל אותו מילאתי
בחיתוכיות הסלמון.

מפזרים מעל טבעת המוס, פלפל שחור גרוס (בעיקר לדקורציה).

קוצצים עירית או עלי בצל ירוק דק דק ומפזרים מעל.

מחזירים את צלחת ההגשה למקרר עד למועד הגשתה.
 
הערות: 
אני קונה בטיב טעם שאריות סלמון לצורך טחינתן למוס - ממליצה.

מתאים לחג שבועות.
 
מקור:  חנהלה  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 6/9/2004

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.