לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


כיפות עוגת בוטנים 

קטגוריה ראשית:
כללי

קטגוריה משנית:
עוגה

רכיבים: 
ל 12 מאפינס או תבנית אחת קוגלהוף:

1 כוס סוכר
150 גר' חמאה
3/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
3/4 2 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1 כוס חלב
1 כף חומץ
3/4 כוס ממרח נוטלה

150 גר' שוקולד מריר
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
 

כיפות עוגת בוטנים

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
לחמם תנור ל- 180 מעלות.

לערבב חומץ עם חלב, ולהניח בצד לחמש דקות.

להקציף יחד סוכר, סוכר חום, וניל, חמאה וחמאת בוטנים, לקרם בהיר ותפוח. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.

לערבב את הקמח, מלח וסודה לשתיה.
להוסיף לתערובת המוקצפת את הקמח והחלב החמוץ לסירוגין, תוך כדי הקצפה.

להוציא כוס וחצי מהתערובת לקערה קטנה, ולערבב היטב עם ממרח הנוטלה.

אם משתמשים בתבנית מאפינס או קוגלהוף יש לשמן ולקמח.

אם משתמשים בתבנית סיליקון - אין צורך.

למלא את תבנית המאפינס עד למחצית בתערובת הבהירה.

להניח כפית מהתערובת החומה מעל. לדחוף מעט פנימה את התערובת החומה עם הכפית. לא למלא מעל לשני שליש - תופח מאד.

אופים כשעה (עד שקיסם יוצא יבש).

מקררים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.

ממיסים את השוקולד במיקרו ומורחים מעט על כל כיפה.

מפזרים מעט בוטנים.
 
הערות: 
מבוסס על מתכון מ: www.cooking.com

חלק מהשינויים נעשו כי אין החומרים בארץ, חלק נעשו סתם כי בא לי.
 
מקור:  beagle  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 20/5/2006

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.