לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


אוזני המן של המשפחה שלי 

קטגוריה ראשית:
עוגיות

קטגוריה משנית:
לקפה

רכיבים: 
לבצק:
12 חלמונים
7 חלבונים
24 כפות סוכר
24 כפות שמן
2-3 כפות ברנדי
קורט מלח
קמח (שיהיה הרבה, נגיד 2 קילו)

למילוי:
1/2 קילו דבש
1/2 קילו אגוזי מלך טחונים
מעט רום לטעם
 

אוזני המן של המשפחה שלי

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
בצק:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את החלמונים, השמן, הברנדי והמלח לתערובת אחידה.

מתחילים להוסיף קמח, כף אחר כף, עד שהתערובת מגיעה לסמיכות של גבינה 9 אחוז.

מקפלים את תערובת החלמונים לתוך תערובת החלבונים, וממשיכים להוסיף קמח עד ליצירת בצק גמיש ולא דביק.

מרדדים לעלה דק, קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול משולש קטן של מילוי, וסוגרים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כחצי שעה, עד שהאוזניים מזהיבות.


מילוי:

מחממים את הדבש בסיר. כשהוא מגיע לסף רתיחה, מערבבים לתוכו חצי מכמות האגוזים (רבע קילו).

כשרותח, מכבים את האש ומוסיפים את הרום.

מניחים למילוי להצטנן לגמרי, ובוחנים את מרקמו.

מוסיפים עוד אגוזים טחונים, עד שהמילוי מקבל מרקם צמיג מעט, שקל לעבדו באצבעות טבולות במים, אך לא יותר מכך.
 
הערות: 
האוזניים משתבחות עם הזמן, והן הכי טעימות אחרי פסח, בואכה שבועות.

בצק לא הכי קל להכנה, אבל אין כמותו בעיני.

חג פורים.
 
מקור:  SophieT  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 7/3/2005

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.