לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


אורז לבן 

קטגוריה ראשית:
אוכל עירקי

קטגוריה משנית:
תוספת

רכיבים: 
1 כוס אורז (יבש, לא שטוף)
2 כוסות מים (פחות קצת)
1 כפית מלח
מעט שמן
פרוסה קטנה מבצל
כ-3 טיפות מיץ לימון (להלבנת האורז)
 

אורז לבן

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
בסיר מטגנים חתיכת בצל (לטעם) במעט שמן עד שיהיה שקוף עד זהוב (שלא ישחים כדי לא לקלקל את צבע האורז).

מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כ - 2-3 דקות תוך ערבוב מוסיפים מים, מלח ולימון.

מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.

מבשלים 10 דקות בדיוק (חשוב). מכבים את האש, משאירים את המכסה סגור, ושמים מגבת מעל לסיר. משהים כ-10 דקות.

לאחר 10 דקות מורידים את המכסה, מערבבים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים עוד מס' דקות.

* את האורז מבשלים על המבער הבינוני (לא הקטן) שבכיריים. אם כמות האורז גדולה, על המבער הגדול.

* אני משתמשת ב"אורז הפרסי הקלאסי" של סוגת.

טיפ שלמדתי מחמותי ז"ל - במידה והאורז יוצא דביק אחרי הבישול (זה תלוי בסוג האורז) משאירים את מכסה הסיר פתוח לאחר הבישול, ממתינים מס' דקות, ומערבבים בעזרת מזלג. ומכסים שוב (הנוזלים מתאדים והאורז נפרד זה מזה).
 
הערות: 
האורז הוא מנה חשובה מאוד בארוחות של יוצאי עירק. מבשלים אותו בצורות רבות: חמין (תבית), צבעים שונים, מלוח ומתוק.

האורז הלבן מוגש כמעט בכל ארוחה מלווה במנות עם הרבה רוטב, או מרקים.
 
מקור:  AmAliA  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 23/7/2006

קישורים רלוונטים
מרק קובה צהובה
מרק קובה צהובה
מרק קובה אדומה
מרק קובה אדומה
אורז במיקרו
אורז במיקרו
אורז קארי
אורז קארי

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.